7:2
(3:1, 2:0, 2:1)

Reparát se nepovedl, Jihlava v Ústí znovu vysoko prohrála

20.12.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavským hokejistům se nepovedla ani druhá letošní cesta do Ústí nad Labem. V prvním vzájemném utkání podlehli na severu Čech v listopadu vysoko 1:8 a tentokrát přenechali soupeři tři body za výsledek 7:2. O branky jihlavského týmu se podělili Daniel Hodek a Pavel Straněk. Ve skutečnosti si ovšem druhý gól vstřelil do vlastní sítě brankář Ústí Dušan Salfický.
20.12.2008 17:30, 1. liga ČR - 35. kolo

HC Slovan Ústí nad Labem

Salfický - Bolf, Tůma, Němeček, Macháček, Klobouček, Zeman, Gýna - Čaloun, Špirko, Dragoun - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Hanzl, Pazourek - Šaffer, Hovorka, Heřman
7

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Martinka, Ficenc, Malena, Staněk, Kašpar, Novák, Bílek - Říha, Bakus, Hodek - Man, Dolníček Bezděk - Krupka, Hradecký, Suk - Jonáš, Hanzal, Rytnauer - Hrbatý
2
Branky a nahrávky: 1. Čaloun (Špirko, Dragoun), 11. Šaffer (Hovorka, Heřman), 13. Pazourek (Janků, Hovorka), 31. Hovorka (Dragoun, Němeček), 36. Pazourek (Janků), 56. Mikulík (Macháček, Němeček), 57. Hovorka (Šaffer, Gýna) – 20. Hodek (Kašpar, Říha), 50. Staněk. Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2133. Střely na branku: 52:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 7:2.

Průběh utkání

Odhodlání držet co nejdéle výsledek 0:0 vydrželo Dukle přesně 11 vteřin, pak se Ústí ujalo vedení. „Předcházela tomu individuální chyba jednoho z našich hráčů,“ zlobil se asistent hlavního kouče Roman Mejzlík. „Vzápětí nám jeli domácí sami na bránu. Prostě začátek jsme zase absolutně nezvládli,“ dodal zklamaně.

O chvíli později navíc hrála Jihlava ve třech proti pěti. „Oslabení jsme zvládli celkem dobře, ale pak přišly další dva slepené góly,“ smutnil trenér. V samotném závěru úvodní části sice hosté dokázali snížit na 3:1, jenomže to bylo z jejich strany na dlouho vše.

V prostředním dějství přidali domácí Lvy ke třem gólům další dva a za stavu 5:1 nebylo pochyb, že tři body opět zůstanou na ústeckém ledě. „Ve chvíli, kdy se nám nepodařilo využít přesilovku jsme stáhli ze hry zkušenější kluky, aby pošetřili síly na pondělní zápas s Porubou,“ přiznal Mejzlík.

Přesto přišel druhý gól ze strany Dukly. Úspěšná trefa byla připsána na konto uzdraveného obránce Pavla Staňka. Ve skutečnosti si ale puk nasměroval do vlastní sítě domácí brankář Dušan Salfický. „Výsledek 5:2 by pro nás byl docela přijatelný. Bohužel ale nevydržel. Zase jsme inkasovali dvakrát krátce po sobě,“ postěžoval si Ščerbanův asistent.

Nakonec odcházela Jihlava z ledu s dalším debaklem 2:7. „Na Ústí prostě neumíme venku zahrát. Soupeř má doma parádní pohyb, a my jsme mu navíc pomohli tím zkaženým úvodem,“ zakončil hodnocení zpackaného utkání Mejzlík. „Musíme teď každopádně vyhrát v pondělí s Porubou,“ přispěchal s dodatkem.

V prvoligové tabulce spadli hokejisté Dukly na osmé místo, Havlíčkův Brod totiž dokázal na domácím ledě porazit Kometu Brno 3:1 a o jeden bod svého regionálního rivala přeskočil.