2:5
(2:2, 0:1, 0:2)

Podruhé za sebou za tři body

24.11.2007 / Patrik Huber

Ani absence kapitána Bakuse nedokázala zastavit Duklu na cestě za vítězstvím 5:2 na ledě prvoligového nováčka z Vrchlabí. Nově složený první útok Rytnauer - Hradecký - Čachotský měl prsty ve třech gólech Jihlavy, přičemž Tomáš Hradecký se trefil hned dvakrát. Dobrou formu potvrdil také Martin Krupka, který asistoval u dalších dvou gólů, výborně zachytal i gólman Milan Řehoř.
Z Vrchlabí jsou k vidění fotografie od Petra Krause.
24.11.2007 18:00, 1. liga ČR - 24. kolo

HC Stadion Vrchlabí

Falta - Rýgl, Matějíček, Hrach, Bendík, Chaloupka, Vyskočil - Tvrdek, Pajič, Gengel - Hruška, Kříž, Plodek - Vantuch, Dušek, Špaček - Nevyhoštěný, Brynecký, Jech - Bárta
2

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Míka, Duben, Ščerban, Staněk, Kuchyňa, Štrach - Rytnauer, Hradecký, Čachotský - Krupka M., Hanzal, Říha - Jonáš, Suk, Krupka L. - Martinka, Man, Ježek
5
Branky a nahrávky: 11. Vantuch (Pajič , Gengel), 19. Dušek (Špaček) - 10. Staněk (Krupka M.), 11. Hradecký (Čachotský, Duben), 40. Říha (Krupka M., Ščerban), 51. Hradecký (Čachotský), 57. Čachotský (Rytnauer). Rozhodčí: Kubeš - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 5:9, navíc Holub (VRC) 10 min. OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1837. Střely na branku: 41:33. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.

Průběh utkání

Od začátku utkání se hrál velmi atraktivní a útočný hokej. První velkou šanci měli domácí, když se Vantuch se natlačil až před Řehoře, který mu ale výborně vypíchl puk. První branka utkání padla v čase 9:01. Pavel Staněk se dostal ke kotouči a střelou z otočky po ledě překvapil Faltu - 0:1. O 31 vteřin později padla další branka a opět do sítě domácích. Po krásné akci dvou na jednoho zakončoval do prázdné branky Tomáš Hradecký - 0:2.

Branky padaly jak na běžícím pásu. Hned za další minutu se trefili domácí. Řehoř vyrazil Vantuchovu střelu pouze před sebe a sám Lukáš Vantuch úspěšně dorazil - 1:2. Poté přišlo pár menších šancí Vrchlabí, ale výtečný Řehoř likvidoval jednu střelu za druhou. Na jednu však nestačil. Při vyloučení Krupky domácí vyrovnali. V čase 18:57 Špaček nahrál před bránu úplně volnému Antonínu Duškovi, který bez problémů skóroval - 2:2. Další branky už nepadly a do šaten se šlo za nerozhodného stavu 2:2.

Druhá třetina začala ve velkém tempu. Ve 25. minutě zápasu mohlo jít Vrchlabí do vedení, ale před brankou úplně osamocený Vantuch nepřekonal skvěle chytajícího Řehoře. Po velké šanci Vrchlabí přišel prostor i pro Duklu. Říha nahrál z rohu Jonášovi, ale i Falta se předvedl. Vrchlabská obrana zaspala a hosté se dostali do přečíslení dvou na jednoho, ale Falta se skvěle přesunul a zneškodnil šanci hostí.

Hrálo se nahoru dolů. Vrchlabský Plodek objel branku, dostal se až před Řehoře, ale ten zasahovat nemusel, jelikož Plodek přestřelil. Diváky hokej musel bavit. Hrálo se za skvělé atmosféry a hokej měl skvělé tempo. Do další šance se dostal jihlavský Suk, který nabral rychlost, dostal se před Faltu, ale ten opět chytil.

Po velkých šancích viděli diváci konečně gól, ale bohužel pro Vrchlabí do špatné klece. V čase 39:10 jeli už potřetí hosté dva na jednoho a do třetice všeho dobrého. Martin Krupka nahrál Vladimíru Říhovi a ten do prázdné branky dostal Duklu do vedení - 2:3. Ve druhé třetině sice padla jediná branka, ale diváci se rozhodně nenudili.

Třetí třetinu začalo Vrchlabí menším náporem, který se čím dál tím víc stupňoval, ale Řehoř střely domácích spolehlivě kryl. V čase 50:07 odskočila Jihlava na rozdíl dvou branek. Krásnou kombinační akci završil brankou Tomáš Hradecký - 2:4. Domácí mohli hned po inkasované brance snížit na rozdíl jediné branky.

Před brankou hostí byl závar, Tvrdek si našl puk a vystřelil, ale Řehoř neuvěřitelně chytil puk do lapačky. Domácí nedali jasnou šanci a to Dukla potrestala brankou. V přesilovce pět na tři do prázdné branky zakončil Tomáš Čachotský a bylo rozhodnuto - 2:5. Do konce utkání se už nic zajímavého nestalo a tak Dukla porazila Vrchlabí hlavně díky brankáři Řehořovi 5:2.

Ohlasy trenérů

Petr Jaroš (Jihlava): "S výsledkem jsme samozřejmě spokojeni, stejně jako s předvednou hrou. Naši kluci konečně plnili to, co jsme si před utkáním řekli. Hodně nás taky podržel Milan Řehoř, chytal opravdu zodpovědně. Ze čtyřiceti střel pustil jenom dvě. Tohle vítězství by nám mělo pomoct."

Vladimír Jeřábek (Vrchlabí): „Byl to jeden z našich nejhorších výkonů v celé letošní sezóně. Od začátku jsme prohrávali osobní souboje, navíc nám dala Dukla pořádnou lekci v zakončení akcí dvou na jednoho. Výborně dodržovala taktické pokyny a velmi dobře bránila. My jsme měli několik šancí za stavu 2:2 strhnout vedení na naši stranu, ale zakončovali jsme žalostně. V poslední minutě pak propadli tři naši útočníci a jeden obránce a dostali jsme z toho třetí branku.“