5:4
(2:1, 3:1, 0:2)

Série nekončí, čtvrtý zápas vyhrála Jihlava

26.02.2010 / Pavel Zeman

Jihlavská Dukla hostila v příjemné atmosféře pátečního podvečeru olomoucké Kohouty. Po třech nezdarech musela vyhrát, aby si uchovala naději na postup do semifinále. A povedlo se! Útočně laděný zápas ovládli domácí, kteří se už ve 3.minutě zásluhou Čachotského dostali do vedení. Když ve 36.minutě Zeman zvyšoval na 5:2 a zdálo se, že je definitivně rozhodnuto. Také, že bylo. Olomouc ve třetí části pouze zkorigovala výsledek na konečných 5:4.

Fotky od Zbyňka Zápotočného najdete zde.
26.02.2010 17:30, 1. liga ČR - 55. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Dobrovolný, Ficenc, Staněk, Chvátal, Takáč, Zelený - Hodek, Bakus, Čachotský - Szturc, Zeman, Polcar - Rytnauer, Krupka, Suk
5

HC Olomouc

Hylák (32. Žigárdy) - Mikel, Bartoň, Koma, Vyrůbalík, Nedbálek, Lhotský, Janáček - Davídek, Zbořil, Haluza - Černý, Brančík, Polodna - Řípa, Ondrušek, Kucharczyk - Mikšan, Venkrbec, Čuřík - Tomajko
4
Branky a nahrávky: 3. Čachotský (Ficenc, Hodek), 16. Čachotský (Krupka, Dobrovolný), 21. Chvátal (Szturc, Zeman), 32. Bakus (Čachotský), 36. Zeman (Staněk, Polcar) - 9. Mikel (Koma), 29. Davídek (Kucharczyk, Haluza), 44. Brančík (Černý, Vyrůbalík), 54. Řípa (Haluza, Kucharczyk). Rozhodčí: Trombík, SKoupý - Dřínovský, Svoboda . Vyloučení: 9:11. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1861. Střely na branku: 41:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4.

Průběh utkání

Perfektní, skvělý, úžasný. Tak by se dal zhodnotit nejen Tomáš Čachotský, ale i nástup jihlavských hokejistů do zápasu. Už ve 3.minutě se dostali do vedení. Právě Čachotský využil nahrávku od Ficence a Dukla vedla 1:0. Na jeho trefu našel odpověď v 9.minutě urostlý obránce Jan Mikel - 1:1.

V červenožlutém dresu však hraje nejlepší střelec play-off první ligy. Tomáš Čachotský svým devátým gólem ve vyřazovacích bojích rozjásal ochozy - 2:1. A kotel jihlavských fanoušků změnil oblíbený pokřik „Dukla jedem, dáme ještě jeden!“ na „Tome jedem, dáme ještě jeden!“.

Snad se nikdo z fanoušků nezlobil, že Čachotského ve střílení branek vystřídal na začátku druhé periody Marek Chvátal. Mrštný obránce ujel po levém křídle a s nápřahem velkým jako Zdeno Chára doslova propálil Hyláka - 3:1. Zpět do zápasu dostal hosty Martin Davídek. Střelou z pravého kruhu překonal Řehoře - 3:2.

Svou typickou akci předvedl ve 32.minutě Oldřich Bakus. Na záda si nechal zavěsit dvě olomoucká závaží a kroužil s nimi za Hylákovou brankou. Po pár okruzích přehodil výhybku, vyjel zpoza branky před Hyláka a rychlým zametením poslal puk do sítě - 4:2.

Zatímco fanoušci hostí kropili házením piv hlouček sedících jihlavských fanoušků, na ledě se museli orosit hokejisté Olomouce. Kýblem studené vody je zchladil Adam Zeman, když dorazil Staňkovu střelu - 5:2. Domácí byli v euforii.

Do poslední části nastoupili Olomoučtí jako vyměnění. Ve 44.minutě snížil na 3:5 kapitán Richard Brančík. Naposledy Kohouti zakokrhali v 54.minutě. Nahrávku Haluzy zužitkoval Jiří Řípa. Akce dvou bývalých jihlavských hráčů udělala z jasného zápasu drama - 5:4. Drama s dobrým koncem pro Jihlavské, kteří si výtečnou taktickou hrou v závěru vítězství pohlídali.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (trenér Olomouce): „Chtěli jsme udělat ten čtvrtý bod, ale na druhou stranu je jasné, že rozdíl mezi naším mužstvem a jihlavským není tak velký. Dukla byla dnes lepší. Pořád jsme ale s tím jedním vítězstvím na řadě my. Uvidíme v pondělí. Domácí se na to jistě také dobře nachystají a bude záležet na tom, kdo bude lépe připraven.“
Roman Mejzlík (trenér Jihlavy): „Jsme spokojení s hrou i s výsledkem. Hloupými chybami jsme to utkání zbytečně zdramatizovali, ale mužstvo hraje už třetí utkání na tři pětky, takže je třeba před těma hráčema smeknout. Ten výkon byl dobrý. Jak říkal pan Fiala, dnes jsme byli lepší. Možná jsme i o trochu víc chtěli. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie