2:3sn
(2:1, 0:1, 0:0 - 0:0 - 0:1)

Vyrovnaná série pokračuje, tentokrát byl šťastnější Brod

13.02.2010 / Petr Sedlák

Dramatické osmifinále pokračuje. I v sobotním zápase se za stavu 2:2 prodlužovalo, tentokrát však desetiminutové nastavení rozhodnutí nepřineslo. Utkání rozhodla až trestná střílení, v nichž se štěstí přiklonilo na stranu Rebelů. Dukla prohrála 2:3 po samostatných nájezdech a po dvou duelech je stav série vyrovnaný. O branky Dukly se tentokrát postarali mladíci Libor Bezděk a Adam Zeman.

Fotky od Zbyňka Zápotočného najdete zde.
13.02.2010 17:30, 1. liga ČR - 48. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Malena, Staněk, Dobrovolný, Ficenc, Chvátal, Takáč - Čachotský, Zeman, Hodek - Bezděk, Bakus, Rytnauer - Stránský, Mareš, Szturc - Krupka L., Krupka M., Suk
2

HC Rebel Havlíčkův Brod

Neruda - Jebavý, Soldán, Vyhlídal, Pavlík, Šulc, Jelínek, Horváth, Kachlík - Endál, Třetina, Doležal - Holec, Němec, Svoboda - Smith, Knotek, Ondráček - Borovanský, Stromko, Vrdlovec
3
Branky a nahrávky: 19. Bezděk (Bakus), 20. Zeman (Malena, Staněk) - 11. Šulc (Endál, Třetina), 36. Knotek, rozhodující nájezd Třetina . Rozhodčí: Lacina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 11:8, navíc Vrdlovec (HBR) 5 + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3561. Střely na branku: 50:41. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Druhé osmifinálové utkání play-off 1. ligy začalo stejně jako to páteční v pomalém a opatrném tempu, hráči obou týmů pouze nahazovali puk do pásma. Podobně jako včera také tentokrát se do vedení dostali nejprve hosté. Do vyložené střelecké pozice se v průběhu 11. minuty dostal Endál, jeho střelu Řehoř ještě vyrazil, další pokus Jakuba Šulce už ovšem skončil v síti – 0:1.

Odpověď domácích hráčů přišla ke konci třetiny. Nejprve po nejistém zákroku Nerudy dorážel Libor Bezděk1:1 a 7 sekund před koncem první části zakončil sólovou akci přesnou střelou k tyči Adam Zeman2:1 a otočil stav utkání ve prospěch Jihlavy.

V úvodu druhé třetiny byla na hostujících hráčích vidět snaha vyrovnat. V závěru třetiny se jim to také povedlo. V oslabení unikl Jan Knotek a nadvakrát překonal bekhendem Řehoře – 2:2. Během třetí části měli Havlíčkobrodští početní výhodu pěti na tři, do konce třetiny však již žádný gól nepadl. A jelikož nerozhodlo ani desetiminutové prodloužení, dospěl zápas až do samostatných nájezdů.

První dvě série nájezdů byly bez branek, za Duklu neproměnil Bakus ani Hodek, za hosty neskórovali Třetina a Svoboda. Proměněné nájezdy byly k vidění až ve třetí sérii, kdy se trefili jak Holec, tak následně Čachotský. Po změně pořadí nepřekonali gólmany znovu nasazený Čachotský, Rytnauer ani Svoboda. Rozhodující nájezd pak proměnil Miroslav Třetina2:3. Stav série je po dvou zápasech vyrovnaný.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (trenér Havlíčkova Brodu): „Viděli jsme tu další díl ze seriálu derby Vysočiny. Dnes jsme měli více štěstí my, a proto jsme vyhráli. Oba soupeři mají jeden bod, takže se v pondělí začíná znovu. Máme se na co těšit. Jen doufám, že v Brodě bude o něco inteligentnější atmosféra.“
Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): „Všichni od začátku věděli, že ta série nebude jednoduchá. Je to 1:1 a jede se dál. Soupeř byl o gól šťastnější. Bylo chybou, že jsme dostali gól v naší přesilovce a sami jsme v přesilovkách góly nedávali. Jinak jsme viděli play-off utkání. Brod hraje často na hranici pravidel. Hodně do těla. Hrají dobře defenzívně a nechtějí udělat chybu. O tom bude celá série.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie