1:2
(0:1, 1:1, 0:0)

Druhé těsné vítězství v jednom týdnu

08.11.2003 / Eva

Jubilejní desáté letošní vítězství v normální hrací době zaznamenala v 16. kole první hokejové ligy Dukla Jihlava. Zajela si pro něj do Prostějova, kde porazila domácí Hanáky těsně 2:1. Vítěznou branku vstřelil ve 32. minutě zápasu útočník Zbyněk Sklenička.
08.11.2003 17:00, 1.liga ČR - 16. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Maláč - Zátopek, Kumstát, Světlík, Pospíšil, Šeda, Vlček - Černý, Procházka, Smejkal - Šakarov, Žůrek, T. Hradecký - Kašík, Jelínek, Antonovič - J. Hradecký, Streit
1

HC Dukla Jihlava

Suchan - Ševčík, Staněk, Kubeš, Šefčík, Šmarda, Morava, Duben - Hlouch, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Mareš, Altrichter - Padělek, Kaňkovský, Říha - Sklenička
2
Branky: 23. Černý (Procházka) - 11. Rytnauer (Altrichter, Mareš), 32. Sklenička (Ševčík. Rozhodčí: Smeták - Šimůnek, Vrdlovec. Vyloučení: 6:9, navíc Hlouch (JIH) 10. min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1120.

Průběh utkání

Už po 61 vteřinách hry putoval na trestnou lavici jihlavský obránce Ondřej Kubeš a Prostějov hrál svou první přesilovku. Dukla si ale ve čtyřech vedla velmi dobře a soupeři nedovolila téměř nic. O první pořádné vzrušení se tak postaral až ve 4. minutě kapitán hostujícího celku Oldřich Bakus, který se objevil zcela sám před gólmanem Maláčem. Naštěstí pro Hanáky však nedokázal ležícího brankáře přehodit. O čtyři minuty později zahrozil na opačné straně obránce Lukáš Zátopek. Jaroslav Suchan si ale se střelou urostlého beka poradil. První změna skóre tak přišla až v 11. minutě. Vítr před hanáckou klecí udělal druhý jihlavský útok a tím kdo nakonec zasunul puk do sítě byl Ladislav Rytnauer. 0:1. Ve zbytku třetiny už se nic podstatného neodehrálo a do kabin se tedy rozhodně veseleji odcházelo hostům.

Po přestávce však jihlavským hráčům úsměv poněkud ztuhl na rtech. Na konci 23. minuty totiž našel prostějovský střelec Michal Černý volné místo nad Suchanovou vyrážečkou a bylo vyrovnáno. 1:1. Domácím jakoby náhle narostla křídla. Začali se více tlačit dopředu a před jihlavskou brankou bylo mnohem živěji. Ovšem ne nadlouho. Dukla se ze studené sprchy vzpamatovala poměrně rychle a už o několik minut později zahájila další frontální útok na Maláčovu svatyni. O práci se prostějovskému gólmanovi opět starala především druhá útočná formace vedená Jaroslavem Marešem. Pozadu ale nezůstávali ani ostatní, a tak se ve 32. minutě objevil ve vyložené šanci Petr Kaňkovský. Nejproduktivnější hráč Dukly si však tentokrát své bodové konto nenavýšil. Ujala se až další jihlavská příležitost. Maláčem vyražená Ševčíkova střela se ve 32. minutě dostala k nepokrytému Zbyňku Skleničkovi, který střelou po ledě vrátil vedení na stranu svého týmu. 1:2.

Do posledního dějství vstoupili prostějovští s odhodláním vyrovnat. Jejich snaha se ale s přílišným pochopením jihlavské strany nesetkala. Hosté jim totiž dál ničili útočné pokusy už v samotném zárodku a Jaroslava Suchana tak vyděsila snad jen střela Jiřího Hradeckého ze 46. minuty. Tu však jihlavský gólman exfektně ukryl v lapačce a na stavu 1:2 se nic neměnilo. Na 48. minutu pak nebude určitě rád vzpomínat útočník Dukly Tomáš Čachotský. Nejprve mu radost z gólu překazila horní tyč Maláčovi branky a pak ho střet s jedním z domácích hráčů stál další účast v zápase. A zřejmě nejen v tom sobotním. Domů se totiž mladý forvard vracel s pořádným „koňarem“. Poslední nadějí pro Hanáky byla závěrečná power play, ovšem Dukla jim příliš času na její realizaci nedopřála a střela, která zamířila do jihlavské sítě už tak přešla brankovou čáru o několik vteřinek později, než byl vyhrazený šedesátiminutový limit.

I podruhé v sezóně se tedy nakonec z vítězství ve vzájemném souboji radovala Jihlava a překazit jí to nedokázal ani navrátivší se prostějovský gólman Pavel Maláč.

Ohlasy trenérů

Petr Zachar ( Prostějov ): „ Podle mě jsme dnes nepodali dobrý výkon, zvláště některým našim hráčům chyběla větší odpovědnost . Udělali jsme spoustu individuálních chyb, za které jsme nakonec zaplatili porážkou. Jihlava hrála chytrý hokej, dobře bránila a každou naší chybu trestala rychlým protiútokem. V tomhle byla lepší a proto také vyhrála.“

Petr Vlk ( Jihlava ): „Myslím, že to byl velmi dobrý zápas, který se musel divákům určitě líbit. O něco šťastnější jsme v něm nakonec byli my, takže můžeme být také více spokojeni. Navíc kluci hráli to co jsme si řekli. Tedy, že budeme vycházet ze zajištěné obrany, nebudeme se nikam tlačit pokud bude mít soupeř zpracovaný puk a že budeme těžit z rychlých protiútoků. Každopádně jsou to pro nás další velmi cenné body.“