1:7
(0:3, 1:0, 0:4)

05.03.2011 / Vojtěch Vopat

05.03.2011 12:00, NOEN Extraliga juniorů - 56. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra (21. Rittich) - Hlaveš, Tobola, Kolda, Šťastný, Cirhan, Martínek L., Zadražil - Polcar, Mikeš, Kasalý - Prokš, Zídek, Malec - Vysloužil, Matějka, Kuřítko
1

BK Mladá Boleslav

Mahdal - Vrba, Mozík, Sajdl, Soukup, Martínek M., Kurka - Rys, Belay, Lenc - Jankovský, Koudela, Frolík - Chaloupka, Matějček, Jiránek - Babický
7
Branky a nahrávky: 25. Zídek (Prokš) - 9. Matějček (Chaloupka), 11. Soukup (Jankovský, Jiránek), 17. Belay (Lenc), 45. Rys (Belay, Lenc), 47. Jiránek (Martínek M.), 58. Vrba (Soukup), 58. Vrba (Soukup). Rozhodčí: Pokorný - Rittich, Zídek. Vyloučení: 3:5, navíc Zídek, Kuřítko (oba JIH) 10 min. OT, Vysloužil (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 35:40. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:7.

Průběh utkání

Úvodní třetinu se Jihlavě nedařil útok. Mladá boleslav toho využila v 9. minutě, když Ondřej Matějček dorážel střelu Jana Chaloupky a puk následně projel pod ležícím Jírou. Netrvalo dlouho a hosté opět skórovali. Matěj Soukup trefil svou střelou tyčku ze správné strany a kotouč doputoval až do brány. K závěru třetiny ještě unikl Martin Belay a kotouč střílí mezi betony Jíry, čímž zvýšil vedení Mladé Boleslavy na 0:3.

V druhém dějství nastoupil do jihlavské brány David Rittich. Domácí také zvýšili své šance v útoku a nakonec Jihlava snížila vedení Mladé Boleslavi na 1:3, když Štěpán Zídek střelil puk po přihrávce od Marka Prokše za záda Mahdalovi. V půlce zápasu přišlo první vyloučená, ovšem Dukla tuto šanci neproměnila a ani hosté, kteří hráli přesilovou hru hráli o několik minut později.

Poslední část sobotního zápasu se opět dařilo více hostům. Za několik okamžiků od úvodní sirény se podařilo dát gól Jiřímu Rysovi, který střílel puk do levé šibenice Rittichovy brány. Po dvou minutách se opět radovali hráči Mladé Boleslavi. Tentokrát Tomáš Jiránek střílel puk mezi betony Ritticha. Následovalo několik vyloučení. Přesilovky 4 na 3 dvakrát využili hosté, když skóroval prvně Lukáš Vrba, který dorážel střelu Matěje Soukupa a v zápětí také znovu Lukáš Vrba. Po šedesáti nešťastných minutách pro Duklu skončilo utkání za stavu 1:7.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil (trenér Mladé Boleslavi): „Bylo to poslední utkání sezóny a my jsme nabrali kluky, aby hráli s chutí a ať z toho mají radost, což se nám povedlo."