3:2
(2:1, 1:1, 0:0)

Horácké derby o čelo tabulky vyhrála Dukla

08.01.2006 / Jakub Mezlík

Jihlavští junioři přivítali v neděli na svém ledě Třebíč. Minulý zápas proti horáckému rivalovi na domácím ledě však skončil pro Duklu nelichotivým debaklem 2:8. Juniorka měla tedy vážnému soupeři v boji o 1. místo co vracet. Vedení se sice ujali hosté, ale poté góly Dušátka, Vaškoviče a Krčy Jihlavští otočili a hosté do konce zápasu už stihli jen korigovat na konečných 3:2. Dukla tak utekla svému soupeři v tabulce na rozdíl 4 bodů.
08.01.2006 13:30, Junioři - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda - Lukačovič, Dvořák, Novák, Pekárek V., Cakl, Kružík - Rezek, Dušátko, Vaškovič - Man, Vlk, Blanár - Krča, Hrbatý F., Dolana
3

SK Horácká Slavia Třebíč

Míča - Kaláb, Mauritz, Jedlička, Pálka, Raus, Bulička, Popela - Sobotka, Fiala, Nahodil - Dostál, Burián, Kurial - Laš, Burian, Vlašín - Kejda, Krčál
2
Branky a nahrávky: 10. Dušátko (Vaškovič), 14. Vaškovič (Dušátko, Rezek), 25. Krča (Vaškovič) - 4. Burián (Kurial), 32. Bulička. Rozhodčí: Kubeš - Špringl, Tasch. Vyloučení: 7:7, navíc Burián 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Na dramatický duel si do ochozů Horáckého zimního stadionu našlo cestu 300 diváků, což byla nejpočetnější návštěva na juniorce v této sezoně. A zajímavé momenty na sebe nenechaly dlouho čekat. Hosté totiž už ve 3. minutě dostali výhodu přesilovky pět na tři. V ní ovšem vynikl jihlavský gólman Svoboda, který pochytal všechny šance Horácké Slavie. V následné početní převaze jednoho muže v poli se už ale trefil Petr Burian, který přesně zamířil do volného prostoru mezi betonem a vyrážečkou domácího brankáře, 0:1. O 5 minut později se naskytla možnost přesilovky i Dukle a trošku šťstnou střelou z velice ostrého úhlu zařídil vyrovnání Jan Dušátko, 1:1. Ve 14. minutě pak strhl vedení na stranu Jihlavy Lubomír Vaškovič, posila ze Znojma. Za stavu 2:1 se šlo poprvé do kabin.

První vážná akce 2. části hry hned znamenala branku. Ve 25. minutě vyslal perfektní přihrávkou Vaškovič do brejku Krču a ten zakončil svůj blafák pod betony gólmana Míči. Stav 3:1 vydržel do 32.minuty, kdy se trefil hostující Bulička, jenž nahodil při signalizované výhodě ze středního pásma na Svobodu, kterému kotouč nešťastně prošel až do sítě, 3:2. Jihlavský gólman inkasoval velice smolný gól, který trochu zkazil dojem z jeho jinak bezchybného výkonu.

Úvod 3. třetiny začal náporem hostujícího mužstva, ovšem bez úspěchu. Poslední část hry přinesla spíše taktický souboj, Dukla se soustředila zejména na obranu. Šikovný hráč hostí Marek Laš nedostal ani kousek volného prostoru od Michala Blanára, který na něj byl nasazen jako osobní obrana. Svůj úkol zvládl znamenitě, hlídal si Laše při každém jeho střídání a hru mu náležitě znechutil. Největší šance Třebíče na vyrovnání přišla v 15. minutě, kdy se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho, gólman Svoboda však stihl kotouč zastavit ještě na brankové čáře. Až do samotného závěru hosté tlačili, ovšem Jihlavští odolali a vyhráli klíčový zápas o 1. místo.

Ohlasy trenérů

Lubomír Vaškovič (Jihlava): Byl to velice důležitý zápas. Sice trošku nervózní, ale myslím si, že jsme ho zvládli dobře. Měli jsme trochu štěstí, že se Třebíči nepovedl dát vyrovnávací gól, protože měli druhou polovinu zápasu více ze hry.

Adam Lukačovič (Jihlava): Bylo to velice bojovné utkání. Začali jsme lépe. Sice jsme dostali gól na 0:1, ale pak jsme vyrovnali a otočili na 3:1. Po tom 3. gólu jsme polevili, oni zapnuli, ale už to byla spíše bojovnost než hokej.