3:1
(1:0, 2:0, 0:1)

Mediálně propírané derby Dukla s přehledem vyhrála

22.01.2011 / Libor Kucza

Očekávané derby dvou týmů, které se v lásce příliš nemají, zahájila lépe domácí Dukla, když v první minutě skóroval Tomáš Čachotský. Převahu potvrzovali hráči ve žlutém i ve zbytku utkání, když přesně mířili Aleš Padělek a Peter Sojčík. Hosté už stihli pouze korigovat stav utkání na konečných 3:1 Miroslavem Holcem.
Fotografie ze zápasu najdete zde.
22.01.2011 17:30, 1. liga ČR - 39. kolo

HC Dukla Jihlava

Benda - Ficenc, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný, Staněk, Zelený, Jaroš - Hodek, Bakus, Čachotský - Jeslínek, Maliník, Kucsera - Sojčík, Padělek, Bezděk - Škumát, Hollý, Krupka
3

HC Rebel Havlíčkův Brod

Suchan - Vošmik, Šenkeřík, Sova, Morava, Pavlík, Krejčík, Szabo - Meidl, Němec, Endál - Holec, Knotek, Vondráček - Švaňhal, Zábranský, Zohorna - Stromko, Fiedler
1
Branky a nahrávky: 1. Čachotský (Hodek, Bakus), 26. Padělek, 39. Sojčík (Padělek, Bezděk) - 44. Holec. Rozhodčí: Trombík - Dřínovský, Chocholouš. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4428. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Přestože na Vysočině panuje krutá zima, na dlouho očekávané derby tohoto kraje se očekávala početná návštěva a atraktivní hokej. První bod se podařilo splnit již čtvrt hodiny před úvodním hvizdem. Horácký zimní stadion byl již z převážné většiny zaplněn.

Začátek utkání se nesl ve svižném duchu. Lidé v mimořádně zaplněných ochozech se patrně ještě nestačili ani zahřát a už si mohli zakříčet gól. Na světelné tabuli svítil čas 0:59. Lehkou střelu Oldřicha Bakuse vyrazil hostující gólman Suchan pouze k volnému Tomáši Čachotskému, který neměl s uklizením kotouče do zející prázdné branky sebemenší problém – 1:0. I přes vyrovnanou hru v prvních minutách nechybělo utkání tempo. Každý z týmu si také v první dvacetiminutovce vyzkoušel početní výhodu. Ani jeden s ní však nenaložil podle svých představ. Proto se také docházelo do kabin za stavu 1:0. Za zmínku stojí výtvor domácích fanoušků, kteří se vytasili s rakví, křížem, zapálenými svíčkami a postavou oběšence, který měl demonstrovat hráče hostujícího celku.

Druhá třetina začala ve stejném duchu, jako ta první. Hrála se převážně vyrovnaná partie. Poté ale zaúřadoval Aleš Padělek. V čase 25:33, ihend po vyhraném buly trefil střelou švihem pravý horní růžek Suchanovy svatyně – 2:0. Na ledě bylo stále více a více žluto. Ve 26. minutě poprvé více zahrozili i hráči hostujícího celku. Prázdnou bránu měl před sebou Václav Meidl. Výtečnou přihrávku ovšem promáchl. Ve 35. minutě měla velice blízko ke zvýšení náskoku Dukla. Michal Jeslínek se pokusil překvapit Suchana z ostrého úhlu. Jeho střela však skončila na tyči. Jihlavské hokejisty to nemuselo vůbec mrzet, protože hned v čase 38:22 vsítili branku s pořadovým číslem 3. Na konci krásné akce byl Peter Sojčík, který si Suchana doslova vychutnal – 3:0. Za tohoto stavu se také odcházelo do kabin. Situace již začínala být pro brodské hokejisty kritická. Na Duklu v této fázi hry zcela evidentně nestačili.

To se ovšem mohlo velmi rychle změnit. Hned v první fázi třetího dějství, přesně v čase 43:32 chybovali domácí obránci a do úniku se dostal rychlý Miroslav Holec, který si s Markem Bendou pohrál a a zkušeně zavěsil – 3:1. Po této hostující brance hra ztratila na plynulosti. Především vinou zakázaných uvolnění z obou stran. Domácí také několikrát podržel Marek Benda, který se v posledních zápasech rozchytal do vynikající formy. Hra ovšem začínala být stále více v režii Havlíčkova Brodu. Ti ale nebyli s to vymyslet kloudné zakončení. Na ledové ploše se také řádně přitvrdilo. Na stavu utkání již nic nezměnil ani vyloženě provokační faul Lukáše Endála. Domácí hokejisté zvítězili 3:1.

Dukla dnes předvedla velmi kvalitní hokejovou podívanou se šťastným koncem. Na Horáckém zimním stadionu vládla atmosféra těch nejvyšších kvalit. Do ochozů si našlo cestu 4428 fanoušků. Volných míst na stadionu skutečně příliš nebylo. A protože v dalším pikantním duelu tohoto kola Ústí doslova zničilo v tabulce druhý Chomutov, přiblížila se Dukla k němu již na pouhých 5 bodů. Povede se v následujících kolech Dukle severočeského soka dotáhnout?

Ohlasy trenérů

Petr Novák (trenér Brodu): My jsme chtěli bodovat, ale zaspali jsme začátek a to se nám asi stalo osudným, protože jsme dostali gól a než jsme se vzpamatovali, tak jsme se z toho nedostali. Nehráli jsme tak, jak jsme chtěli, asi byli kluci trochu nervózní, nebo neměli formu. Jihlava byla lepší, byla na koni a to ovlivnilo celý zápas. Do branky jsme se začali tlačit pozdě a Jihlava si už vedení 3:1 pohlídala.

Petr Vlk (trenér Jihlavy): My jsme spokojení, chtěli jsme 3 body, ty máme. To je důležité, protože teď nás čeká těžký týden. Kluci dnes hráli dobře. Atmosféra byla parádní, kdyby chodilo tolik lidí na každý zápas, bylo by to krásné.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie