3:1
(0:0, 1:1, 2:0)

Dukla v Třebíči vedla, nakonec se domů vrací s prázdnou

18.12.2010 / Lukáš Rousek

V očekávaném derby Vysočiny se diváci, kterých do ochozů přišlo skoro čtyři tisíce, první branky dočkali v 35. minutě. Za záda Pavla Francouze se přesně trefil Lukáš Kucsera. Do konce druhé dvacetiminutovky však hosté vedení neudrželi, vyrovnat se podařilo Lukáši Nahodilovi. Třetí část přinesla čekání na druhou branku, tu se nakonec podařilo vstřelit hráčům Třebíče, nahození Pavla Buličky propadlo za záda Milana Řehoře. Na konečných 3:1 upravil do prázdné branky svým druhým gólem Lukáš Nahodil.
18.12.2010 17:30, 1. liga ČR - 29. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Francouz - Dudáš, Ostrčil, Sláma, Bulička, Kania, Malinský, Kadela R., Hrbáček - Okál, Dolníček, Laš - Obdržálek, Nahodil, Burian - Dočekal, Ostřížek, Přibyl - Vondráček, Zahradník, Čech
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Kaláb, Šidlík, Malena, Zelený, Dobrovolný, Staněk, Suchý - Jeslínek, Bakus, Čachotský - Pitule, Padělek, Krupka - Bezděk, Maliník, Kucsera - Škumát, Hollý, Man
1
Branky a nahrávky: 38. Nahodil (Obdržálek), 51. Bulička (Obdržálek, Nahodil), 60. Nahodil (Burian, Obdržálek) - 35. Kucsera (Maliník). Rozhodčí: Jílek - Reich, Svoboda. Vyloučení: 6:5, navíc Bakus, Řehoř (oba JIH) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3893. Střely na branku: 41:38. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Průběh utkání

Důležitý zápas začali aktivněji domácí hokejisté. Řehoř zasahoval proti Okálovi a pokusu Buličky. Ve 4. minutě vypálil po vhazování Malinský. Hostující brankář byl pozorný. Na druhé straně se hosté dostali hned svou první akcí do gólovky, ale Bakus ztroskotal na Francouzovi. Třebíčští si zahráli první početní převahu. V ní se blýsknul Řehoř semaforem při likvidaci Slámovy dělovky.

Pavel Francouz čelil ráně Hollého zblízka a za pár okamžiků bravurně zakročil proti Jeslínkovi, jenž se ocitnul sám před třebíčskou brankou po chybě domácích v rozehrávce. V minutě patnácté měli vojáci k dispozici dvojnásobnou přesilovku v délce 81 vteřin. Hosté zdatně kombinovali, jenže třebíčskou svatyni příliš neohrozili. Bezbrankové skóre se do konce první třetiny nezměnilo, i když se o to snažili Malena a Maliník.

Do prostřední periody vstoupily oba celky velice opatrně. Nikdo nechtěl udělat chybu, soupeři dobře bránili střední pásmo. První vážnější šance se odehrála ve 27. minutě, kdy se na střílenou přihrávku neprocpal přes obránce Škumát. Za chvíli neuspěl Pitule. Třebíčský prapor se jal zvednout obránce Kania, který projel celým kluzištěm a ohrozil jihlavského brankáře. V 35. minutě přišlo drobné zaváhání třebíčské obrany. Lukáš Kucsera dostal více prostoru na levém křídle a střelou k bližší tyči otevřel brankový účet zápasu.

Horáci mohli v zápětí vyrovnat. Nahodilovu perfektní příhru nedokázal Malinský zamířit do odryté Řehořovy svatyně. Vyrovnání přišlo v čase 37:33. Druhá formace domácích se vrhla po buly v obranném pásmu do útoku. Situaci dva na dva řešil Obdržálek přihrávkou najíždějícímu Lukáši Nahodilovi, po jehož střele se puk doklouzal pár centimetrů za brankovou čáru. Dukla chtěla před druhou pauzou vrátit vedení na svou stranu. Střelec první branky Kucsera vyprášil lapačku domácí brankáře. Krátce před sirénou předvedl Pavel Francouz nejlepší zákrok večera. Jeslínek se natlačil před branku, odkud přišla střela z bezprostřední blízkosti. Domácí gólman předvedl úžasný postřeh a letící puk vyrazil.

Jihlava chtěla zápas rozhodnout na začátku závěrečné dvacetiminutovky. Jeslínek ani Škumát nerozhodným stavem nepohnuli. Na druhé straně si najel Ostrčil před branku na Dolníčkův pas, Řehoř odolal. Při vyloučení Staňka vyrazil hostující brankář bombu Malinského od modré. V přesilovce Dukly protáhl Francouze Ficenc. V dalším početní výhodě Třebíče si Řehoř poradil s pokusy Malinského, Laše a Dolníčka. Hezkou individuální akci předvedl Dočekal, vyhnul se obráncům, ale zpoza branky se Řehoř překvapit nenechal.

V 51. minutě padla rozhodující branka utkání. Po buly dostal puk na vrchol kruhu Pavel Bulička a po jeho lehoučkém švihu do levého horního růžku vybuchla drtivá většina z přítomných téměř čtyř tisíc diváků podruhé. Dukla se pochopitelně vrhla dopředu. Kaláb vypálil z voleje nad třebíčskou branku. Hostům nabídl přesilovku Dudáš. Obrana v čele s Francouzem pracovala velice dobře. V 58. minutě pálil golfákem Burian z druhé vlny a zacinkal na horní tyč Řehořovy klece. V čase 58:44 si vzal trenér Vlk oddechový čas. Rozhodl se riskovat bez brankáře. Jihlava se už k dalšímu ohrožení třebíčské branky nedostala. Naopak dvě sekundy před koncem utkání podtrhl výhru domácích Lukáš Nahodil střelou do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta – Jihlava: Viděli jsme bojovné utkání, které jsme chtěli vyhrát. Třebíč bojovala o bytí a nebytí v osmičce. Myslím, že to bylo utkání bez vyložených šancí. Oba týmy dobře bránily. Rozhodnul šťastný gól od modré čáry ve třetí třetině.

Kamil Pokorný – Třebíč: Před takovou návštěvou nelze nic vypustit. Obě mužstva ukazovala, že hrají o každý metr ledu. V první třetině jsme měli trošku navrch my. Ve druhé třetině jsme prohrávali osobní souboje a dostali jsme se trochu pod tlak. Ve třetí třetině byla pasáž po šesté minutě, kdy jsme se udrželi v pásmu soupeře a nakonec to rozhodla standardní situace. Pavel Bulička se trefil pod horní tyčku a zápas rozhodnul. Závěr byl o štěstí. Myslím si, že smůly jsme měli v poslední době dost a že se nám to dnes vrátilo v podobě gólu do prázdné branky a vítězství.