3:5
(0:0, 2:4, 1:1)

Ani do třetice Dukla neuspěla

11.08.2008 / Jakub Mezlík

Také prvoligový nováček z Chrudimi byl v přípravě nad síly Dukly. Jihlavští hokejisté podobně jako v předchozím duelu s Brodem opět nezvládli druhou třetinu, kterou po bezbrankové úvodní části prohráli 2:4 a ztrátu již nedohnali. V závěrečné dvacetiminutovce ještě padlo po jedné brance na obou stranách, Dukla tak prohrála 3:5. O branky červenožlutých se postarali David Jonáš, Jiří Man a Ladislav Rytnauer.
11.08.2008 18:30, Přípravné zápasy - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Vajner - Malena, Bílek, Staněk, Novák, Kašpar, Ficenc, Kružík, Štrach - Suk, Bakus, Rytnauer - Jonáš, Dolníček, Piluša - Krupka, Hanzal, Hrbatý - Bezděk, Hradecký, Man
3

HC Chrudim

Němec - Toužimský, Kolář, Vyskočil, Kuncl, Suchý, Daňo, Doseděl, Šafařík - Stavenský, Martinec, Šeda - Valko, Král, Žák - Polák, Pohorna, Pospíšil - Buchal, Beránek, Bělohlávek
5
Branky a nahrávky: 29. Jonáš, 37. Man, 47. Rytnauer (Bakus, Ficenc) - 25. Stavenský (Martinec), 27. Stavenský (Šeda), 34. Polák (Suchý), 38. Polák (Zohorna, Pospíšil), 46. Pospíšil (Polák). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 316. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5, 3:5.

Průběh utkání

První třetina přípravného duelu proti nováčkovi soutěže z Chrudimi přinesla spíše vzájemné oťukávání než líbivý hokej. Jedinou vážnější příležitost si vypracovali už ve druhé minutě hosté, ale Jaroslav Polák trefil z prostoru mezi kruhy pouze břevno.

Podobně jako v předchozím zápase s Havlíčkovým Brodem, také tentokrát začaly padat branky až ve druhé třetině. Hned čtyři kotouče však musel ze sítě lovit domácí brankář Vajner, který byl ve většině případů bezmocný, protože domácí obrana byla velice nedůsledná.

Nejprve se prosadil v 25. minutě Stanislav Stavenský přesilovkovou trefou, o dvě a půl minuty později tentýž hráč zakončoval akci dva na jednoho – 0:2. Dukle se sice povedlo zkorigovat na 1:2 zásluhou Davida Jonáše, který se trefil mezi Němcovy betony, ale ve 34. minutě se zblízka trefil Jaroslav Polák a vrátil hostům dvoubrankové vedení - 1:3.

Ve 37. minutě se domácím povedlo opět snížit, z levého kruhu se střelou švihem prosadil Jiří Man - 2:3. Jednobrankový rozdíl tentokrát Jihlavě vydržel pouhých sedmatřicet sekund, když se prosadil Rytnauerem špatně pokrytý Jaroslav Polák - 2:4.

Také gólový účet závěrečné dvacetiminutovky otevřeli hosté. David Pospíšil dostal ideální pas od Poláka na pravý kruh a střelou z první překonal Vajnera – 2:5. Ve 47. minutě dostala Dukla výhodu přesilové hry pět na tři a předvedla ukázkovou kombinaci, na jejímž konci stál Ladislav Rytnauer - 3:5. Hosté již dvoubrankový náskok udrželi až do konce zápasu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie