3:2p
(1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)

Dramatický první zápas rozhodl Čachotský

12.02.2010 / Petr Sedlák

První zápas osmifinále play-off mezi jihlavskou Duklou a Rebely z Havlíčkova Brodu nabídl dramatickou podívanou. Hosté se na Horáckém zimním stadionu dostali dvakrát do vedení, červenožlutí dokázali však pokaždé vyrovnat a v prodloužení rozhodl o jejich vítězství 3:2 útočník Tomáš Čachostký.

Fotky od Zbyňka Zápotočného zde.
12.02.2010 17:30, 1. liga ČR - 47. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Malena, Staněk, Dobrovolný, Ficenc, Chvátal, Takáč - Čachotský, Zeman, Hodek - Bezděk, Bakus, Rytnauer - Stránský, Mareš, Szturc - Krupka L., Krupka M., Suk
3

HC Rebel Havlíčkův Brod

Furch - Šulc, Jelínek, Vyhlídal, Pavlík, Jebavý, Soldán - Endál, Knotek, Třetina - Holec, Němec, Svoboda - Borovanský, Stromko, Ondráček - Smith, Doležal, Vrdlovec
2
Branky a nahrávky: 16. Stránský (Mareš, Szturc), 52. Čachotský (Hodek, Zeman), 66. Čachotský (Malena, Zeman) - 10. Šulc (Třetina), 22. Knotek (Šulc, Třetina). Rozhodčí: Kubičík - Chocholouš, Brabec. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3340. Střely na branku: 43:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2.

Průběh utkání

Utkání začalo ve velmi opatrném tempu, a jak je již mezi těmito dvěma soupeři zvykem, od prvních minut bylo k vidění mnoho vyloučených. Domácí fanoušci museli přihlížet brance, kterou Jihlavští inkasovali v 10. minutě. Početní výhodu využil Jakub Šulc a od modré poslal hosty do vedení – 0:1. Jihlavské vyrovnání, ke kterému byli diváky domácí hráči tlačeni, přišlo během 16. minuty, po přihrávce Mareše skóroval Jan Stránský1:1.

Blízko k brance měl v závěru první třetiny Rytnauer, trefil však pouze tyč brodské klece. Na začátku druhé části přišla pro jihlavské příznivce nepříjemná situace. V čase 21:51 se k odraženému puku v mezikruží dostal Jan Knotek a přesně se trefil za Řehoře – 1:2. Domácí se během celého zbytku druhé třetiny snažili o vyrovnání, měli k tomu také příležitost při dvojitém oslabení hostí, do šaten se však šlo za jednobrankového vedení Brodu.

V úvodu třetí třetiny měl obrovskou možnost se prosadit Ondráček, jeho blafák skončil na tyči Řehořovy branky. Opětovné vyrovnání Dukly přišlo v čase 51:41. Tomáš Čachotský si najel mezi kruhy, dostal přihrávku od Hodka a bekhendem poslal puk do sítě – 2:2. Tento stav vydržel až do konce třetí části a utkání tak dospělo do prodloužení.

Po polovině prodloužení, tedy po pěti minutách, si oba týmy vytvořili několik šancí. V šesté minutě prodloužení pak rozhodnul svým druhým gólem v zápase Tomáš Čachotský, který objel branku a zasunul puk za Furcha – 3:2. Jihlava tak po pátečním prvním osmifinálovém zápase vede nad Havlíčkovým Brodem 1:0.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (trenér Havlíčkova Brodu): „Viděli jsme tu další díl ze seriálu derby Vysočiny. Dnes jsme měli více štěstí my, a proto jsme vyhráli. Oba soupeři mají jeden bod, takže se v pondělí začíná znovu. Máme se na co těšit. Jen doufám, že v Brodě bude o něco inteligentnější atmosféra.“
Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): „Všichni od začátku věděli, že ta série nebude jednoduchá. Je to 1:1 a jede se dál. Soupeř byl o gól šťastnější. Bylo chybou, že jsme dostali gól v naší přesilovce a sami jsme v přesilovkách góly nedávali. Jinak jsme viděli play-off utkání. Brod hraje často na hranici pravidel. Hodně do těla. Hrají dobře defenzívně a nechtějí udělat chybu. O tom bude celá série.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie