4:3
(1:1, 2:1, 1:1)

Jihlavští hokejisté padli v Mostě

27.12.2012 / Libor Kucza

Dukla se ujala vedení již v 7. minutě, skóre duelu otevřel v početní výhodě Michal Velecký. Domácí však zanedlouho odpověděli. Ve druhé třetině přidali další dvě branky, čímž červenožlutým odskočili. Svěřenci Petra Vlka ale dokázali znovu snížit, druhou využitou přesilovou hrou se prezentoval Michal Velecký. Hned v úvodu třetího dějství završil centr první formace hattrick. Ve 48. minutě však vsítil vítěznou branku domácí Martin Frolík. Dukla tak neuspěla, Mostu v divokém souboji podlehla 3:4.
27.12.2012 17:30, 1. liga ČR - 35. kolo

HC Baník Most

Melichar - Tomeček, Charousek, Hranáč, M. Rohan, Parýzek, Pavlů, Čechura, Havelka - Kotrla, Divíšek, Frolík - T. Rohan, Vrtek, Čurilla - Nedrda, Heřman, Kuběna - Kabeláč, Hess, Vaněk
4

HC Dukla Jihlava

Rittich - Jaroš, Kolafa, Zadražil, Dobrovolný, Podlipnik, Ficenc, Štebich - Čachotský, Velecký, Maliník - Malec, Hubáček, Zeman - Prokš, Filip, Polcar - Krupka, Pometlo, Pekárek
3
Branky a nahrávky: 16. Kuběna (Nedrda, Heřman), 23. Kuběna (Pavlů, Heřman), 31. Nedrda (Kuběna), 48. Frolík - 8. Velecký (Maliník, Čachotský), 32. Velecký (Čachotský), 43. Velecký (Jaroš). Rozhodčí: Horák - Šperl, Jílek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 323. Střely na branku: 24:39. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Vstup do utkání si Dukla zkomplikovala, hned po šestnácti odehraných vteřinách totiž putoval na trestnou lavici Roman Maliník. Domácí však tuto šanci nedokázali využít, ba ani vážněji Ritticha ohrozit. Ochozy, ve kterých měli jihlavští příznivci evidentní převahu, se dočkaly kýžené branky v čase 7:32. Nahození Tomáše Čachotského doklepl z hranice brankoviště za Melicharova záda Michal Velecký – 0:1. V 11. minutě zahrozili domácí. Pokus Kamila Charouska vyrazil Rittich pouze k Divíškovi, který si ale na jihlavském mágovi rovněž vylámal zuby. Mostečtí se za zvýšenou aktivitu dočkali odměny, v čase 15:52 vymetl šibenici jihlavské branky Pavel Kuběna – 1:1. Když trefil v přečíslení necelé dvě minuty před koncem Tomáš Čachotský pouze tyč, odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu.

V úvodu druhého dějství orazítkovali červenožlutí opět tyč, tentokráte z hole Ondřeje Malce. Ve 23. minutě se domácí ujali vedení, ránu Pavlů tečoval pod víko opět Pavel Kuběna – 2:1. Následující minuty i přes řadu vyloučení gólovou radost nepřinesly. V čase 30:32 se Dukle přitížilo. Velmi agilní Pavel Kuběna napálil kotouč na Ritticha, jenž jej neudržel. Vítězslav Nedrda tak měl s doražením puku za brankovou čáru snadnou práci – 3:1. Přesně za 82 vteřin ale bylo sníženo, Čachotského střílenou přihrávku dopravil do sítě Michal Velecký – 3:2. Přesilovky Dukly mají v posledních utkáních zásluhou hbitého centra zlepšující se tendenci. Mostečtí hokejisté mohli zanedlouho znovu navýšit vedení. Ze souboje Kuběna – Rittich však tentokráte vítězně druhý jmenovaný.

Do závěrečné třetiny vlétla Dukla jako uragán, Melichara postupně prověřili Michal Velecký a Ondřej Malec. V čase 42:53 zkompletoval Michal Velecký hattrick, avšak se štěstím. Rána Romana Maliníka se totiž odrazila do branky od zad pětadvacetiletého útočníka – 3:3. Za několik málo vteřin mohlo být na jihlavské střídačce ještě veseleji. Rána Marka Prokše se ale zastavila na brankové čáře. Následně trefili domácí v početní výhodě tyč! Ve 47. minutě selhali ve stoprocentní příležitosti Marek Prokš a Martin Filip. Mostečtí hokejisté poté dokázali potrestat chybu Dukly a skórovat v oslabení, samostatný únik proměnil Martin Frolík – 4:3. Když borci z krajského města Vysočiny neuspěli v závěrečné hře bez brankáře, ukázal se být tento stav konečným.

Ohlasy trenérů

Kamil Kašťák (Most): „Dneska jsme tomu vítězství šli naproti, podali jsme dobrý výkon. Vypracovali jsme si náskok, ale soupeř nás potrestal dvakrát z přesilovek. Ten třetí gól, to můžeme dostat jenom my, byl to nešťastný odraz puku od hráče, který skončil v naší brance. Přesto jsme slavili za naši bojovnost úspěch, získali jsme moc důležité tři body. Dnes jsem opravdu spokojený."

Patrik Augusta (Jihlava): „Začali jsme docela vlažně. Most byl lepší, lépe bruslil. To byl obraz hry prvních dvou třetin. V poslední třetině jsme rychle vyrovnali na 3:3, měli jsme spousta dalších šancí, ale nedali jsme. Paradoxně utkání rozhodla naše přesilovka, ve které jsme po individuální chybě inkasovali z brejku. S naším výkonem pochopitelně spokojený nejsem, když jsme prohráli a Most nás dvě třetiny přehrál. Nemyslím, že nás Most něčím překvapil, v kontextu našeho špatného výkonu to vypadalo, že hrál dobře. Škoda toho gólu v naší přesilovce, měli jsme to všechno ve své moci."