2:1
(0:1, 0:0, 2:0)

Dukla na berounské Medvědy nestačila, ze středu Čech si veze porážku 1:2

26.11.2011 / Libor Kucza

První minuty utkání byly v režii domácích Medvědů. Jejich snahy však vzaly za své, když v 7. minutě otevřel skóre Tomáš Čachotský. Vedením Dukly také úvodní třetina skončila. Perioda následující i přes velkou převahu a tlak domácích nepřinesla žádný gól. Medvědům to ale nemuselo vadit, 3. třetinu totiž ovládli a otočili skóre. Dukla se již poté na vyrovnání nezmohla. Berounu podlehla 1:2.
26.11.2011 17:30, 1. liga ČR - 27. kolo

Medvědi Beroun 1933

Slipčenko - Sobotka, Špelda, Jebavý, Hertl, Veselý, Nedvěd, Malý, Soldán, Pavel, Švagrovský, Jonáš, Jaškin, Stromko, Hašek, Rubeš, Čermák, Doležal, Poletín, Milfait
2

HC Dukla Jihlava

Halmoši - Petráček, Dobrovolný, Kolda, Ficenc, Kaláb, Kolafa, Grundmanis, Malena - Hubáček, Karpov, Polcar, Maliník, Vysloužil, Krupka, Domin, Mikšovský, Čachotský, Jeslínek, Padělek, Hodek
1
Branky a nahrávky: 45. Čermák (Jaškin, Doležal), 52. Nedvěd (Švagrovský) - 7. Čachotský (Mikšovský, Kolda). Rozhodčí: Würtherle - Jílek, Šperl. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

V úvodu utkání byli o něco aktivnější celkem domácí Medvědi, kteří několikrát ohrozili Halmošiho svatyni. Berounské ofenzivní choutky však v čase 6:38 uhasil Tomáš Čachotský, který i s pomocí teče dopravil kotouč za Slipčenkova záda – 0:1. Domácí však nehodili flintu do žita a stále bojovali. Nabídnuvší přesilovou hrou ale pohrdli. Stejně tak se ve stejné sitaci vedlo jihlavským hokejistům. První dvacetiminutovka následně nabídla poměrně vyrovnaný hokej. Skóre se již ale nezměnilo.

Začátek druhého dějství byl jasně v režii Medvědů. Byli aktivní, lépe bruslili a vytvářeli si dobré příležitosti. Dominik Halmoši však byl mužem na svém místě a žádnou branku ve své kleci nedopustil. Tlak domácích ale pokračoval. Místy byli Medvědi dokonce dominantní, a to hlavně po přelomu utkání. Když poté berounští hokejisté nevyužili další početní výhodu, stala se druhá perioda bezbrankovou. Nutno dodat, že v řadě případů neměli domácí k vyrovnání daleko.

Kýženého vyrovnání se berounští hokejisté dočkali ve 45. minutě, kdy se prosadil Miloslav Čermák – 1:1. Po této brance přišel na řadu taktický hokej, kterým se prezentovali oba celky. O něco štastnějším však přesto byli domácí, jmenovitě Jaroslav Nedvěd, který ve skrumáži protlačil kotouč pod ležícím Halmošim - 2:1. Berounští byli na koni. Když poté Dukle nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, bylo rozhodnuto. V medvědím doupěti utrpěli jihlavští hokejisté porážku 1:2.