2:4
(1:3, 0:1, 1:0)

Jihlavskou tvrz pokořil Hradec Králové

23.02.2006 / Jaroslav Novák

V prvním utkání play-off vyhrála Dukla až po samostatných nájezdech, o den později předvedl Hradec Králové parádní reparát a srovnal sérii na 1:1. Hráči z východu Čech oproti předchozímu duelu vyměnili brankáře, místo Vladislava Koutského se do brankoviště postavil Tomáš Dušek. Tato výměna zapůsobila na hosty jako živá voda. Od úvodních minut diktovali tempo hry a brzy si vypracovali dvoubrankový náskok. Snížit se ho povedlo Marku Chvátalovi, ale gól do šatny vstřelili opět Hradečtí, jenž využili přesilovou hru. Na konci druhého dějství hosté zvýšili svůj náskok na rozdíl tří branek. Účet utkání uzavřel svým druhým gólem v přesilové hře Marek Chvátal. Víc se Dukle nepovedlo a tak po sérii patnácti domácích zápasů bez prohry, podlehla Hradci Králové.

Fotografie z utkání k nahlédnutí zde.

23.02.2006 17:30, 1. liga ČR - 54. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Dobrovolný, Chvátal, Duben, Pospíšil, Šmarda, Kuchyňa, Giba, Lukačovič - Čachotský, Bakus, Hodek - Rytnauer, Altrichter, Lazorišák - Fiedler, Hlouch, Baranyk - Říha, Havel, Vaškovič
2

Hradec Králové

Dušek - Toužimský, Mocek, Blanár, Šeda M., Černý, Hendrich - Fořt, Roubík, Diviš - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Volráb, Šeda J., Suchý - Potůček, Domin, Fišer
4
Branky a nahrávky: 14. Chvátal (Dobrovolný, Hodek), 43. Chvátal (Dobrovolný, Bakus) - 4. Hendrich (Vondráček, Černý), 7. Koudelka (Přeučil, Vondráček), 20. Diviš (Roubík, Fořt), 39. Roubík (Diviš, Mocek). Rozhodčí: Kubeš - Čížek, Padevět. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1450. Střely na branku: 32:40. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.

Průběh utkání

Na druhý zápas play off první ligy vyměnilo mužstvo Hradce Králové brankáře. Do branky se postavil Dušek. Hned ve 4. minutě se jihlavští hokejisté řítili dva na jednoho, přihrávku Tomáše Čachotského nedokázal Daniel Hodek trefit tak, jak by si představoval. Vzápětí svoji první vážnější šanci proměnili hosté ve vedoucí branku. Jiří Hendrich, 0:1 od modré nahodil na Suchanovu branku puk a ten prošel až do brány, asistenci si připsal Roman Vondráček. Než se Jihlavané otřepali z prvního gólu, přidali Energetici další a ujali se tak v 7. minutě zápasu vedení 0:2. Petr Přeučil vyslal střílenou přihrávku před branku, kterou těsně před jihlavským brankářem tečoval Martin Koudelka. Jihlava dokázala nepříznivý stav korigovat až ve 14. minutě, když hrála přesilovou hru. Od modré tvrdě vypálil Jiří Dobrovolný a odražený puk do branky pohotově dopravil Marek Chvátal, 1:2. Do přestávky rozveselili hosté své příznivce ještě jednou. Dobře sehranou hru v početní výhodě zakončil mezi Suchanovy betony osamocený Richard Diviš, 1:3.

Do druhé části vstoupili jihlavští hokejisté s dvoubrankovou ztrátou. Úvod třetiny ale začali oba celky nepřesnostmi a nemohli si vypracovat vážnější šanci. Obrovskou možnost měl ve 27. minutě Daniel Hodek, když dostal od Oldřicha Bakuse perfektní přihrávku do brejku, ale jeho blafák Dušek vystihl. Vzápětí hrála Jihlava přesilovou hru, v níž obléhala branku Hradce Králové, ale obránci hostů nepustili domácí do dobrých střeleckých pozic, a tak se oslabení ubránili. Další slibnou příležitost měla Dukla ve 37. minutě. Daniel Hodek střílel od modré, Dušek jeho ránu vyrazil pouze před sebe, kde číhal volný Tomáš Čachotský, ale nedokázal puk zasunout do prázdné brány. Hradci se druhá třetina povedla na jedničku, dokázali eliminovat všechny šance domácích a navíc přidat další gól. Petr Mocek v přesilové hře vystřelil od modré, Suchan puk vyrazil k Richardu Divišovi, který přiťukl kotouč volnému Jaroslavu Roubíkovi, 1:4, a ten už jen zametl puk do prázdné brány.

V úvodu poslední třetiny si jihlavští hokejisté vytvořili obrovský tlak. Hosté tak byli nuceni faulovat a Jihlava si mohla zkusit opět hru v početní výhodě. Přesilovku bleskově využil opět Marek Chvátal, 2:4, po přesném pasu Jiřího Dobrovolného. Tlak domácích se stále stupňoval, ale Dušek si poradil i s dělovkou Adama Lukačoviče ze 48 minuty. V polovině třetiny se ocitl před hradeckým brankářem sám Daniel Hodek, ale na pozorného Duška nevyzrál. V 55. minutě zaváhal Čachotský, ale střelu Přeučila ukryl jihlavský brankář ve své lapačce. Domácí v posledních minutách odvolali brankáře a pokoušeli se zápas vyrovnat. V 60. minutě se Jihlavě podařilo udržet útočné pásmo, ale hradečtí hokejisté se dokázali ubránit a zvítězit. Jihlava podlehla Hradci Králové 2:4.

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (Jihlava): „Bohužel musím konstatovat, že utkání se nám opět nepovedlo. Rozhodl začátek, kdy jsme byli hodně ustrašení, chtěli jsme hrát z dobré obrany. Naše defenzíva ale nebyla dobrá, byla hodně ve stoje a z toho jsme dostali dva laciné góly. Obránci sledovali spíše puk než hráče a jeho hokejku. Ve druhé třetině jsme zpřeházeli sestavu, abychom mužstvu dali nový impuls. A když už to vypadalo, že se budeme dotahovat, tak Hodek jel sám na gólmana, ale nedal. Vzápětí jsme bohužel opět inkasovali a z toho už jsme se zvedali hodně těžko. Na druhou stranu kluci se nepoložili, dokázali jsme dát druhý gól a mužstvo se zvedlo a hodně chtělo, ale nedaří se nám dávat branky, a tak nemůžeme vyhrávat. Jsem rád, že se do sestavy vrátil Šmarda a že Petr Kuchyňa to dneska překousl, protože jsme mysleli, že nebude hrát. Po dnešku je to 1:1 na zápasy, a tak stejně jako Hradec začínáme od znova.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava