3:2
(2:1, 1:1, 0:0)

Dukla udolala Vrchlabí a přerušila sérii proher

18.11.2009 / Pavel Zeman, Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté po třech porážkách v řadě konečně zvítězili. Na domácím ledě těsně porazili Vrchlabí 3:2. Hosté se sice dostali už ve 4. minutě do vedení, Dukla do první přestávky otočila a poté už vedení nepustila. Ve druhé části se oba týmy trefily jednou, v závěrečné dvacetiminutovce branka nepadla. Dva přesné zásahy si připsal obránce Tomáš Ficenc.
18.11.2009 17:30, 1. liga ČR - 21. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Malena, Dobrovolný, Staněk, Březina, Kašpar - Čachotský, Bakus, Hodek - Rytnauer, Hubáček, Krupka - Fiedler, Stránský, Man - Bezděk
3

HC Stadion Vrchlabí

Biegl - Matějíček, Pácal, Chvátal, Chmelíř, Chaloupka, Čížek, Bendík, Hrach - Tvrdek, Filip, Klimt - Gengel, Čaloun, Látal - Konečný, Hanzal, Rusnák - Andres, Urban, Mikšovský
2
Branky a nahrávky: 16. Ficenc (Bakus, Čachotský), 17. Bakus (Malena), 36. Ficenc (Hodek, Čachotský) - 4. Gengel (Čaloun, Látal), 37. Hanzal (KOnečný, Rusnák). Rozhodčí: Hrubý - Hejl, Žídek. Vyloučení: 6:6, navíc Filip (VRC) 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1111. Střely na branku: 32:36. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Po třech porážkách nastoupili jihlavští hokejisté k duelu s Vrchlabím plni odhodlání zlomit nepříznivou sérii proher. Pomoci jim k tomu měl Radek Hubáček. Dravý útočník přišel do jihlavské Dukly právě z Krkonoš. Opačným směrem putoval Jiří Hanzal.

Ve 4. minutě se Jan Kašpar dostal při rozehrávce pod tlak a chyboval. Kotouč mu sebral Jan Čaloun a Ladislav Gengel umě využil momentu překvapení - 0:1. Zatím nejlepší zápas sezóny odehrál v barvách Dukly Tomáš Ficenc. Zkušený obránce zužitkoval v 16. minutě nabídku Bakuse zpoza brány a vstřelil svůj první gól v tomto ročníku - 1:1.

Hosté se z ledu vytratili a iniciativu převzali borci v dresech s nádechem piva. Vyloučení Jana Bendíka potrestal dorážkou Malenovy střely Oldřich Bakus - 2:1. Přesilové hry jsou v podání první jihlavské pětky nejen efektní ale i efektivní. A dá se říct, že jsou zároveň největší zbraní jihlavského týmu.

Diváci sledovali ve druhé třetině pohledný hokej. Zejména jednoduché akce Rytnauerovy pětky, kterou oživil novic Hubáček, si nesčetněkrát vysloužily potlesk na otevřené scéně. Skvělý výkon podtrhl ve 36. minutě Tomáš Ficenc. V oslabení se nebál vyrazit do rychlého protiútoku a rychlým švihem poslal puk mezi Bieglovy betony - 3:1.

Jenže o půl minuty později srazil Oldřich Bakus Hanzalovo nahození od mantinelu do vlastní brány a opět to bylo jen o gól - 3:2. Na domácího kapitána se pevně nalepila smůla, která dosáhla svého maxima v 55. minutě. Martin Filip nešetrně sestřelil nejproduktivnějšího hokejistu první ligy ve středním pásmu. Bakus zůstal ležet na zemi a podle posledních zpráv si na pár týdnů od hokeje odpočine. První diagnóza zněla jasně – zlomené zápěstí.

Jihlavští se semkli a hubené vítězství pro svého zraněného kapitána ubojovali. V atraktivním zápase porazila Dukla houževnatého soupeře z Vrchlabí 3:2.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (trenér Vrchlabí): „Zápas jsme měli dobře rozehranej. Vycházelo nám to, co jsme chtěli hrát. Šli jsme do vedení, a to jsme potřebovali. Měli jsme pak ještě jednu obrovskou gólovku, ale gól dali domácí. To byl poměrně laciný gól. Co se týče přesilovek, my jsme věděli, že Dukla je má výborné. Podle mě jsme je dnes ubránili dobře. Ten gól jim padl se štěstím. Dostali jsme se sice do hry náhodným gólem, ale to pramenilo z naší aktivity. V závěru jsme udělali tlak a mohlo tam být písknuto i trestné střílení, ale to bych nechtěl rozebírat.“
Josef Augusta (trenér Jihlavy): „Myslím, že to byl dobrej bojovnej výkon našich hráčů. Musím jim poděkovat. Bylo to Pyrrhovo vítězství, protože jsme ztratili dva hráče. Všech diváků, co jsou na druhé straně, si nesmírně vážím. Ale jinak je tady taková negativní atmosféra za střídačkami. Ale mě ani moje hráče nikdo urážet nebude!“