2:5
(1:2, 1:1, 0:2)

Ve šlágru kola uspěli jihlavští junioři na ledě Kotliny

16.11.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři vyhráli na ledě Havlíčkova Brodu. Ve šlágru 19. kola první ligy slavili mladíci Dukly v Kotlině zasloužené vítězství 5:2. Trenérská dvojice Aleš Totter, Patrik Augusta si tentokrát přizvala na pomoc i dvojici hráčů z A-týmu – brankáře Vratislava Vajnera a útočníka Libora Bezděka.
16.11.2008 10:00, 1. liga juniorů skupiny C - 19. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Volf - Bělohlávek, J. Musil, Hájek, Šplíchal, Novotný, Dolejš, Škarýd, Vylíčil, Venc, M. Milfait, Blažek, Myslivec, Zohorna, J. Milfait, Varga, Hadrava, V. Němec
2

HC Dukla Jihlava

Vajner – D. Musil, Rosendorf, Zelený, Randa, Vacek, Posmyk, Cirhan – O. Němec, Polcar, Vysloužil – J. Kuřítko, Kotlík, M. Kuřítko – Dvořák, Bezděk, Malec - Tůma
5
Branky a nahrávky: 10. Zohorna (Hadrava), 37. Zohorna - 17. Kotlík (M. Kuřítko), 17. M. Kuřítko (Kotlík), 26. Bezděk (Vacek), 50. Vysloužil (J. Kuřítko), 60. Vysloužil (Polcar). Rozhodčí: Homola - Klouda, Zídek. Vyloučení: 7:7, navíc J. Kuřítko (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5.

Průběh utkání

Právě Vajner byl v úvodu zápasu hodně vytěžovaný. Domácí Rebelové se totiž do svého regionálního soupeře pustili zostra. „Čekali jsme, že na nás vletí. Měli velkou motivaci. Kdyby vyhráli, dostali by se na dostřel jednoho bodu. V prvních deseti minutách tam byly dva momenty, kdy jsme uvažovali o oddechovém času,“ přiznal Totter.

Nakonec Dukle paradoxně pomohl první gól brodského týmu. „Uklidnili jsme se po něm,“ připustil trenér. „No a pak vyšlo střídání naší druhé lajně. Té se podařilo dát gól z rychlé akce, kterou zkoušíme na tréninku. A navíc v té eufórii dala hned vzápětí ještě jeden,“ dodal spokojený.

Prostřední třetina skončila nerozhodným výsledkem 1:1. Třetí jihlavskou branku vstřelil právě člen prvoligového A-týmu Dukly Libor Bezděk. „On i Vráťa Vajner nám strašně moc pomohli. Nevyužíváme tenhle ročník 1988 často, ale zápas v Brodě byl hodně důležitý, takže jsme je vzali s sebou,“ pochvaloval si rozhodnutí Totter.

V závěrečném dějství si už Dukla vítězství vzít nenechala. Naopak svoje jednogólové vedení ještě navýšila. V obou případech pálil přesně Martin Vysloužil. „Ve chvíli, kdy jsme dali na 4:2, už o výhře nikdo nepochyboval. Posledních sedm minut jsme sice dohrávali v oslabení, ale to nás zatím letos zdobí, takže nám to spíš pomohlo. Aspoň jsme nic zbytečně nevymýšleli a soustředili se jen na obranu,“ ukončil hodnocení kouč jihlavských juniorů.

V prvoligové tabulce zůstává Jihlava na vedoucí příčce s pětibodovým náskokem před svými pronásledovateli z Havlíčkova Brodu. Dokonale se jí tak podařilo odčinit páteční porážku, kdy na domácím ledě podlehla Žďáru nad Sázavou 2:4.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie