3:2
(2:1, 1:1, 0:0)

Dvě trefy kapitána Bakuse v Havířově na body nestačily

14.11.2009 / Eva Streichsbierová, Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté prohráli potřetí v řadě. V sobotu těsně podlehli v Havířově Panterům 2:3. Obě branky vstřelil po přihrávkách Čachotského Oldřich Bakus, Bendu v brance červenožlutých překonali tři hráči soupeře. Smolnou sérii bude moci Dukla odčinit v následující třízapasové šňůře na vlastním ledě.
14.11.2009 17:00, 1. liga ČR - 20. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Čech - Klimeš, Šafařík, Tesařík, Rangl, Štefanka, Jindřich - Haas, Moravec, Šedivý - Piecha, Červenka, Říčka - Seman, Sikora, Fořt - Zeliska, Szturc, Szabó
3

HC Dukla Jihlava

Benda - Ficenc, Malena, Staněk, Takáč, Kašpar, Březina - Hodek, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Hubáček, Krupka - Fiedler, Bezděk, Man
2
Branky a nahrávky: 3. Zeliska, 12. Jindřich (Zeliska), 22. Seman (Šedivý, Šafařík) - 11. Bakus (Čachotský, Malena), 38. Bakus (Čachotský). Rozhodčí: Jílek - Novák, Kašík. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1196. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté měli v Havířově po středečním domácím duelu s Benátkami nad Jizerou co napravovat, nicméně už od 3. minuty prohrávali 0:1. O necelých osm minut později se však poprvé prosadil kapitán Dukly Oldřich Bakus a bylo srovnáno. Jenomže od jeho gólu ještě neuplynula ani minuta a Panteři šli znovu do vedení.

„Soupeř bezezbytku potrestal všechny naše chyby, naopak my jsme to nedokázali,“ povzdechl si asistent hlavního kouče jihlavského A-týmu Roman Mejzlík. „Nicméně naše hra se od středy otočila o sto osmdesát stupňů. Podali jsme velmi dobrý výkon. Škoda jen, že jsme ani jednou nevedli,“ dodal.

V prostřední části se skóre měnilo dvakrát, na každé straně jednou. Nejprve havířovský Filip Seman zvyšoval na 3:1 a poté se podruhé v utkání trefil po přihrávce Tomáše Čachotského Oldřich Bakus. „Šance měli i ostatní, ale zase se dokázala prosadit jenom naše první formace,“ smutnil trenér.

Do závěrečného dějství vstoupila Dukla s maximálním odhodláním aspoň vyrovnat. Domácí dostala pod obrovský tlak, jenomže bez gólového efektu. „Soupeře dnes neskutečně podržel brankář Čech. Chytal výborně,“ vysekl poklonu havířovskému gólmanovi Mejzlík. „Nám chyběla trocha štěstí. Znovu opakuji, sice jsme prohráli, ale s výkonem týmu jsme velmi spokojeni. Pokud takhle budou kluci hrát v dalších zápasech, nemám strach,“ dodal.

Nicméně z posledních tří zápasů dokázala Dukla vydolovat pouhý jeden bod za porážku v prodloužení na ledě Šumperku. „Není to samozřejmě nic veselého, ale teď nás čekají tři zápasy doma a my uděláme všechno proto, abychom získali maximum bodů,“ nechal se slyšet Augustův asistent. „Poté, co si kluci vyslechli kritiku od jednatele, bylo vidět, že ji přijali a chtěli svůj špatný výkon odčinit. Věřím, že jim to vydrží,“ doplnil.

Poprvé se v jihlavském dresu představil čtyřiadvacetiletý útočník Radek Hubáček, který dorazil výměnou za Jiřího Hanzala z Vrchlabí. Trenéři ho postavili vedle Ladislava Rytnauera a Lukáše Krupku. „Zapadl dobře. Samozřejmě nelze něco hodnotit po jednom zápase, ale jeví se slušně. Spolupráce fungovala,“ pochválil Mejzlík nováčka týmu.