3:4p
(0:2, 2:0, 1:1 - 0:1)

06.01.2017 / Tomáš Lysý

06.01.2017 18:15, NOEN extraliga staršího dorostu - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička – Veleba, Mareš, Musil, Vrátný, Havelka – Jindra, Adam, Vala – Filip, Kadleček, Kardoš – Strnad, Slabý, Úlovec
3

HC Dynamo Pardubice

Vlk – Javůrek, Oliva, Leder, Žouželka, Rudy, Dubovčí, Sýkora – Chára, Pochobradský, Matys – Bucek, Kostka, Černý – Koffer, Antoníček, Rozlílek
4
Branky a nahrávky: 31. Mareš (Vrátný), 34. Jindra (Adam, Vala), 58. Adam (Musil) – 2. Dubovčí (Rudy), 10. Pochobradský (Matys, Oliva), 43. Koffer (Antoníček), 64. Chára (Koffer, Žouželka). Rozhodčí: Kopeček – Polák, Klouda. Vyloučení: 1:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 25:20. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Skóre zápasu se měnilo již na konci druhé minuty. Rudy dal puk mezi kruhy na Dominika Dubovčího, který se trefil nad vyrážečku Juřičky do pravé šibenice. Jihlava se nemohla dostat do zápasu a v desáté minutě Dynamo vsítili druhý gól. Matys přihrál do jízdy Michalu Pochobradskému, ten si sjel až před jihlavskou svatyni, udělal gólmanovi kličku a po ledě zakončil do odkryté branky - 0:2. Dukla poprvé vážněji ohrozila branku hostí ve dvanácté minutě, kdy se obránce Mareš na středu pásma dostal k odraženému puku, vší silou se do něj opřel a Vlk byl pozorný. Na druhé straně se Bucek v bruslařském souboji jeden na jednoho dostal přes beka Vrátného a Juřička proti jeho střele zblízka vytasil pravý beton.

Hned několik šancí přineslo úvodních devět minut druhé třetiny. Po kombinaci Jindry a Valy našel druhý jmenovaný před brankou Adama, jenže ten už byl hodně blízko Vlkovi a nestačil jej prostřelit. Ztečovaná Musilova střela z levé strany poté prošla vedle levé tyče branky. Jihlava nadále útočila, kapitán Kadleček obkroužil branku Dynama a jeho rychlému zasunutí puku k tyčce na poslední chvíli zamezil Vlkův beton. Neradoval se ani Strnad, který střelou z kruhů orazítkoval levou tyč, kam gólman Dynama dokázal srazit puk. Čas 30:59 již přinesl snížení Jihlavy. Vrátný vrátil puk na modrou pro Lukáše Mareše, jenž vystřelil a kotouč se zastavil až v síti. Vlk poté musel zasahovat i lapačkou i proti tvrdé střele útočníka Slabého. Poté již Dukla vyrovnala. První lajna domácích uzavřela Pardubice před jejich brankou. Vala opětovně získal kotouč, přihrál ho Adamovi, ten našel Lukáše Jindru a nejlepší jihlavský střelec propálil Vlka - 2:2. Skóre se ve druhé třetině již neměnilo ani po jednom vyloučení na každé straně.

Úvod třetího dějství potvrdil oklepané pravidlo nedáš – dostaneš. Vala v dobré pozici z kruhů mířil těsně vedle. To bylo hned po 24 sekundách hry a po dvou minutách Dynamo opět vedlo. Antoníček přihrál mezi kruhy pro Filipa Koffera a věkem mladší dorostenec se trefil k levé tyči kolem Juřičkovy lapačky. Domácí se tlačili za vyrovnáním, Vala přihrával před volnou klec na Mareše, jenž nedokázal trefit kotouč. I Pardubice se mohly trefit, jenže domácí gólman vyrazil lapačkou Pochobradského střelu z bezprostřední blízkosti a Chára po slalomu přes tři hráče sice rozhýbal Juřičku, ale nedokázal mu kotouč zasunout pod betony. Hosté nakonec doplatili na to, že se dostali pod velký jihlavský tlak a bránili se jen vyhazováním kotoučů. Musilovo nahození Vlk ve svém brankovišti zcela nepokryl a důrazný Dominik Adam poslal dorážkou zápas do prodloužení - 3:3.

Hra tři na tři už byla loterií a opět se to ukázalo. Jihlava nevyužila šanci na rozhodnutí, když Mareš před brankou po nahrávce Adama ještě posílal na volného Kadlečka, který přes padajícího beka volnou klec netrefil. 65 vteřin před koncem ujel domácí obraně Dominik Chára a ten již šanci využil, když tváří v tvář Juřičkovi poslal puk mezi jeho betony - 3:4 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Milan Kusý (HC Dynamo Pardubice): Vyšla nám první třetina. Ve druhé už domácí trošku přidali a my jsme se trochu lekli, protože nám začali hrát více do těla. Proto srovnali stav. Ve třetí části už jsme zápas nějak ubojovali, ale mrzí nás poslední dvě minuty, že jsme zase nehráli tělem a koukali soupeři na hokejky. V prodloužení už to bylo nahoru - dolu a nám se ho podařilo rozhodnout.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Na začátku utkání bylo znát, že někteří naši hráči měli delší tréninkovou pauzu, ať již vlivem nemocí nebo jiných věcí. Trošku jsme se srovnávali s tempem hry a dělali jsme hrubé chyby, které Pardubice dokázaly využít. Nicméně po přestávkových pohovorech v kabině jsme zabrali a utkání jsme dokázali srovnat. Ve druhé a třetí třetině jsme měli více šancí, abychom zápas zlomili v náš prospěch, ale bohužel jsme nebyli tak produktivní jako soupeř. Proto jsme získali jen bod. Ovšem hráči zaslouží pochvalu za to, že v závěru dokázali zabojovat a utkání dotáhnout do prodloužení.