2:3p
(1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)

Ani na třetí pokus Dukla neuspěla

25.02.2010 / Petr Sedlák

Jihlavští hokejisté prohrávají ve čtvrtfinále s Olomoucí už 0:3. Ve třetím zápase podlehli na vlastním ledě 2:3 po prodloužení, i když se v druhé třetině dostali už do dvoubrankového vedení. O obě gólové trefy červenožlutých se postaral nejprodukutivnější hráč Dukly v play-off Tomáš Čachotský.

Fotky od Zbyňka Zápotočného najdete zde.
25.02.2010 17:30, 1. liga ČR - 54. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Dobrovolný, Ficenc, Staněk, Chvátal, Takáč, Zelený - Hodek, Bakus, Čachotský - Szturc, Zeman, Krupka - Man, Bezděk, Suk
2

HC Olomouc

Hylák - Mikel, Nedbálek, Koma, Vyrůbalík, Bartoň, Lhotský, Ondrušek - Davídek, Ministr, Haluza - Černý, Brančík, Polodna - Řípa, Tomajko, Kucharczyk - Mikšan, Venkrbec, Zbořil - Čuřík
3
Branky a nahrávky: 13. Čachotský (Bakus, Hodek), 23. Čachotský (Ficenc) - 25. Černý (Koma, Polodna), 36. Haluza (Ministr, Mikel), 63. Zbořil. Rozhodčí: Minář, Kubičík - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2103. Střely na branku: 28:44. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Průběh utkání

Od začátku zápasu bylo vidět, že domácí hráči budou po celý zápas hrát aktivně. Po deseti minutách hry již měli možnost přesilové hry, když se provinil Ministr. Krátce po skončení této přesilovky zaznamenala Dukla první gól. Tomáš Čachotský po přihrávce Bakuse z bezprostřední blízkosti zakončil do branky – 1:0.

Domácí navíc s čistým štítem přežili dvakrát oslabení v krátkém sledu po vstřeleném gólu. Druhou třetinu začali domácí zbytkem přesilovky, takže mohli hned od prvních minut této dvacetiminutovky zatlačit soupeře. Tato přesilovka ještě nebyla zužitkována, ale ta o dvě minuty později již ano. V čase 22:15 se po individuální akci trefil opět Tomáš Čachotský a poslal Duklu do dvoubrankového vedení – 2:0.

Možnost zvýšit náskok měl o chvíli později Hodek, jeho střela však mířila na břevno. V 25. minutě přišla olomoucká odpověď. Koma vyslal do úniku podél mantinelu Michala Černého, ten si najel před Řehoře a forhendovým blafákem zakončil do odkryté horní poloviny branky – 2:1.

Srovnávací branka přišla 5 minut před koncem druhé části. Před koncem olomoucké přesilovky se trefil ex-jihlavský Petr Haluza2:2. Třetí třetina o konečném stavu zápasu nerozhodla, ačkoli hosté nastřelili břevno Řehořovy branky ke konci těto části. V čase 62:35 pak rozhodl o vítězství Olomouce Tomáš Zbořil, který se prosmýkl mezi jihlavskou obrannou dvojicí a trefil se do horního rohu branky – 2:3.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (trenér Olomouce): „My jsme věděli, že nás tady nečeká nic jednoduchého, protože Jihlava už v tom druhém utkání hrála dobře. Dnes byli aktivní v pohybu, důrazní a dostali se do dvoubrankového vedení. Nám se postupem času podařilo dostat do zápasu, srovnat skóre a dostat zápas do prodloužení. Je dobře, že se nám povedlo dát tu branku a posunout se zase kousek dál, takže určitě spokojenost.“
Patrik Augusta (asistent trenéra Jihlavy): „My jsme určitě zklamaní, protože druhý zápas jsme prohráli v prodloužení. Myslím, že jsme začali aktivněji, hráli jsme dobře, dostali jsme se do dvoubrankového vedení. Po tom prvním inkasovaném gólu, kterému předcházelo břevno - mohlo to být 3:0 a najednou to bylo 2:1, tak jsme trochu upustili od té naší hry a začali jsme s Olomoucí hrát hokej nahoru-dolu. Takový tempo hokej, který se skoro rovná sebevraždě. Myslím, že jsme bojovali, uhráli jsme prodloužení a neměli jsme to štěstíčko a prohráli jsme. Už jsme to tady říkali několikrát, nikdo než první pětka nám nedá gól, skoro se nedostane ani do šance, takže potřebujeme trošku větší produktivitu od těch dalších hráčů. Série ještě nekončí, zítra máme další zápas. My se na něj připravíme a budeme bojovat.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie