2:3p
(0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)

Junioři potřetí v řadě bodovali

01.03.2008 / Jakub Mezlík

Po dvou vítězných zápasech proti Znojmu dokázali jihlavští junioři vybojovat bod proti Ostravě. Sareza si sice vypracovala na Horáckém zimním stadionu během osmadvaceti minut dvoubrankové vedení, na jejich druhý gól ovšem bleskurychle odpověděl gólem z trestného střílení Jiří Man a v úvodu třetí části srovnal Dan Kotlík. O vítězství Sarezy rozhodl ve čtvrté minutě prodloužení Martin Bartoš.
01.03.2008 12:00, Extraliga juniorů - 48. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Posmyk, Rosendorf, Kolda, Vacek, Chaloupka, Hájek, Pekárek - Dzurik, Pometlo, Kotlík - Dvořák, Novák, Šaršok - Man, Komůrka, Kuřítko
2

Sareza Ostrava

Gleich - Poláček, Falter, Měkýš, Pindur, Tomis, Parma, Vajda - Mocek, Mikula, Bartoš M. - Hanke, Kopáč, Bartošek - Bartoš V., Jelšík, Řezáč - Široký
3
Branky a nahrávky: 29. Man (TS), 41. Kotlík (Pometlo) - 16. Bartošek (Hanke), 28. Bartoš M. (Mocek), 64. Bartoš M. (Mocek). Rozhodčí: Fraňo - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 8:8, navíc Bartošek (SAR) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 28:41. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

První třetina se nesla v pomalém tempu, ani jedno z mužstev si příliš vážných příležitostí nevypracovalo, bylo patrné, že se jedná o souboj týmů z dolní části tabulky. Nejvážnější šanci připravil hostům na začátku 8. minuty domácí kapitán Dzurik, který svojí chybou na obranné modré čáře vybídl ke skórování Iva Jelšíka. Ten ovšem nastřelil pouze břevno jihlavské branky. V 16. minutě se hosté dočkali branky z poměrně nenápadné akce. Puk se odrazil před Navrátila, kde dali domácí obránci dostatek času Michalu Bartoškovi, a ten na dvakrát protlačil kotouč pod betony jihlavského gólmana – 0:1

Druhá část přinesla o trochu atraktivnější hokej než úvodní dvacetiminutovka. V polovině 25. minuty měl blízko k vyrovnání Lubomír Chaloupka, ovšem z dobré pozice mezi kruhy minul ostravskou branku. O dvě minuty později propadl domácí bek Kolda ve středním pásmu a Ivo Jelšík ujížděl již podruhé v zápase sám na Navrátila. Ani tentokrát však neuspěl, kotouč mu při blafáku v rozhodující chvíli sjel z hole.

V osmadvacáté minutě se Ostravští již dočkali. Díky chybě Posmyka se před brankou ocitla dvojice Ivo Mocek Martin Bartoš a druhý jmenovaný bez problémů zakončoval do odkryté klece – 0:2. Za necelou minutu ovšem podrazil unikajícího Dzurika ostravský bek Pindur a rozhodčí nařídil trestné střílení. Ke kotouči se postavil nejzkušenější domácí hokejista Jiří Man a jeho bekhendový blafák skončil se štěstím za Gleichovými zády – 1:2. Ve druhé polovině prostřední dvacetiminutovky měli hosté místy až drtivý tlak, nedokázali však využít ani jednu ze tří přesilovek.

Raketový nástup do třetí třetiny předvedl domácí celek a už po čtyřiadvaceti sekundách se radoval z vyrovnání. V signalizované výhodě našel Pometlo od zadního mantinelu před brankou dobře postaveného Dana Kotlíka, který propálil Gleicha – 2:2. Ostravané po gólu viditelně znervózněli a začali zbytečně faulovat. Jenže domácí nedokázali svého soupeře potrestat ani v přesilovce pět na tři. Naopak. Při dvojnásobném oslabení unikl Martin Bartoš, ale Navrátil odvážným skokem zlikvidoval jeho šanci.

Díky dvěma vyloučením Chaloupky si početní převahu zahrála také Sareza, ani ta ale nebyla úspěšná. Dvě minuty před koncem třetí části mohl o vítězství domácích rozhodnout Luděk Dvořák, ale přihrávku Mana usměrnil pouze do betonů Gleicha. V prodloužení přetavila svůj tlak v branku Ostrava. Ivo Mocek našel zpoza branky před jihlavskou svatyní dobře postaveného Martina Bartoše, a ten svoji druhou trefou rozhodl o vítězství Sarezy.

Ohlasy trenérů

Libor Polášek (Ostrava): „Z mého hlediska jsme k zápasu přistoupili strašně nekoncentrovaně, myslím si, že naši hráči dnes Jihlavu podcenili. Ta, jak viděla, že jsme bezzubí a neškodní, tak začala hrát a my jsme na to doplatili. Bohužel musím říct, i když jsme nakonec v prodloužení vyhráli, že jsme zde ztratili bod."

Petr Buzek (Jihlava): „Jsem rád, že jsme dokázali do konce šedesáti minut vyrovnat, bohužel jsme udělali chybu v prodloužení, kdy naši čtyři hráči hlídali brankáře a dostali branku. Sice tam opět byly chyby, ale bylo vidět, že kluci chtějí a myslím si, že ti diváci a tátové, kteří tady byli, museli být spokojení. V posledních třech utkáních sbíráme body a je vidět, že to jde, jen škoda, že se nám nedařilo i dříve."