3:2
(1:1, 0:1, 2:0)

Dukla získala všechny body díky poslední třetině

05.11.2008 / Pavel Zeman

Sotva se hosté stačili na jihlavském ledě rozkoukat, prohrávali po úniku Oldřicha Bakuse 0:1. Jenže ještě v téže minutě srovnával stav Michal Holuša a v prostřední části šla Poruba dokonce do vedení. Poslední třetina se ovšem odhrála v režii Dukly. Nejprve se trefil Ladislav Rytnauer a rozhodnutí padlo z hokejky Michala Pšurného. Útočník extraligového Zlína nastoupil za Jihlavu vůbec poprvé. Domácí tak slavili výhru 3:2.
05.11.2008 17:30, 1. liga ČR - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Malena, Staněk, Ficenc, Štrach, Lukačovič, Kašpar - Říha, Bakus, Hodek - Man, Dolníček, Rytnauer - Pšurný, Balán, Suk
3

HC RT TORAX Poruba

Iláš - Holík, Tesařík, Ovšák, Buček, Sucý, Vnenk, Palík, Skočovský - Boháč, Holuša, Kotásek - Gelačák, Urban, Zdeněk - Rozum, Janečka, Červenka - Bartošek, Rehuš, Mocek
2
Branky a nahrávky: 3. Bakus (Malena, Staněk), 42. Rytnauer (Říha), 47. Pšurný (Bakus, Hodek) - 3. Holuša, 31. Rozum (Janečka, Červenka). Rozhodčí: Skoupý - Machálek, Škach. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1650. Střely na branku: 36:40. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Na led deváté Jihlavy přijela třináctá Poruba. Kvalita utkání byla dle předpokladu přímo úměrná k postavením obou mužstev v tabulce. Vítěznou premiéru si odbyl na střídačce „A“ týmu jihlavské Dukly Aleš Totter.

Třináctý gól v sezóně si připsal do svých statistik Oldřich Bakus. Již ve 3. minutě přijal ukázkovou přihrávku od Maleny a dostal se tak za záda ostravských obránců. Pro jihlavského kapitána rutinní záležitost. Střela pod víko znamenala rychlé vedení 1:0. Rychlé ale krátké.

O 42 sekund později vyrovnal na 1:1 Michal Holuša. Hráč, který v minulé sezóně odehrál pár zápasů v barvách Dukly, se prodral jihlavskou obranou a našel skulinku v Řehořově rozkleku.

Marně se hledají slova, jimiž by se dala vystihnout nuda, která ovládla diváky na Horáckém zimním stadionu. Sluší se poznamenat alespoň jediného střelce druhé třetiny. Hosté se ve 32. minutě dostali do přečíslení, Petr Janečka si nabruslil mezi kruhy a jeho nenápadnou střelu tečoval Řehořovi mezi betony Petr Rozum1:2.

Optickou převahu měla Poruba, ale to platilo pouze do začátku poslední dvacetiminutovky. Ve 42. minutě ukončil Ladislav Rytnauer jednoduchou střelou okružní jízdy „pytláka“ Říhy a srovnal stav utkání na 2:2.

Elitní jihlavští útočníci Bakus s Hodkem dostali k sobě nového spoluhráče – Michala Pšurného – a novic ze Zlína zakončil přečíslení dobře umístěnou střelou – 3:2. Hosté si do konce zápasu nevytvořili trvalý tlak, přesto červenožlutým na okamžik pořádně zatrnulo. Šest minut před koncem našel Gelačák u druhé tyče volného Zdeňka, ale Řehoř perfektním přesunem zamezil vyrovnání zápasu.

Jihlava si připsala cenné tři body a v tabulce poskočila před Havlíčkův Brod na osmé místo. Poruba se naopak propadla až na předposlední příčku. Horší je už jen Třebíč.

Ohlasy trenérů

Petr Fabián (trenér Ostravy): Nebyl zastižen na tiskové konferenci...
Bedřich Ščerban (trenér Jihlavy): „Já jsem trochu rozpačitý. Začali jsme parádně, ale pak jsme se vlastní chybou dostali pod tlak tím, že jsme si to nechali vyrovnat. Měli jsme šance, začali jsme se vzpamatovávat, ale dostali jsme gól na 1:2. Náš výkon byl chaotický. Bavil jsem se o tom s Patrikem Augustou a on říkal krásnou větu, že bychom měli poděkovat divákům, kteří po druhé třetině neodešli. Takže já jim tímhle děkuju. Poslední třetina byla taková, jak bychom si hru Dukly Jihlava představovali. Přibližně.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie