3:2
(1:0, 1:2, 1:0)

Jednou my a jednou vy

26.02.2006 / Daniel Višňák

Tímhle heslem se zatím řídí čtvrtfinále mezi Duklou a Hradcem Králové, i když naši hoši si to asi představovali úplně jinak. Stejně jako do předchozího utkání na ledě Energetiků vstoupili lépe domácí, kteří si dokázali po nástupu do prostřední části hry vymoci dokonce dvoubranové vedení. To jim ale vykouzlilo úsměvy na tvářích na pouhých 69 vteřin, poté využil chybu v rozehrávce Daniel Hodek a překonal Tomáše Duška. Stejný forvard potrestal i další hrubici při hradeckém zakládání útoku a po druhé třetině odcházeli oba tábory načerpat síly do kabin za nerozhodného stavu. Jazýček vah přiklonil na hradeckou misku přesnou střelou Miroslav Fišer a i díky jeho trefě se série stěhuje zpět do Jihlavy za nerozhodného stavu 2:2 na zápasy.
26.02.2006 18:00, 1. liga ČR - 56. kolo

Hradec Králové

Dušek - Mocek, Blanár, Šeda M., Linhart, Černý, Hendrich - Fořt, Roubík, Diviš - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Volráb, Šeda J., Suchý - Potůček, Domin, Fišer
3

HC Dukla Jihlava

Suchan - Malena, Chvátal, Dobrovolný, Kuchyňa, Duben, Šmarda, Pospíšil, Lukačovič - Rytnauer, Bakus, Hodek - Čachotský, Altrichter, Fiedler - Říha, Hlouch, Baranyk - Lazorišák, Dušátko, Vaškovič
2
Branky: 6. Roubík (Fořt, Diviš), 23. Šeda J. (Černý), 46. Fišer (Domin) - 24. Hodek, 36. Hodek (Šmarda). Rozhodčí: Kubeš - Kareš, Rozlílek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3156. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Do čtvrtého zápasu vstoupili domácí bez jakéhokoliv respektu a do soupeře se zakousli od prvních minut. Hradec ještě z první přesilovky neskóroval, ale krátce po vypršení prvního dvouminutového trestu našel Patrik Fořt mezi kruhy domácího kapitána Jaroslava Roubíka a ten se přesnou střelou pod horní tyč nemýlil – 1:0. S přibývajícím čase přibývaly také na straně Energetiků také další gólové šance, ale zůstaly bohužel pro domácí nevyslyšeny. Petr Přeučil osamocen před Suchanem mířil do jeho chráničů, ve 14. minutě už napodruhé v utkání Roubík na Suchana nevyzrál. Jihlava měla největší šanci paradoxně ve svém oslabení, ale Bakus ze sóla vyprášil Duškovy betony. V závěru třetiny hráli početní převahu i hosté, ale ani Hodek ve slibném postavení domácího brankáře nepřekonal. V 18. minutě Suchanovu přihrávku zachytil Fořt, najížděl na jihlavského brankáře zcela sám, ale nedal, dojíždějící Jaroslav Roubík jen o milimetry přehodil jak ležícího Suchana, tak hlavně jeho klec.

Ve druhé třetině pokračovala převaha hradeckých korunovaná druhým gólem. Po několika „loženkách“ se před Suchanem prosadil z bezprostřední dorážky Jan Šeda – 2:0. Jihlavská odpověď na sebe nenechala ale dlouho čekat, ani ne po minutě udělali domácí hrubou chybu ve středním pásmu a Daniel Hodek z nájezdu snížil – 2:1. Hradecké tato branka očividně zaskočila a Dušek se měl co ohánět, aby neinkasoval. V polovině zápasu mohl domácím vrátit klid na hole Ondřej Potůček, ale ten ani ze dvou dorážek Suchana neprostřelil. Když neuspěl ani rychlým únikem ve 32. minutě Fořt udeřilo podle starého známého pravidla „nedáš dostaneš“ na druhé straně. Hradečtí mohli vyhodit puk ze svého pásma, seč tak neučinili, na modré střílel Šmarda a Daniel Hodek druhým gólem v zápase z dorážky vyrovnal -2:2, tímto výsledkem také skončila druhé třetina.

Rozhodnutí zápasu nakonec přišlo ve 46. minutě, to napřáhl mezi kruhy Miroslav Fišer a jeho dělovka prošla mezi tyčí a lapačkou do Suchanovy branky. Hradecký zimní stadion vypukl radostí, ale domácí hráči moc dobře věděli, že je ještě čeká ještě velmi těžkých 15 minut, což se hned záhy potvrdilo. Jihlava se nevzdala a valila na Duška jeden útok za druhým, domácí brankář ve spolupráci s celým týmem srdnatě vzdoroval. Hráči z Vysočiny měli k vyrovnání dvě veliké šance, nejprve na brankáře Tomáše Duška nevyzrál z nájezdu Bakus a ani střelec dvou branek Hodek. Velmi dramatické utkání nakonec Energetici dokázali dotáhnout do vítězného konce a vyrovnat tak celou sérii na 2:2.

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (Jihlava): „Dneska se bojovalo zase do poslední vteřin. Nám ujel opět ale trošku začátek zápasu. Zbytečně jsme už při prvních střídáních chybovali a byli jsme pod velikým tlakem soupeře, inkasovali jsme pro nás jen jednu branku, protože těch šancí tam měl Hradec rozhodně více. Domácí hráli velice dobře v pohybu a my na to nestačili vůbec reagovat. Přežili jsme to a ve druhé třetině vyrovnali na 2:2 a začali hrát lépe. V poslední části hry jsme chtěli vycházet z obrany a čekat na šanci, bohužel jsme ale dostali takový laciný gól. Nebyla to žádná přesilová situace, nepokryli jsme hráče u mantinelu a stálo nás to prakticky celé utkání, i když jsme pět minut před koncem měli dvě jasné gólovky. Věřili jsme, že vyrovnáme, kluci makali až do konce. Dneska jsme neměli ale štěstí jako včera."

Vladimír Jeřábek (Hradec Králové): „Do stavu 2:0 jsme Duklu přehrávali. Vedli jsme ale málo, měli jsme šancí na daleko více branek. Brankář Suchan Jihlavu hodně podržel, ale i Tomáš Dušek v naší brance několikrát zachránil jasné gólovky Jihlavy, chytil několik nájezdů. Dostali jsme nešťastný gól na 2:1 a to nás psychicky dostalo dolů, ještě hůře nám bylo, když jsme nevyhodili puk a dostali branku na 2:2. Rozhodující okamžik byl, že jsme už konec druhé třetiny ubránili a nedostali třetí gól. V kabině jsme se uklidnili, moc nám pomohlo, že dnes krom celého týmu zahrál dobře čtvrtý útok a nakonec rozhodl zápas. Teď lehce potrénujeme a v úterý hrajeme znovu."

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava