3:0
(0:0, 2:0, 1:0)

Proti lídrovi se Dukla neprosadila

21.10.2009 / Václav Mohelník

Dukla podruhé v řadě na ledě soupeře nevstřelila ani gól a opět venku nebodovala. Proti lídrovi soutěže Chomutovu, který dosud ztratil pouze jediný bod, jihlavští hokejisté dokázali zpočátku vzdorovat díky skvělému výkonu Milana Řehoře. Domácí ovšem nakonec dokázali zužitkovat své zkušenosti, dvakrát se trefili v prostřední části, jednou v závěrečné a získali všechny tři body, Jihlava veze porážku 0:3.
21.10.2009 17:30, 1. liga ČR - 12. kolo

Piráti Chomutov

Hanuljak - Pulpán, Bombic - Trefný, Pavlas - Malínský, Grof - Všetečka, Révay - Procházka, Kraft, Duda - Skořepa, Trochta, Jíra - Hašek, Mikšovic, Jeslínek - Tauš, Domin, Míka
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Malena, Dobrovolný, Ficenc,Takáč, Staněk, Kašpar, Martinka, Pleva - Čachotský, Bakus, Hodek, Polcar, Hanzal, Man, Fiedler, Minčák, Bezděk, Hrbatý, Suk, Dvořák
0
Branky a nahrávky: 25. Grof (Duda, Kraft), 37. Duda (Jeslínek, Malinský), 53. Jíra (Pavlas, Trochta). Rozhodčí: Jílek - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 6:12. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1717. Střely na branku: 54:17. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Od úvodní minuty zápasu bylo vidět, kdo je na ledě pánem. Úvodní šanci domácích zastavila, až tyč hostujícího gólmana Řehoře. Hosté se dostali k první střele, až na konci třetí minuty, ale domácí brankář Hanuljak bez větších problémů vykryl. V šesté minutě zápasu měli více ze hry hostující hráči, ale své šance neproměnili ve vedoucí branku. Následující minuty, až do poloviny dvanácté minuty byli v moci domácích. První vyloučení v zápase nastalo v čase 12:12, kdy byl vyloučen domácí obránce František Bombic. Chomutov své oslabení přežil bez většího zaváhání. V té samé situaci mohli Krušnohorci skórovat, ale to by museli alespoň jednou vystřelit na hostujícího brankáře. Do konce třetiny se již nic podstatného nestalo, a tak výsledek po úvodní dvacetiminutovce, byl nerozhodný 0:0.

Do druhé třetiny vlétli lépe domácí, ale zbrzdilo je vyloučení Radka Dudy, za podražení. Dukla jako v první, tak i v druhé třetině v přesilovkách nic moc nepředváděla, a tak nemohlo následovat nic jiného, než branka domácích. Ta se zrodila po vyloučení hostujícího Maleny. Radek Duda přihrával Jakubu Grofovi, a ten neomylně zavěsil pod víko hostujícího brankáře - 1:0. V pokračující přesilovce 4 na 5, měl Chomutov ještě několik šancí, ale hostující brankář střely bezchybně chytal a nevyrážel. Chomutov, čím dál tím víc přebíral iniciativu utkání, a nepouštěl Duklu k větší šanci. V sedmatřicáté minutě domácí znovu udeřili. Michal Jeslínek poslal před hostující brankáře kolmou přihrávku, a Radek Duda neměl žádný problém již puk za hostujícího gólmana dopravit - 2:0 V osmatřicáté minutě nastřelil domácí Procházka tyč branky, po střela domácího obránce Pulpána. Poslední šancí ve druhé třetině měl domácí František Bombic, ale ani jedna střela neprošla do brány hostů. Po druhé třetině byl stav 2:0 pro domácí.

Ve třetí třetině měl opět první šanci Chomutov, ale tečované střely domácího Procházky v brance neskončily. Ve třiačtyřicáté minutě měl velikánskou šanci na snížení Petr Řehoř, ale šanci, při které zaváhal domácí Petr Domin nevyužil. V signalizované výhodě, kdy měl jít hostující Pleva na trestnou lavici, pálil do tyče Milan Kraft. V osmačtyřicáté minutě nastal čas pro chomutovské mužstvo, které po druhé v zápase mělo šanci hrát přesilovku 5 na 3. Přesilovku ale jistými zákroky ubránil brankář hostů – Řehoř. V následujících minutách se hra přesýpala z jedné strany na druhou, a tak diváci měli o zábavu postaráno. Čas 52:27 znamenal pro domácí další branku, kterou si po ne moc vydařené přihrávce Petra Jíry, a zákroku srazil do vlastní branky hostující Řehoř. Asistence: Aleš Pavlas a Martin Trochta. Po brance domácích na 3:0, se již utkání pouze dohrávalo.

Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (Jihlava): „My jsme nastoupili s příliš velkým respektem, v první třetině jsme neproměnili šanci, po které si myslím, kdybychom ji proměnili, že by se utkání odvíjelo jinak. Byly jsme v utkání horším týmem, a větší snaha byla na straně domácích. Gratuluji jim k vítězství."

Radim Rulík (Chomutov): „My jsme chtěli dneska velmi vyhrát, a potvrdit výhru po Ústí. Uvědomovali jsme si, že nás tyto soupeři budou čekat venku. Dukla Jihlava disponuje velmi zkušenýma hráčema, takže jsem rád, že jsme je porazili. V první třetině to byla taková oťukávaná, poté jsme přidali, a jsem rád, že jsme se dostali do vedení, a již nepustili. Dneska to byl pilnější výkon, nic jsme jim nedovolili, až na pár šanci, které chytil Hani."