4:1
(0:1, 1:0, 3:0)

Po vlažném úvodu smetla Dukla Benátky nad Jizerou

14.12.2011 / Luboš Jaroš

Vstup do utkání se Dukle vůbec nepovedl a po úvodním dějství prohrávala jednobrankovým rozdílem. Jenže lodivod Vlk své svěřence o přestávce řádně nabudil a Tomáš Kolafa vyrovnal. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla gólovou smršť a po brankách Romana Maliníka, Daniela Hodka a Tomáše Čachotského utkání otočila na konečných 4:1.
14.12.2011 17:30, 1. liga ČR - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Malena, Kaláb, Dobrovolný, Kolda, Grundmanis, Kolafa, Petráček - Hodek, Hubáček, Čachotský - Vysloužil, Maliník, Bezděk - Karpov, Domin, Jeslínek - Polcar
4

HC Benátky nad Jizerou

Vošvrda - Pavlů, Vitásek, Říha, Jaroměřský, Vála, Pabiška, Niko - Víšek, Skořepa, Klimt - Jonák, Král, Skalický - Kopic, Vařecha, Jech - Vlach
1
Branky a nahrávky: 21. Kolafa (Malena, Hubáček), 50. Maliník (Petráček, Bezděk), 54. Hodek (Hubáček), 59. Čachotský (Hubáček, Hodek) - 12. Skořepa (Víšek, Klimt). Rozhodčí: Würtherle - Klein, Skopal. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1082. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Průběh utkání

Již před zápasem bylo zřejmé, že hokejisté budou hrát před slabou diváckou kulisou, nakonec si na Horácký zimní stadion našlo cestu 1082 diváků, tedy nejslabší letošní návštěva. Jakoby se poloprázdného stadionu domácí zalekli a utkání začali velmi vlažně. Hráči Benátek toho dokázali zaslouženě využít a po nedůrazu domácí obrany otevřel skóre Josef Skořepa, který dotlačil za záda Novotného vyražený puk, 0:1.

Zbytek úvodního dějství se fanoušci na tribunách museli nudit, protože ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat vážnější ohrožení brankáře. Z letargie je probrala až přesilová hra z úvodu prostřední části hry, kdy Tomáš Kolafa napřáhl na modré a puk skončil až za Vošvrdou, 1:1. Vyrovnání jakoby vlilo novou krev do žil domácích. Jihlava byla rázem aktivnější a stále častěji ohrožovala Vošvrdu, ten však pozorným výkonem držel Benátky nad vodou.

Urvat vedení na svojí stranu mohli hosté ve více jak minutu trvající přesilové hře 5 proti 3, jenže Dukla se ubránila. Hodně sporný okamžik přišel v závěru druhého dějství. Hodek našel volného Čachotského, který zakončil do úplně prázdné branky ve stejnou chvíli, kdy na světelném ukazateli skončila třetina. Rozhodčí branku uznal, po naléhání hostí však nakonec svoje rozhodnutí změnil a branka neplatila.

Tento moment jako kdyby Jihlavu nakopnul. Do závěrečného dějství vlétla a svého soupeře jasně přehrávala. Branku přinesla 50. minuta, kdy dostal Roman Maliník ideální přihrávku do jízdy a svůj samostatný nájezd zakončil skvěle provedeným blafákem, 2:1. Vzápětí vzal vše na sebe Daniel Hodek a střelou tahem od modré čáry trefil přesně horní růžek branky, 3:1. Konečnou výhru 4:1 pojistil v úplném závěru Tomáš Čachotský do prázdné branky.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (HC Benátky nad Jizerou): Jsme zklamaní, že jsme neuhráli ani bod. Myslím si, že jsme v první třetině byli lepším týmem, potvrdili jsme to také brankou. Druhá třetina začala přesilovkou Dukly, kterou jsme nedokázali ubránit, domácí vyrovnali. Dukla se dostala do hry, to ovlivnilo další průběh zápasu. Ve druhé třetině pak byla Jihlava lepší. A třetí třetina už byla o tom, kdo dá dřív gól. Na vývoji se také podepsaly výroky rozhodčích o vstřelených či nevstřelených brankách.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Musím říct, že soupeř hrál kvalitně. Měli pokryté střední pásmo, dobře bruslili, byli nepříjemní do protiútoku. První gól jsme dostali po hodně velké nedůslednosti. Před brankou byli tři hráči a nechali si tam puk protlačit. Po tom, co jsme vyrovnali, už jsme šli za vítězstvím, i když byly situace, kdy jsme hráli o něco hůř. Jak již bylo řečeno, ve třetí třetině šlo o to, kdo znovu otevře skóre. Jsme rádi, že jsme ke konci hráli dobře a zápas zvládli.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie