5:4
(0:0, 3:4, 2:0)

Parádní podívaná. Mladší dorost v devítigólové přestřelce skolil Třinec

16.02.2017 / Tomáš Lysý

Utkání ELIOD extraligy mladšího dorostu mezi první Duklou a třetím Třincem sice v první třetině branku nepřineslo, ale to byla jen předzvěst dění druhé periody. V jejím začátku se dostali Oceláři do vedení, ovšem Jihlava během tří minut zásluhou Martina Zadražila a Miroslava Judy otočila stav. To samé se podařilo i Třinci v rozmezí šestadvacáté až šestatřicáté minuty. V ní Dukla hned vyrovnala trefou Vítězslava Brože, nicméně Oceláři si vzali průběžné vedení znovu zpět. Výborné utkání vyvrcholilo ve třetí části. Daniel Piskač v oslabení znovu srovnal a vítěznou branku svojí druhou trefou v utkání zapsal Vítězslav Brož - 5:4. Jihlava tak pět kol před koncem soutěže vede tabulku již o sedm bodů.
16.02.2017 15:45, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – P. Brož, Piskač, Winkler, Smolko, Chvátal, Barák – Chlubna, Juda, Pigl – Svoboda, Dýcková, Krajíček – V. Brož, Zadražil, Menšík
5

HC Oceláři Třinec

Kučera – Chovaniak, Bulava, Mituchovič, Konderla, Wantulok, Srníček, Weber – Králík, Rybnikár, Marguš – Kašpárek, Macháček, Matěj – Mikler, Wardas, Stročka – Jurzyca
4
Branky a nahrávky: 24. Zadražil (V. Brož, Menšík), 26. Juda (Chlubna), 36. V. Brož (Menšík), 43. Piskač, 47. V. Brož (Zadražil, Smolko) – 21. Matěj, 26. Rybnikár (Mikler, Srníček), 36. Králík (Chovaniak, Marguš), 37. Marguš (Rybnikár, Králík). Rozhodčí: Pilný – Vepřovský, Holeček. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 79. Střely na branku: 37:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Raszka (HC Oceláři Třinec): Zápas to byl výborný. Z obou dvou stran měl kvalitu, na mladší dorost šlo o nadstandardní utkání, co se týká nasazení a rychlosti. Obě dvě mužstva do toho šla. Nám se už několikátý zápas opakuje nedůraz a taková laxnost v bránění hlavně předbrankového prostoru. Dnes jsme kvůli tomu dostali víceméně čtyři z pěti gólů. Odrazem toho byla branka v oslabení, kdy do toho jdeme s pocitem, že soupeř hraje v oslabení, takže se vlastně nemůže nic stát. Z toho pramení naše chyby. Mužstvo chci pochválit za zlepšený výkon oproti našim předchozím zápasům, kdy jsme nebyli spokojení s přístupem na ledě i mimo led a tým moc nefungoval. Dnes to bylo úplně něco jiného. Bohužel body má soupeř a tímto bych mu chtěl pogratulovat. Ale zápas to byl dobrý a měl svojí kvalitu.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): V první třetině bylo vidět, že se hrálo po reprezentační pauze a hra byla hodně kostrbatá. Hlavně ve druhé třetině, kdy jsme udělali spoustu, ale opravdu spoustu individuálních chyb - řekl bych až minel - které se nám v průběhu celé sezony vyhýbaly. Doufám, že jsme si je ve druhé třetině vybrali všechny. Jsem rád, že ve třetí třetině ukázali kluci sílu, kterou tenhle mančaft má a dokázali zápas otočit. Bylo to velice kvalitní utkání a kéž by jich bylo víc, aby to kluky posunulo dál.