2:3p
(1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Před necelou tisícovkou diváků Dukla podlehla Písku

15.12.2012 / Luboš Jaroš

Jihlava chtěla svojí nepříznivou bilanci z posledních zápasů přerušit proti poslednímu Písku. Do utkání vlétla skvěle, jenže z první branky se nakonec radovali hosté. Dukla však do přestávky stačila odpovědět z hole Michala Jeslínka. I nadála pokračovalo střelecké trápení domácích, které skvěle vychytával Dominik Halmoši. Naopak Písek dokázal využít vše na co šáhl. V polovině poslední dvacetiminutovky hosté šťastně využili přesilovku a podruhé v zápase se dostali do vedení. Jihlava i tentokrát našla odpověď zásluhou Daniela Hodka. Když v závěru utkání domácí nevyužili ani dvojnásobnou početní výhodu, muselo jít utkání do prodloužení, ve kterém měli více štěstí hosté a dvě sekundy před závěrečnou sirénou rozhodli zápas pro sebe.
15.12.2012 17:30, 1. liga ČR - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Ficenc, Dobrovolný, Kolafa, Jaroš, Jícha, Drtina, Štebih - Jeslínek, Filip, Prokš - Malec, Hubáček, Hodek - Pekárek, Maliník, Čachotský - Krupka, Pometlo, Polcar - Velecký
2

IHC Králové Písek

Halmoši - Makovský, Drtil, Boháč, Dvořák, Semrád, Kříž, R. Heřman, Jirků - Rod, Šperger, M. Heřman - Ferebauer, Vlček, Polodna - Marek, Kučera, Vaniš - Sedláček, Kubeš, Petruška
3
Branky a nahrávky: 13. Jeslínek (Prokš, Filip), 52. Hodek (Kolafa) - 10. Rod (Makovský, Šperger), 49. M. Heřman, 65. Šperger (Boháč, Polodna). Rozhodčí: Humpolíček - Kašík, Wesley. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 846. Střely na branku: 46:22. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Jihlava, které se v posledních zápasech příliš nedařilo, si chtěla smlsnout na posledním Písku. Tomu odpovídal i vstup do utkání, kdy domácí na svého soupeře vlétli. Jenže úvodní nápor ustál výborný Halmoši. Aktivita hráčů Jihlavy postupně uvadala, a tak je potrestal Tomáš Rod, který využil skrumáže před Novotným a poslal puk do sítě, 0:1. Jenže odpověď Dukly byla blesková, ve 13. minutě dostal po buly Michal Jeslínek rychlou přihrávku a svojí střelu poslal přesně k pravé tyči, 1:1.

I druhá dvacetiminutovka začala lépe pro domácí, leč bez brankového úspěchu. Ve 26. minutě zahrozil Polodna, který v samostatném nájezdu nepochopitelně přestřelil branku. Na druhé straně Filip skvěle našel volného Prokše, jenž z mezikruží trefil jen připravenou náruč Halmošiho. Necelá tisícovka fanoušků se v ochozech musela nudit. Hosté hrozili spíše z ojedinělých výpadů, Dukla zase nedokázala překonat skvěle chytajícího brankáře.

Na další branku se tak čekalo až do 49. minuty, kdy hosté hodně šťastně využili přesilovou hru. Martin Heřman nahazoval puk a Ficenc jej holení usměrnil přesně mezi betony Novotného, 1:2. Domácí nalezli odpověď poměrně rychle, Daniel Hodek svojí bombou nejprve neuspěl, následná dorážka již však byla přesná, 2:2. Vedení na stranu Jihlavy mohl strhnout Velecký, na kterého zívala odkrytá branka, v poslední chvíli mu však zablokoval hokejku obránce Písku.

Závěr základní části hry přinesl několik faulů hostí, ze kterých vyplynula dvojnásobná početní výhoda Jihlavy. I přes obrovský tlak dokázal Halmoši všechny střely lapit a poslal tak utkání do prodloužení. To mohl rozhodnout Čachotský, jenže jeho zakončení do odkryté branky lapil skvělým přemístěním hostující gólman. Trest pro domácí přišel 2 sekundy před koncem nastaveného času, kdy šťastnou střelou utkání rozhodl Zdeněk Šperger, 2:3.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (IHC Písek): Pro nás je to obrovský úspěch. Máme jedno z nejmladších mužstev v soutěži, často se nám stává, že nehrajeme špatně, ale uděláme nějaké „nesmysly“, které nás o zápas připraví. Tentokrát se nám podařilo zápas dotáhnout do prodloužení, i když jsme v závěru měli velké štěstí, že jsme neinkasovali. Ale tak, jak nám právě to štěstí poslední tři, čtyři zápasy chybělo, tak dnes se k nám přiklonilo. Myslím si, že jsme si to zasloužili, protože kluci bojovali.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Úvod jsme měli velice dobrý, první asi tři střídání jsme si vytvořili tlak, kdy mohla padnout branka. My se ale na gól šíleně moc nadřeme a naopak potom dostáváme branky odražené od brusle. Další věc jsou přesilovky – chybí nám šikovnost a klid na hokejkách. Ve chvíli, kdy se nám otevře prostor před bránou, tak střílíme mimo. To jsou věci, které nás neustále srážejí dolů v těch posledních utkáních. Je to velká škoda, soupeř sice bojoval, ale my jsme ty příležitosti měli.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie