5:2
(4:1, 1:0, 0:1)

Porážku Dukly v Třebíči režíroval David Dolníček

31.10.2009 / Eva Streichsbierová, Wally

Navázat na domácí vítězství s Brodem a úspěch v Kadani chtěli svěřenci Josefa Augusty i v Třebíči, jenomže zle narazili už v první třetině. Jihlavským katem se stal útočník David Dolníček, který nasázel do branky Dukly během úvodní části tři góly. Třebíč nakonec porazila Jihlavu 5:2. O dva úspechy hostí se postaral v 9. minutě Tomáš Čachotský a ve 42. minutě Lukáš Krupka.
31.10.2009 17:30, 1. liga ČR - 16. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Štůrala - Hrbáček, Koktan, Bulička, Ostrčil, Kania, Sláma, Sedláček, Kaláb - Káňa, Dolníček, Bartoš, Kundela, Burian, Fila - Laš, Nahodil, Obdržálek - Čech, Zahradník, Přibyl
5

HC Dukla Jihlava

Řehoř (21. Benda) - Dobrovolný, Malena, Ficenc, Takáč, Martinka, Staněk, Kašpar, Novák - Hodek, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Hanzal, Krupka - Fiedler, Bezděk, Man - Hrbatý, Minčák, Suk
2
Branky a nahrávky: 3. Dolníček (Káňa, Bartoš), 9. Burian (Ostrčil), 18. Dolníček (Ostrčil), 20. Dolníček (Bartoš, Káňa), 29. Obdržálek (Nahodil, Laš) - 9. Čachotský (Dobrovolný, Bakus), 42. Krupka (Hanzal, Rytnauer). Rozhodčí: Lacina - Padevět, Prchal. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3560. Střely na branku: 42:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.

Průběh utkání

Vstup do zápasu měla lepší domácí Třebíč. Už v polovině 3. minuty načal své bývalé spoluhráče útočník David Dolníček a Horácká Slavia vedla 1:0. O šest minut později bylo vyrovnáno, za záda Tomáše Štůraly se trefil Tomáš Čachotský. Jenomže stav 1:1 vydržel přesně 24 vteřin, pak poslal svůj tým do opětovného vedení Vilém Burian. „To se prostě nemůže stát, tohle nemůžou naši hráči dopustit,“ zlobil se hlavní kouč Dukly Josef Augusta. „Vždyť než jsem se stačil otočit, už jsme zase prohrávali. Proto pak dopadl zápas takovým způsobem,“ dodal.

Zbytek úvodní třetiny se odehrál plně v režii Davida Dolníčka. Třicetiletý hokejista zamířil do Třebíče na hostování v létě právě z Jihlavy, kde se mu v loňské sezoně příliš nedařilo. Za celou dobu svého působení v Dukle nastřílel pouhých pět gólů, ovšem v sobotním duelu stačil zasadit soupeři tři rány v jedné dvacetiminutovce. „David se na zápas těšil, měl velkou motivaci,“ prozradil hlavní kouč Horácké Slavie Jaromír Šindel. „Utkání se mu povedlo. To, že dal hattrick, je fantazie,“ rozplýval se nad střeleckým apetitem svého svěřence.

Do druhé třetiny nastoupila Jihlava v brance s Markem Bednou, Milan Řehoř zůstal už jen na střídačce. „Změna nebyla myšlená tak, že by za ty čtyři góly Milan nějak výrazně mohl, ale prostě jsme se tak rozhodli. Máme dva velmi dobré gólmany, takže to nebyl problém,“ prohlásil Augusta. „A Marek chytal výborně,“ dodal ještě. Přesto i jihlavský náhradník nakonec inkasoval. V 29. minutě ho překonal Petr Obdržálek a domácí v tu chvíli vedli už 5:1! „První třetina byla z naší strany výborná, dala by se označit jako třetina snů. Mužstvo hrálo fantasticky. Ve druhé už potom byla hra podstatně vyrovnanější,“ uvedl Šindel.

A na začátku třetí části snížila Dukla na 5:2. Jiskřičku naděje vykřesal pro svůj tým uzdravený útočník Lukáš Krupka. „Začali jsme se trochu klepat, najednou jako bychom se báli o výsledek,“ přiznal šéf třebíčské střídačky. „Zhruba od 15. minuty druhé třetiny jsme se trápili, udělali jsme pár nesmyslných rozehrávek. Ale vyhráli jsme, a výsledek je pro nás pozitivní,“ radoval se. To jeho protějšek neměl v sobotu k radosti téměř žádný důvod. „Pro mě je pozitivní to, že jsme dali poslední gól utkání. A věřím, že ve středu už budeme zase střílet víc branek do soupeřovy sítě my,“ zakončil hodnocení prohraného derby Augusta.

Tři body zůstaly v Třebíči naprosto zaslouženě. „Myslím, že diváci se museli bavit, viděli oboustranně výborný hokej,“ byl přesvědčen Šindel. Jeho tým se po výhře 5:2 posunul v prvoligové tabulce hned za svého regionálního rivala na sedmé místo. Na Jihlavu ztrácí po 16. kole jediný bod.