3:2
(1:0, 2:1, 0:1)

Další prohra do sbírky – tentokráte z Berouna

27.09.2006 / Jan Wirkner

Jihlavská Dukla se veze na vlně. Ovšem není to vlna výher, kterou by jihlavští fanoušci očekávali, ale neúspěšných zápasů. Tento stav trvá i po zápase v předposledním Berouně, kde opět prohráli, tentokrát 2:3. Utkání přitom nevypadalo vůbec špatně. Jihlava sice prohrávala, ale díky Dubnově střele srovnala, domácí však znovu odskočili a po dalším gólu nebyl nic platný ani gól Oldřicha Bakuse v power-play. Dukla tedy zůstává i po šestém kole pevně přikována k poslední příčce prvoligové tabulky.
27.09.2006, 1. liga ČR - 6. kolo

Medvědi Beroun 1933

Kameš J. - Braniš, Rýgl, Kameš V., Vaněček, Jelínek, Mrázek - Tvrzník, Dušek, Vostřák - Besser, Zajíc, Nedorost - Toma, Křesťan, Pajič - Vlček, Novotný, Bessonov
3

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Lukačovič, Chvátal, Duben, Lukáč, Kuchyňa, Plch - Fieder, Bakus, Rytnauer - Říha, Kaňkovský, Čachotský - Lazorišák, Dušátko, Hanzal - Horský, Havel, Polák
2
Branky a nahrávky: 4. Křesťan (Toma), 26. Nedorost (Zajíc, Besser), 39. Křesťan (Jelínek, Vlček) - 24. Duben (Říha, Kaňkovský), 60. Bakus (Kaňkovský, Rytnauer). Rozhodčí: Svoboda R. - Lhotský, Svoboda J. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Střely na branku: 27:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Utkání třináctého se čtrnáctým týmem prvoligové tabulky mohl pomoci jednomu z týmů odrazit se ze dna směrem vzhůru. Jenže utkání začalo s více než hodinovým zpožděním kvůli problému s elektrickým proudem. Tato vynucená přestávka však na obou týmem nezanechala žádný negativní dopad. Dukla vstoupila do utkání přesilovou hrou, když na trestné lavici musel pykat domácí Toma. Jenže početní výhoda využita nebyla a branka padla o dvě minuty na druhé straně kluziště. Lukáš Sáblík vyhodil kotouč nešťastné přímo na hůl Josefa Tomy, který nezištně našel Radka Křesťana, pro kterého nebyl problém odkrytou branku trefit – 1:0. Domácí byli aktivnějším týmem a držel jednobrankový náskok i po dvou nevyužitých jihlavských přesilovkách. Za zmínku stojí snad jen pokus Oldřicha Bakuse nebo bomba Josefa Lukáče od modré čáry. Kameš v brance Medvědů čisté konto po dvaceti minutách stále držel.

Do prostředního dějství vstoupila Dukla aktivněji a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Ve 24. minutě vystřelil od modré Přemysl Duben a trefil skulinku mezi betony Jaroslava Kameše – 1:1. Nerozhodný stav u Berounky dlouho nevydržel. Již po dvou minutách hráli domácí svou první přesilovku a hned ji využili. Veterán Josef Zajíc hezky našel Davida Nedorosta, který se dostal do sólového nájezdu a skóroval - 2:1. Na sklonku druhé třetiny to mohlo být už o dvě branky, nebýt skvělého zákroku Lukáše Sáblíka, který vychytal tutovku Martina Tvrzníka. Do kabin se ale nakonec za stavu 3:1 šlo. Přesnou tečí do růžku překonal Sáblíka Radek Křesťan, když usměrnil dalekonosnou střelu Jelínka - 3:1.

Dukla nastoupila do závěrečné třetiny s odhodláním zlomit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Hned ve 42. minutě mohl snížit v oslabení Dušátko, ale Kameš byl pozorný. Jihlava se snaží, ale v jejím výkonu je křeč. Hodně akcí končí pouhým nahozením puku do útočné třetiny a domácí Medvědi brání svou modrou čáru ve čtyřech mužích. Za zmínku stojí snad obkroužení berounské branky Jonášem Fiedlerem, ale ani tato akce brankou neskončila. Až necelou minutu před koncem ve hře bez brankáře se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Oldřich Bakus a snížil na rozdíl jediné branky – 3:2. Hosté využili oddechový čas, ale k vyrovnání již nebylo dostatek času. Dukla je po šesti kolech poslední s jediným bodem na svém kontě.

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (Jihlava):"Chtěli jsme tady jednoznačně uspět a myslím, že první třetinu jsme zvládli celkem dobře. Bohužel nám dnes nešly přesilovky, i když jsme z nich nakonec jeden gól dali. V závěru jsme chtěli výsledek dotáhnout, ale nedokázali jsme to. Přestože šancí k tomu bylo dost.“

Karel Najman (Beroun): „Bylo to z naší strany vydřené vítězství. Dvě třetiny jsme hráli solidní hokej, ale v poslední části jsme podali špatný výkon a se štěstím uhájili výhru. Nevím, jestli to bylo pod dojmem dvougólového vedení, ale tu poslední část jsme odehráli hodně špatně. Tyhle výpadky nás trápí ale už delší dobu."