9:2
(3:1, 3:0, 3:1)

Dukla veze z Hradce vysokou prohru

07.11.2007 / Daniel Višňák

Nepovedený zápas odehráli jihlavští hokejisté ve středu na ledě Hradce Králové. Domácí už od začátku diktovali tempo hry a svoji převahu vyjadřovali také brankově. Skóre se do konce zápasu vyšplhalo až na hrozivých 9:2. O branky Dukly se opět postarala produktivní první formace, přesně se trefili Ladislav Rytnauer a Oldřich Bakus.
07.11.2007 18:00, 1. liga ČR - 19. kolo

Hradec Králové

Koutský - Táborský, Lesák, Kolář, Hendrich, Pazdera, Karlíček, Pavlů, Seidl - Fořt, Roubík, Kadlec - Sakrajda, Koudelka, Vondráček - Haluza, Domin, Suchý - Šeda, Rákos, Volráb
9

HC Dukla Jihlava

Zgraggen - Míka, Staněk, Kuchyňa, Klíma, Martinka, Štrach, Kašpar, Balčík - Rytnauer, Bakus, Čachotský - Říha, Hradecký, Kubát - Nekvasil, Hanzal, Krupka - Ježek, Suk, Holuša
2
Branky a nahrávky: 1. Roubík (Fořt), 5. Koudelka (Vondráček), 11. Sakrajda (Koudelka, Hendrich), 22. Sakrajda (Hendrich, Vondráček), 38. Hendrich (Haluza), 40. Koudelka (Roubík), 48. Fořt (Táborský), 49. Koudelka (Sakrajda, Vondráček), 57. Haluza (Karlíček) - 18. Rytnauer (Bakus, Čachotský), 55. Bakus (Kašpar). Rozhodčí: Vampola - Prchal R., Špringl. Vyloučení: 8:10, navíc Fořt (HKR) 10 min. OT. - Štrach (JIH) 5 + do konce. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1666. Střely na branku: 64:28. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 8:1, 8:2, 9:2.

Průběh utkání

Hradečtí hokejisté vlétli do zápasu doslova po hlavě. Hned v 16. vteřině uvolnil Patrik Fořt Jaroslava Roubíka, který poslal puk do brány bekhendovou střelou po ledě. O čtyři minuty později už to bylo o dvě branky. Martin Koudelka se obtočil kolem jihlavské svatyně a nadvakrát zakončil. Ve chvíli, kdy se třetina přehoupla do druhé poloviny, se střelecky prosadil Petr Sakrajda, když těžil z rychlé kombinace Koudelky a Hendricha. Jihlavu ale tři branky nepoložily. Nejprve uháněl sám na Koutského Jiří Kubát, ale neproměnil. V 18. minutě se už hosté po krásné kombinaci v přesilovce prosadili. Přesný pak Bakuse proměnil Ladislav Rytnauer.

V prostředním dějství pokračovali domácí v převaze, kterou dokázali zužitkovat hlavně ke vstřelení dalších branek. Hned z kraje druhé třetiny se prosadil před Zgraggenem znovu z dorážky Petr Sakrajda a zaznamenal tak druhou branku v utkání. Další gólové akce si nechali hradečtí až do závěru prostřední dvacetiminutovky. Nejprve vypíchl na polovině hřiště při vlastním oslabení jihlavským obráncům puk Jiří Hendrich a své sólo zakončil střelou pod Zgraggenovu lapačku. Krátce na to přidal šestou branku Východočechů Martin Koudelka, jenž využil přesný pas od kapitána Roubíka, to na světelné tabuli svítil čas 39:57.

V závěrečném dějství si už domácí svůj náskok pohlídali, navíc ho ještě ku spokojenosti všech diváků dokázali navýšit. Ve 48. minutě se prosadil z přesilové hry Patrik Fořt a hned po něm tentokrát z dvojnásobné převahy zvýšil už na 8:1 Martin Koudelka, pro kterého to byla třetí branka ve středečním utkání. Jihlavští hokejisté nepohrdli nabídnutou početní převahou, když si z rohu hřiště vybruslil před Koutského Oldřich Bakus a bekhendem hradeckého gólmana překonal. Poslední slovo měli domácí, v 57. minutě upravil na konečných 9:1 Petr Haluza.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (Hradec Králové): „Zápas jsme rozhodli dá se říci už v první třetině. Je dobré, že jsme ho dohráli bez více inkasovaných branek, protože vždycky když se vede vyšším rozdílem, tak mužstvo poleví, ale my jsme hráli, dalo by se říci, pořád stejně. Zahráli si všichni hráči i čtvrtá formace, což bylo také důležité. Teď jsou před námi dva těžké zápasy, nejprve v Olomouci a pak doma s Brnem. Musíme se připravit co nejlépe."