8:0
(5:0, 0:0, 3:0)

Jihlavští hokejisté totálně vyhořeli v Kotlině

17.12.2011 / Ladislav Vácha

Takový začátek utkání si jihlavští hokejisté nepředstavovali ani v těch nejčernějších snech. Po první dvacetiminutovce prohrávali s havlíčkobrodských rivalem již 0:5. Třetina následující branku nepřinesla. Závěrečné dějství však bylo opět v režii domácích, kteří přidali další 3 branky. Po zaznění konečného hvizdu tak na světelné tabuli svítilo pro Duklu hrozivé skóre 0:8! Dukla tak své fanoušky zcela jistě nepotěšila.
17.12.2011 17:00, 1. liga ČR - 34. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Neruda - Ostrčil, Morava, R. Novotný, Pavlík, A. Jelínek, Sova, Zítka, Stehlík - Vondráček, Voj. Němec, Kostourek - Polodna, Semorád, Meidl - Musil, Zábranský, Švaňhal - Křivohlávek, Štěpánek, Jankovič
8

HC Dukla Jihlava

Novotný (21. Halmoši) - Petráček, Dobrovolný, Kolda, Kaláb, Kolafa, Grundmanis, Malena - Karpov, Bezděk, Hubáček, Polcar, Maliník, Zeman, Vysloužil, Pometlo, Jeslínek, Čachotský, Domin, Hodek
0
Branky a nahrávky: 5. Zábranský (Musil), 9. Sova (Polodna, Semorád), 10. Křivohlávek (Jankovič, Štěpánek), 18. Musil (Morava), 19. Kostourek (A. Jelínek, Voj. Němec), 44. Polodna (Pavlík, Novotný), 46. Kostourek (Voj. Němec), 47. Ostrčil (Štěpánek, Polodna). Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:6, navíc Švaňhal (HBR) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2830. Střely na branku: 30:40. Průběh utkání: 8:0.

Průběh utkání

1. třetina - Jízda Rebelů soupeře srazila do kolen:

Úvod utkání se nesl v opatrném duchu, oba soupeři se spíše oťukávali a nechtěli zbytečnou chybou pustit protivníka do rychlého vedení. Vše změnila až 5. minuta zápasu, kdy Pavel Musil našel z prostoru za brankou přesnou nahrávkou hůl MARTINA ZÁBRANSKÉHO, jenž zblízka a bez přípravy prostřelil gólmana Novotného - 1:0. Další okamžiky přinesly šance na obou stranách. Nejdříve nezakončil svůj únik do odkryté brány jihlavský útočník Maliník, na druhé straně se neujala nepřesná Polodnova teč. Záhy neuspěli zblízka Meidl a Hodek, jehož rána z kruhu trefila tyčku. Havlíčkův Brod měl následně více ze hry a radoval se z navýšení vedení.

Na začátku 9. minuty putoval puk o se Jan Semorád - Petr Polodna - ALEŠ SOVA, přičemž posledně jmenovaný spíše nahazoval od mantinelu puk na bránu, ale zaskočil gólmana Novotného, jehož výstroj přichystanou u bližší tyčky obstřelil - 2:0. A to nebylo z brodského pohledu zdaleka vše. Zanedlouho domácí nastěhovali puk do předbrankového prostoru, kde se kus černé gumy odrážel sem a tam, až skončil od JANA KŘIVOHLÁVKA za zády ležícího brankáře Novotného - 3:0. Havlíčkobrodská družina razila dvěma rychlými údery Jihlavu do kolen.

Hosté byli zaskočeni, zatímco Havlíčkův Brod pokračoval v útočné aktivitě. Vyloučení Bezděka však potrestat domácí nedokázali a po Moravovu faulu prožili perné chvilky. Svěřenci tandemu Dvořák - Chalupa vše přečkali bez úhony a brzy opět skórovali. V 18. minutě adresoval Marian Morava přesný pas PAVLU MUSILOVI, který si sjel volným prostorem až do příznivé palebné pozice mezi kruhy a trefil se přesně k pravé Novotného tyčce - 4:0. Za necelou minutu brodský soubor završil "pětku", když nepříliš povedený a utěšený projektil MILANA KOSTOURKA proletěl po ledě kolem Novotného betonů a skončil v síti - 5:0.

2. třetina - Oboustranně vyrovnaná partie branku nenabídla:

Začátek prostředního dějství patřil mírně aktivnějším Rebelům, ale postupem času se hra vyrovnala. Dukla rozhodně nesložila zbraně a pokusila se s velmi nepříznivým stavem něco udělat. Havlíčkův Brod vycházel ze zajištěné obrany a opíral se o dobrý výkon gólmana Nerudy, jenž držel neprůstřelnost. Zároveň však nezapomínala brodská družina podnikat útočné výpady a zaměstnávat brankáře Halmošiho, který od začátku 2. třetiny nahradil svého kolegu Filipa Novotného.

Na ledě se potom začalo pořádně přiostřovat a do hlavní role se chtě nechtě dostal rozhodčí, který často vylučoval. Oba maskovaní muži sice měli ve svých brankovištích díky časté střelbě o práci dobře postaráno, jenže hra oproti úvodní dvacetiminutovce pozbyla na své plynulosti. Oba týmy si zahrály v početní převaze, ale ani jeden z nich tuto výhodu v gólovou radost nepřetavil. Do kabin se tak šlo za stavu 5:0 pro domácí, který platil i po první siréně.

3. třetina - Definitivní rozložení soupeře v podání Rebelů:

V závěrečném dějství putovali brzy na lavici hanby jihlavští Domin s Vysloužilem a Rebelové měli k dispozici přesilovku 5 na 3. Hodně dlouho se trápili, ale nakonec přeci jen našli účinný recept na jihlavskou obranu v čele s brankářem Halmošim. Na začátku 44. minuty tvrdě vypálil od modré čáry Jan Pavlík, který sice netrefil tři červené tyče, jenže puk se od zadního mantinelu rychle odrazil na hůl volného PETRA POLODNY, jenž zblízka trefil odkrytou část branky - 6:0.

Hra se poté na chvíli vyrovnala, což by se však dalo označit jako ticho před bouří. Domácí totiž znovu udeřili při signalizované výhodě, když Vojtěch Němec vyslal do samostatného úniku MILANA KOSTOURKA, jenž si položil kličkou na led gólmana Halmošiho a po ledě rozechvěl síťku - 7:0. A dílo zkázy pro jihlavské barvy dokonal zanedlouho RADIM OSTRČIL, jenž se opřel do puku z mohutného nápřahu na modré čáře a prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 8:0. Utkání se poté už jen dohrávalo. Dukla se pokoušela alespoň jednou skórovat a čestným úspěchem částečně zmírnit ostudnou porážku. Brodská obrana však pracovala spolehlivě a pomohla brankáři Nerudovi k udržení čistého konta. Zároveň domácí hrozili z rychlých protiútoků, jenže dalšího gólu už se ani oni nedočkali.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (HC Rebel Havlíčkův Brod): Já jsem samozřejmně rád, že ten náš nástup byl takový, jaký byl. To se stalo po delší době, že jsme tu první třetinu takhle uhráli. Umím se vžít do role trenérů hostů, protože tenhle začátek zápasu jsme měli minulý zápas v Berouně. V desáté minutě už také nebylo o co hrát. Je vidět, že kluci se umějí na Jihlavu vyhecovat. Já to můžu potvrdit, protože jsem stál na obou střídačkách. Vím, že když jsme sem přijeli, tak Brod byl vždycky takto perfektně nažhavený, což dneska kluci předvedli. Můžu jim jen poblahopřát k tomuto výkonu. Byl bych rád, abychom byli v těch výkonech na nějaké jedné úrovni. My jsme pořád nahoře nebo dole. Musím dnes ale pochválit celé mužstvo a jsem rád, že Standa nedostal branku. Paráda.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Ten výsledek byl jednoznačný. Myslím si, že rozhodl náš vstup do utkání. Udělali jsme hrubé chyby, po kterých jme dostali góly. Po první třetině, kdy to bylo 5:0, bylo prakticky po zápase.