6:2
(4:1, 2:1, 0:0)

O vítězi rozhodla úvodní část

25.11.2005 / Luban

V brance domácích dostal po delší době příležitost Petr Kotlík, který však chytat vydržel necelých pět minut, když jej za stavu 1:1 nahradil Filip Svoboda. Domácí se dostali do vedení již na začátku 2. minuty, když se trefil Jan Hrbatý. Technika poté laciným gólem srovnala stav, což však Jihlavanům dodalo další síly. V rozmezí jedné minuty se trefil Petr Vlk a podruhé v zápase Jan Hrbatý a další branku přidala posila z Plzně Martin Hollý a domácí vedli již 4:1. Ve druhé části přidali po gólu Jiří Man a v přesilové hře Adam Lukačovič, hosté z Brna se prosadili jen jednou, a tak byl konečný stav 6:2 pro Jihlavu.
25.11.2005 17:30, Junioři - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Kotlík (5. Svoboda) - Lukačovič, Dvořák, Chalupa, Pekárek V., Cakl, Kružík, Podhorský, Pekárek T. - Dolana, Dušátko, Blanár - Vlk, Hollý, Hrbatý J. - Krča, Hrbatý F., Cína - Kubík, Dzurik, Man
6

VSK Technika Brno

Samson (9. Chvátal) - Merenda, Krupička, Maksa, Kvarda, Novák, Langer - Janák, Bednář, Vaverka - Matulka, Hrbáček, Krejčí - Martínek, Píša, Korda
2
Branky: 2. Hrbatý J. (Hollý, Vlk), 8. Vlk (Hollý, Blanár), 9. Hrbatý J. (Krča), 14. Hollý (Vlk, Hrbatý J.), 26. Man (Kubík, Dzurik), 34. Lukačovič (Dušátko) - 5. Kvarda (Krejčí), 33. Korda (Píša). Rozhodčí: Pokorný - Jeletz, Jonáš. Vyloučení: 9:10, navíc Blanár (Jihlava) 10 min - Langer (Technika) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55.

Průběh utkání

Kdo přišel na utkání později, byl ochuzen o rychlé branky. Ve 2. minutě zavezl Vlk puk do pásma, přihrál Hollému, který postrčil na Jana Hrbatého a po jeho střele to bylo 1:0. O chvíli později si vybral slabou chvilku domácí brankář Kotlík, když mu Kvardou nastřelený puk došoural pod lapačkou až do brány, 1:1. Po této brance nastoupil do domácí klece Svoboda. Dukla se ujala vedení v 8. minutě, když Hollý nahrál Vlkovi, ten sám před brankářem zkušeně počkal až se položí a pak zasunul puk do brány, 2:1. V 9. minutě nachytal z těžkého úhlu Samsona Jan Hrbatý, 3:1. I na hostujícího brankáře to bylo moc a nechal se nahradit Chvátalem. Ve 14. minutě hráli domácí přesilovou hru, Vlk vystřelil od modré a odražený puk zametl do odkryté klece Hollý, 4:1. V 17. minutě zahrozili hosté Krupičkou, který vystřelil od modré, ale jeho střelu ukryl Svoboda v lapačce. V závěru první třetiny si ještě oba týmy vyzkoušeli nezvyklou hru ve 3 proti 3.

Ve druhé části hry zahrozil v úvodu Dušátko, ale jeho bombu ukryl Chvátal v lapačce. Ve 26. minutě se mu už zasáhnout nepovedlo, z pozice mezi kruhy ho prostřelil Man, 5:1. Ve 33. minutě se povedlo Technice snížit Kordou, který prostřelil Svobodu, 5:2. Dukla ale odpověděla v zápětí, Lukačovič si vyměnil puk s Dušátkem a po Dušátkově střele už puk jen dorážel do prázdné brány, 6:2. V závěru druhé dvacetiminutovky vystřelil dvakrát Lukačovič, ale obě jeho střely skončily vedle brány.

Poslední třetina se dohrávala spíše z povinnosti a na obou stranách byla vidět spousta nepřesností. Pěknou šanci si vypracoval v přesilové hře nahrávající Krča a úplně volný Filip Hrbatý, který sám před brankářem nedal. Poté nahrával Kubík na Mana, ale ten z pozice mezi kruhy nemířil přesně. V 56. minutě Bedvář střílel a Svoboda musel vytáhnout zákrok z říše snů. V závěru zápasu střílel Cína a dorážel Filip Hrbatý, ale brankář stačil včas puk zalehnout. Když neskončila brankou ani střela Dzurika, kterou vyrazil Chvátal vyrážečkou, připsali si domácí junioři další důležitou výhru v poměru 6:2.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): „Na začátku jsme dali rychlé góly a pak jsme to už nějak dohráli. Měli bychom hrát ale disciplinovaněji. Některé výroky rozhodčího mi přišli docela ukvapené."

Martin Hollý (HC Dukla Jihlava): „Vyšel nám začátek zápasu, měli jsme štěstí, že nám tam padly góly, protože v posledních zápasech nám tam nepadaly. Nechali jsme se zbytečně vylučovat, hráli jsme dvě oslabení ve třech."