2:4
(1:2, 1:0, 0:2)

Dukle skončila sezóna

16.02.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté nedokázali Chomutov porazit ani na čtvrtý pokus, a tak se s letošní sezonou loučí. Čtvrté čtvrtfinále rozhodli dvě rychlé trefy hostů z úvodu třetí třetiny, díky nimž Pešoutovi svěřenci připravili Jihlavě porážku 2:4. O branky Dukly se tentokrát postarali obránci Janis Andersons a Lukáš Martinka.
16.02.2009 17:30, 1. liga ČR - 54. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Martinka, Malena, Ficenc, Andersons, Musil, Novák - Říha, Bakus, Hodek - Rytnauer, Krupka, Dolníček - Man, Bezděk, Zeman - Jonáš
2

Piráti Chomutov

Lundell - Nikolov, Grof, Pulpán, Všetečka, Ťupa, Bombic, Trefný, Kloz - Eiselt, Skořepa, Tarvainen - Tauš, Mikšovic, Jíra - Balász, Charousek, Jeslínek - Gombár, Domin, Míka
4
Branky a nahrávky: 16. Andersons (Dolníček), 26. Martinka (Říha) - 14. Tarvainen (Skořepa, Eiselt), 19. Nikolov (Skořepa, Eiselt), 41. Skořepa (Tarvainen), 42. Balász (Mikšovic, Bombic). Rozhodčí: Smítka, Skoupý - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2653. Střely na branku: 46:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

Průběh utkání

V pondělním zápase Dukly a Chomutova nemuseli fanoušci na první branku čekat až do druhé třetiny, tentokrát se skóre měnilo již v první dvacetiminutovce, a to hned třikrát. Ve 14. minutě se prosadil po pěkné kombinaci v početní převaze Jussi Tarvainen a poslal hosty do vedení.

Domácím se však povedlo brzy odpovědět. Za necelé dvě minuty prostřelil Lundella od modré Janis Andersons. Nerozhodný stav ovšem vydržel pouze o chvíli déle. Chomutov totiž dostal další výhodu přesilové hry a ani tentokrát se hosté nemýlili. Na konci kombinace stál Angel Nikolov.

Ve druhé dvacetiminutovce se domácím povedlo vyrovnat ve 26. minutě při hře čtyři na čtyři. Lundell opět pustil střelu od modré, tentokrát z hole Lukáše Martinky. Za stavu 2:2 byl k vidění bojovný hokej, šance se rodily pouze ojediněle. Nejblíže ke gólu měl domácí bek Malena, který trefil spojnici chomutovské branky.

Jihlavské naděje na prodloužení série zhasly hned na začátku třetí části. Chomutovští během necelých dvou minut dvakrát překonali Novotného a vypracovali si náskok, který už Dukla smazat nedokázala. První se trefil Zdeněk Skořepa mezi betony jihlavského gólmana, poté zakončil pěknou rychlou akci David Balász.

Hosté si v dalším průběhu již vedení pozorně hlídali, pouze jednou pustili Duklu do vyložené šance, Bezděk ovšem sólový únik nepřetavil v branku. Jihlavští fanoušci přesto povzbudili svůj tým, oslavovali hráče na ledě a ti nejvěrnější v „kotli“ vytrvale fandili ještě půl hodiny po zápase.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (Chomutov): „Prvních deset minut jsme byli hodně špatní, a tím, že jsme to ustáli, jsme položili základ toho, že jsme neprohráli. Pak jsme začali mít navrch za stavu 2:2 v závěru druhé třetiny, kdy jsme měli asi čtyři šance, které jsme neproměnili. Nakonec jsme si rozhodnutí schovali na třetí třetinu a pak už rozhodla zkušenost našeho mužstva a vítězství jsme si pohlídali.“

Josef Augusta (Jihlava): „Tohle utkání se shodovalo s druhým zápasem v Chomutově. Znovu jsme si to prohráli v přesilovkách, hosté dvě využili, my žádnou. Navíc jsme pak udělali dvě hrubé chyby na začátku třetí třetiny, soupeř je potrestal a rozhodl o svém vítězství.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie