4:1
(1:0, 2:0, 1:1)

Mladší dorost doma porazil Vítkovice a připisuje si další tři body

26.01.2017 / Tomáš Lysý

Ve čtvrtek se na Horáckém zimním stadionu utkali mladší dorostenci s týmem Vítkovic. Hosté vstoupili do utkíní sice aktivněji, ale byla to právě Dukla, která šla do vedení. Tomáš Chlubna si připsal úvodní trefu utkání a dostal Jihlavu do psychické pohody. Ve druhé třetině Dukla přidala další dvě branky, když se nejprve prosadil Patrik Čermák a po něm ještě Tomáš Pigl. V závěrečné třetině za Jihlavu pojistil vedení opět střelec Tomáš Pigl, který zaznamenal v utkání druhou branku a bylo rozhodnuto. Hosté už stačili pouze snížit a utkání tak skončilo výhrou Dukly 4:1.
26.01.2017 15:45, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 29. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Brož, Piskač, Winkler, Smolko, Moravec, Křišta, Sapík – Svoboda, Zadražil, Pigl – Chlubna, Čermák, Menšík – Havel, Kochrda, Krajíček
4

HC Vítkovice Ridera

Dolíška – Raška, Smolka, Zapletal, Plánka, Kočí, Moškoř – Pastor, Ivan, Tvrdý – Vjačka, Zajíc, Plánka – Krejsa, Brada, Kubík
1
Branky a nahrávky: 11. Chlubna (Čermák, Menšík), 29. Čermák (Piskač, Chlubna), 39. Pigl (Piskač, Zadražil), 44. Pigl – 46. Tvrdý (Ivan). Rozhodčí: Antonín – Šustr, Sofka. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 22:16. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1 .

Ohlasy trenérů

Jan Vavrečka (HC Vítkovice): Přijeli jsme sem s cílem odehrát dobrý zápas, abychom z něj měli dobrý pocit. To se nám kromě druhé třetiny dařilo. S výsledkem spokojeni nejsme, ale s předvedenou hrou, přístupem a bojovností hráčů a jejich snahou hrát můžeme být spokojení.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Je vidět, že jsme dlouho nehráli a kluci se první třetinu trošku hledali. Bylo to z naší strany hodně neučesané. Kromě vstupu do druhé třetiny měl náš výkon stoupající tendenci. Důležitá byla druhá dvacetiminutovka, kdy jsem soupeřovi odskočili na 2:0. Ve třetí třetině jsme vedení navýšili a pak jsme dostali jednu smolnou branku. Ale kluky musím pochválit. Snažili se, i když sestavu nemáme zrovna ideální, ale odmakali to a zase bylo vše podpořené dobrým výkonem gólmana.