1:2
(0:0, 0:2, 1:0)

Mladší dorost nestačil na Žďár nad Sázavou

12.01.2017 / Tomáš Lysý

Mladší dorostenci Dukly hostili ve čtvrtek rivala ze Žďáru nad Sázavou a zápas jim bodově nevyšel. Po bezbrankové první třetině se dokázali prosadit jako první hosté a to hned dvakrát. Jihlava už jen stačila v závěru utkání snížit zásluhou Ondřeje Svobody, ale na body to nestačilo. Dukla tak prohrála na domácím ledě se Žďárem 1:2. V souboji těchto týmů tak letos vždy platí, že vyhrává hostující tým. Jihlava dvakrát zvítězila pod Zelenou horou, Žďár dvakrát vyhrál v krajském městě Vysočiny.
12.01.2017 15:45, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – P. Brož, Smolko, Winkler, Piskač, Barák, Křišta – V. Brož, Najman, Svoboda – Chlubna, Juda, Pigl – Mihulka, P. Čermák, Zadražil – Krajíček
1

SKLH Žďár nad Sázavou

Novotný – Černohorský, Poizl, J. Čermák, Pachl, Tomin – Primožič, Pytlík, Trejbal – Vlk, Jindra, Hromádka – Štola, Malenovský, Tomek
2
Branky a nahrávky: 54. Svoboda (Brož, Chlubna) – 32. Trejbal (Hromádka), 32. Primožič. Rozhodčí: Vrba – Kotlík, Šťastná. Vyloučení: 0:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 147. Střely na branku: 28:20. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Ohlasy trenérů

Jaromír Pytlík (SKLH Žďár nad Sázavou): Hráli jsme v ne zcela kompletní sestavě, protože máme tři hráče zraněné. Proto jsme byli trošku kombinovaní. Nicméně hráli hokejisté, kteří pomáhají staršímu dorostu. Jsem rád, že jsme zápas zvládli. Jihlava hraje výborně a zápasy s ní jsou vždycky vyrovnané.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Vyloženě jsme shořeli v koncovce. Nebyli jsme schopní dostat puk do brány a trefovat jí v šancích, do kterých jsme se dostali. Nedělali jsme takové ty malé věci, kdy jsme měli puk v brankovišti a místo toho, abychom zabrzdili, tak odjedeme do rohu. To jsou věci, které zápas rozhodly. Udělali jsme dvě chyby během jedné minuty, dostali jsme dva góly a bylo vidět, že to s mančaftem hodně zatřáslo. Dali jsme gól v přesilovce a snažili jsme se s výsledkem něco udělat, ale dnes nám chyběl takový ten klid na hokejkách a větší využívání našich vytvořených šancí.