4:3
(2:3, 2:0, 0:0)

Dukla porazila Hradec, obrat zařídil Čachotský

04.11.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté si poradili s Hradcem i podruhé, na vlastním ledě uspěli v zápase dvou zvratů. Dukla se dostala rychle do dvoubrankového vedení, hostům se povedlo ještě během první třetiny otočit na 2:3, v prostřední části ale úřadoval Tomáš Čachotský. Domácí štírek zařídil dvěma góly druhý obrat, a Jihlava tak vyhrála 4:3.
04.11.2009 17:30, 1. liga ČR - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř (12. Benda) - Dobrovolný, Malena, Ficenc, Takáč, Staněk, Martinka, Novák - Hodek, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Hanzal, Krupka - Fiedler, Bezděk, Man - Hrbatý, Zeman, Suk
4

Hradec Králové

Luňák - Lesák, Křetínský, Seidl, Hendrich, Táborský, Čáp - Rapáč, Roubík, Kadlec - Budínský, Koudelka, Volráb - Hruška J., Moskal, Hruška O. - Březina O., Florian, Berger
3
Branky a nahrávky: 3. Bakus (Čachotský, Martinka), 10. Rytnauer (Hanzal), 23. Čachotský (Bakus, Hodek), 35. Čachotský (Hodek, Bakus) - 11. Táborský (Hruška, Moskal), 12. Florian (Březina, Seidl), 18. Volráb (Koudelka). Rozhodčí: Jeřábek - Skopal, Reich. Vyloučení: 9:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1474. Střely na branku: 35:45. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté si sice vypracovali během prvních deseti minut dvoubrankový náskok, do konce třetiny nejenže o něj přišli, Hradec dokonce odcházel do kabin s vedením.

První radost připravil domácím fanouškům na Horáckém zimním stadionu Oldřich Bakus už ve třetí minutě, v polovině první části pak zvyšoval na 2:0 Ladislav Rytnauer. Pár vteřin na to ale jihlavská obrana naprosto zaspala a Hradec dvěma góly během 43 sekund vyrovnal.

Řehoře z branky vyhnaly trefy Martina Táborského a Jaromíra Floriana. Mezi tři tyče se postavil náhradník Marek Benda, a i když ho v 18. minutě dokázal překonat Daniel Volráb a strhnout vedení na stranu Východočechů, nakonec se stal mladý jihlavský gólman hrdinou utkání.

Od druhé třetiny za svá záda nepustil jediný kotouč, domácím se navíc v prostřední části povedlo otočit skóre. Dvakrát puk za Luňáka dostal z bezprostřední blízkosti Tomáš Čachotský.

Po jeho druhém zásahu ze 35. minuty už se skóre neměnilo. Na hradecký ch hráčích to vyvolalo velkou vlnu nevole, zejména, když jim ve třetí třetině rozhodčí Jeřábek neuznal gól.

Na konci 44. minuty dokázali protlačit puk za Bendu, ale sudí rozpažil. Přitom měli hosté ponechanou výhodu a po přerušení zamířil jihlavský Staněk na trestnou lavici. Uznání branky se však hráči v červeném dožadovali marně, a tak se z výhry 4:3 a zisku tří bodů radovala Dukla.

Ohlasy trenérů

Trenér Hradce Králové se odmítl dostavit na pozápasovou tiskovou konferenci.

Josef Augusta (Jihlava): „Dobře jsme sice začali, ale druhou část první třetiny jsme sehráli velice špatně. Díky dobré druhé třetině jsme ale otočili a potom jsme to už ubojovali. Myslím si, že dneska byl naším jednoznačně nejlepším hráčem Marek Benda, a to rozhodlo. Spolu s bojovností našich hráčů, zejména v závěrečných deseti minutách.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie