4:1
(0:0, 2:0, 2:1)

Třikrát a dost. Počtvrté v řadě už Dukla venku nezvítězila

30.12.2009 / Michal Luňák

Jihlavská Dukla přijela do Hradce povzbuzena dobrými výsledky z posledních tří utkání na cizích stadionech. Vítězná série ale na ledě čtvrtého celku prvoligové tabulky skončila. Hradečtí se ve druhé třetině dostali do dvoubrankového vedení. Ve 43. minutě sice Libor Bezděk snížil, ale poslední slovo měli opět domácí. Díky brankám Budínského a Volrába zvítězili 4:1.
30.12.2009 18:00, 1. liga ČR - 35. kolo

Hradec Králové

Luňák - Křetínský, Karlíček, Hendrich, Seidl, Lesák, Nedbal, Pánek - Fořt, Roubík, Kadlec, Budínský, Koudelka, Volráb, Hruška Jan, Moskal, Hruška Ondřej, Březina, Berger, Florian, Šejnoha
4

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Chvátal, Staněk, Dobrovolný, Kašpar, Takáč, Novák - Hodek, Čachotský, Rytnauer, Stránský, Mareš, Haluza, Bezděk, Dušátko, Polcar, Suk, Hrbatý, Man
1
Branky a nahrávky: 26. Budínský (Kadlec, Roubík), 36. Hruška J. (Moskal), 47. Budínský (Volráb, Nedbal), 50. Volráb (Koudelka, Hendrich) - 43. Bezděk (Rytnauer, Chvátal). Rozhodčí: Vampola - Dřínovský, Svoboda. Vyloučení: 7:7, navíc Hodek (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1785. Střely na branku: 59:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Průběh utkání

Vstup do posledního utkání kalendářního roku 2009 měla lepší jihlavská Dukla. Na konci druhé minuty objel Tomáš Čachotský hradeckou branku, ale kotouč do ní zasunout nedokázal. Tlak Jihlavy umocnilo i špatné střídání Východočechů a v přesilové hře zahrozila dvojice Čachotský – Hodek, ale Filip Luňák své spoluhráče podržel. V oslabení také zahrozil Hradec, ale Patrik Moskal neustál nadějnou pozici a Řehoře neohrozil. V první třetině hýřil aktivitou exhradecký Petr Haluza, ale Luňák všechny jeho pokusy kryl. V polovině třetiny předvedla pěknou kombinaci první útočná řada, které však vystavil stopku semafor Milana Řehoře, kterým lapil zakončení Aleše Křetínského. V 16.minutě dostal Hradec první přesilovou hru, ale paradoxně v ní mohl inkasovat. Jak se později ukázalo, zřejmě klíčový zákrok večera předvedl Filip Luňák, který lapil sólo ujíždějícího Bezděka. Hradec v přesilové hře zahrozil v podání Milana Karlíčka, ale ani jedna z jeho dvou střel s nevešla mezi tři jihlavské tyče. Po první třetině svižného utkání se tak šlo do kabin za stavu 0:0.

Zatímco první dějství patřilo Dukle, od začátku toho druhého ovládl ledovou plochu Hradec. Pokusy Jana Hrušky a Jiřího Kadlece ještě Řehoř kryl, ale na akci ze začátku šestadvacáté minuty byl již krátký. To si kapitán Roubík vyměnil kotouč s Jiřím Kadlece a ten našel najetého Víta Budínského, který překonal Řehoře střelou mezi betony - 1:0. Hradec nadále pokračoval v aktivní hře a Řehoř měl plné ruce práce. Dukla ve druhé třetině sehrála hodně nepovedenou partii a jak po utkání řekl trenér Mejzlík, pasivita v této části je stála celé utkání. V 36.minutě se Hradec zaslouženě dočkal druhé branky. Nejprve tečovaný pokus Jana Hrušky skončil na horní tyčce branky Řehoře, ale o pár sekund později se Jan Hruška branky dočkal. Na hranici kruhů se dostal ke kotouči a krásným příklepem jej poslal do hostující branky - 2:0. V samém závěru třetiny mohli domácí přidat další branku, ale Jiří Kadlec z ostrého úhlu nedokázal přehodit beton Milana Řehoře. Po čtyřiceti minutách byl tak stav utkání 2:0.

Do třetí třetiny vtrhla Dukla jako uragán. Nejprve nevyužil velkou šanci Pavel Suk, ale vzápětí vstřelil kontaktní branku Libor Bezděk. Jihlavský útočník nahodil kotouč do chumlu před Filipem Luňákem a kotouč prošel až do jeho branky - 2:1. Duklu branka ještě více povzbudila a vrhla se do útoku. Petr Haluza však ve středečním večeru neměl střelecké štěstí a na Luňáka opět nevyzrál. Útočící Jihlava však zapomněla na zadní vrátka a Hradec této skutečnosti využil. Karel Nedbal vybojoval kotouč pro Daniela Volrába, ten našel Víta Budínského, který svou sedmnáctou brankou v sezóně vrátil svým spoluhráčům dvoubrankové vedení - 3:1. Ihned po brance byl vyloučen Marek Chvátal a když ho po nešťastném vyhození kotouče následoval na trestnou lavici Dobrovolný, dostal Hradec přesilovou hru 5 na 3 a v ní definitivně rozhodl o osudu utkání. Střelu Karla Nedbala vyrazil Řehoř na hůl Martina Koudelky, ten jej vrátil do brankoviště a v něm se nejrychleji zorientoval Daniel Volráb, který doklepl kotouč do branky - 4:1. Tato branka definitivně rozhodla o osudu celého střetnutí. Závěr utkání se dohrával možná zbytečně v nervózním duchu, ale na výhře Východočechů to již nic nezměnilo.