4:7
(1:1, 3:3, 0:3)

Jihlava padla v souboji s Kadaní i počtvrté

18.02.2013 / Luboš Jaroš

V zápase proti Kadani již Dukle nešlo o bodový zisk, ale především o čest. Jihlava letos se svým soupeřem prohrála třikrát, a tak chtěla uspět alespoň v posledním zápase před domácími fanoušky. Vstup do utkání vyšel lépe hostům, jenže odpovědět dokázal mladík Jan Mandát a bylo vyrovnáno. Následoval brankostroj Dukly, který znamenal po gólech Marka Prokše, Ondřeje Malce a Jiřího Dobrovolného tříbrankové vedení. Jenže hosté za necelou minutu dokázali vyrovnat a v závěrečném dějství přidali další tři branky. Jihlava tak s Kadaní padla i počtvrté, tentokráte v poměru 4:7.
18.02.2013 17:30, 1. liga ČR - 52. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Ficenc, Podlipnik, Zadražil, Dobrovolný, Štebih, Kolda, Jícha - Hodek, Velecký, Zeman - Jeslínek, Filip, Prokš - Malec, Maliník, Pekárek - Mandát, Mikeš, Kuřítko
4

SK Trhači Kadaň

Kaššák (32. Strmeň) - Schmidt, Szakal, Trefný, Pelc, Havel, Mazanec, Kolčava - Seman, Jíra, Hafenrichter - Andres, Chlouba, Stoklasa - Kämpf, Kaše, Ton - Mainer, Račuk, Škorík
7
Branky a nahrávky: 6. Mandát (Pekárek), 22. Prokš (Jeslínek, Filip), 23. Malec (Pekárek, Maliník), 27. Dobrovolný (Filip, Zeman) - 2. Ton (Kämpf), 39. Kaše (Chlouba), 39. Ton (Kämpf, Szakal), 40. Račuk (Schmidt, Škorík), 46. Andres (Stoklasa), 60. Jíra (Hafenrichter, Schmidt), 60. Seman (Jíra, Hafenrichter). Rozhodčí: Kubičík - Adamec, Poruba. Vyloučení: 2:3, navíc Mainer (Kadaň) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1028. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:7.

Průběh utkání

I když svého soka z Kadaně Dukla v tabulce přeskočit nemohla, chtěla alespoň získat sebevědomí do play-off. Vstup do utkání se však povedl lépe hostům, když hned z první šance propálil Karel Ton střelou švihem Ritticha, 0:1. Domácí odpověděli v 6. minutě, kdy byl Jan Mandát v rohu kluziště faulován a signalizovanou výhodu dokázal sám potrestat. Domácí mladík se odvážně přes dva obránce vypravil z rohu až před branku, kde rychlým výpadem zasunul puk mezi betony Kaššáka, 1:1. Skvělý vstup tohoto sedmnáctiletého útočníka do dospělého hokeje.

Vyrovnání jihlavskou družinu povzbudilo, jenže od další zkázy chránil severočechy Kaššák. V 17. minutě vyslal Mandát příklepem tvrdou bombu přes obránce, hostující gólman však dokázal puk vytěsnit do ochranné sítě. Když nedokázal Chlouba ani natřikrát překonat Ritticha, šlo se do kabin za nerozhodného stavu. Trenér Vlk poslal do druhé dvacetiminutovky úplně jiné mužstvo. Vstup byl totiž raketový. Filip zpoza branky geniálně přiťukl puk Jeslínkovi, který ještě Kaššáka překonat nedokázal, dorážka Marka Prokše již však byla gólová, 2:1.

I další akce Jihlavy byla gólová, mladé pušky předvedli skvělou souhru a zakončující Ondřej Malec již měl snadnou práci, 3:1. Ve 27. minutě to bylo již o tři branky, Jiří Dobrovolný dostal ideální pas mezi kruhy a pověsil puk přesně pod horní tyčku, 4:1. Domácí měli otěže utkání jasně ve svých rukou, jenže Mandát střelou zápěstím trefil jen Kaššáka. Ve 31. minutě spálil obrovskou šanci Zeman, který po akci na jeden dotek netrefil prázdnou branku. Když Jihlava svoje šance zahodila, udeřili hosté.

V rozmezí jedné minuty skórovali hned třikrát. Nejprve přesně mířil Ondřej Kaše, 4:2. V zápětí nájezd 2 na 1 potrestal Karel Ton, 4:3. A aby toho nebylo málo, tak vyrovnat dokázal lehkou tečí před Rittichem Marek Račuk, 4:4. Jihlava se snažila strhnout vedení na svojí stranu, ale paradoxně trestali hosté. Stoklasa obešel Zadražila a předložil před odkrytou branku puk Bronislavu Andresovi, který už měl snadnou práci, 4:5.

Čím více se Jihlava snažila, tím méně se jí dařilo. Čas ubíhal neúprosně rychle, a tak domácí zariskovali hru bez brankáře. Puku se však zmocnil Petr Jíra a zhatil všechny naděje domácích, 4:6. V úplném závěru hosté využili zklamání a nekoncentrovanosti jihlavského celku a dokázali přidat ještě další čestný úspěch. Tentokráte byl úspěšným střelcem Filip Seman, 4:7. Jihlava tak nedokázala na Kadaň v této sezóně vyzrát ani napočtvrté.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (SK Kadaň): Z mého pohledu byla první třetina výborná a myslím si, že jsme hráli dobře. Druhá třetina byla špatná, velice špatná a utkání se v ní mohlo rozhodnout. Domácí za stavu 4:1 měli dvakrát puk do prázdné brány, ale nedali. V závěru druhé třetiny jsme ale pět minut hráli výborně a podařilo se nám dát tři góly, kterými jsme to zase srovnali. Třetí třetina byla úplně podle našich představ, tu jsme odehráli výborně. Za konec druhé třetiny a za třetí třetinu patří klukům poděkování. Když se vyhraje, je vždy spokojenost, ale ve třetí třetině jsme fakt chtěli hrát to, co jsme zahráli, povedlo se to a výsledek tomu odpovídal.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): I přes to, že jsme vedli, v zápase byla spousta individuálních chyb a nedůsledností. Soupeř má šikovné hráče na puku, kteří toho dokázali využít. Ve chvíli, kdy jsme vedení naklonili na naší stranu, tak jsme začali hrát moc otevřeně a byly tam nedůslednosti, které soupeř využil. Pátou branku jsme dostali z toho, že jsme otevřeli hru. Pak jsme chtěli vyrovnat, ale odvoláme gólmana, zavážíme kotouč do útočného pásma a Kadaň to hned otočí. To je kámen úrazu. Taková ta liknavost a nedůslednost jsou gró toho, jak to dopadlo. Na to, že Jan Mandát odehrál první utkání, tak to odehrál velmi dobře, ale těžko hodnotit hráče po prvním utkání. Pokud hledáme pozivitum, tak jsme dali góly z hezkých kombinačních akcí, ale najednou to pak bylo na úkor zodpovědnosti. Zkušenější kádr by ty tři branky na konci druhé třetiny nedostal.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie