4:1
(0:1, 1:0, 3:0)

21.09.2012 / Vojtěch Vopat

21.09.2012 18:00, Extraliga staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek - Půža, Port, Brussmann, Čermák, Mandát M., Košař, Žuček - Anděl, Jícha, Mandát - Beran, Mahút, Bambula - Hotař, Dvořák, Severa
4

BK Mladá Boleslav

Ašenbrenner - Nastoupil, Semrád, Plíšek Jak., Tržický, Groer, Hercig, Mašek, Nedbal - Krupička, Brzák, Němec - Verner, Šír, Marks - Bašus, Sedmík, Durdil - Pravda, Švejda, Černý
1
Branky a nahrávky: 32. Bambula (Hotař, Čermák), 46. Půža (Mandát J., Čermák), 50. Mandát J. (Čermák, Jícha), 54. Hotař (Mandát J.) - 7. Krupička (Brzák). Rozhodčí: Hejduk - Polák, Svoboda. Vyloučení: 6:6, navíc Bambula (JIH) 10 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 35:25. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Průběh utkání

Páteční zápas starších juniorů začal výborně tým domácí Dukly. V prvních dvou minutách to vypadalo, že se celou první dvacetiminutovku bude hrát před brankářem Ašenbrennerem. Ovšem opak byl pravdou. V 6. minutě byl za faul vyloučen David Košař a hned za několik okamžiků se radovali hosté, kteří využili přesilovou hru. Z kruhu přihrával Stanislav Brzák před bránu Václavu Krupičkovi, který našel mezeru mezi betony Vacka a ukryl kotouč za jeho záda. Zanedlouho byl vyloučen i hráč hostů Jakub Plíšek, ovšem domácím se nevydařilo využít výhodu jednoho muže.

Následně Lukáš Jícha přihrával do mezikruží Janu Mandátovi, tomu ovšem poskočil na hokejce nečekaně puk a ke střele nakonec nedošlo. Ke konci třetiny byl opět vyloučen David Košař. Hosté se pokoušeli opět o rychlé využití, ovšem střela Václava Krupičky nebyla nakonec úspěšná.

V úvodu druhé třetiny se více dostávali do šancí domácí. Střílet zkoušel Daniel Dvořák a následně dorážel ještě Jaroslav Hotař, ovšem kotouč nakonec skončil pouze v lapačce Ašenbrennera. Následovalo vyloučení Tomáše Groera za držení hole a domácí se pokoušeli vyrovnat. Velkou příležitost měl neobsazený Jan Mandát, když mu přihrál Lukáš Anděl, ovšem trefil pouze horní tyčku brány hostů.

Zanedlouho se ovšem jihlavští hráči opravdu radovali. Jiří Bambula po přihrávce od Daniela Dvořáka totiž trefuje z mezikruží mezírku mezi betonem Ašenbrennera a tyčkou brány - 1:1. K závěru třetiny se ještě dostal v oslabení do situace dva na jednoho Lukáš Jícha s Romanem Čermákem. Několikrát si před bránou přihráli a nakonec vystřelil Roman Čermák, kotouč ale letěl těsně vedle brány.

Ze začátku poslední části hry odjel na trestnou lavici Dominik Marks a za ním následoval také Vojtěch Němec. Dukla tedy měla výhodu dvou hráčů v poli a také toho využila. Václav Půža vystřelil po přihrávce od Jana Mandáta nad beton Ašenbrennera a kotouč skončil za jeho zády. Za čtyři minuty se domácí opět radovali. Tentokrát střílel Jan Mandát z mezikruží do škvírky pod betonem - 3:1.

Ale domácím hráčům dvojbrankový náskok nestačil. Jan Mandát vybojoval kotouč za bránou hostů a přihrál puk před bránu Jaroslavu Hotařovi, který pouze zvedá puk nad beton a ten končí za zády gólmana hostů. Utkání tedy skončilo za stavu 4:1 pro domácí Duklu a ta si připisuje tři body do své tabulky.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (trenér Mladé Boleslavi): „Po první třetině jsme vedli 1:0 a hra byla aspoň trochu podle našich představ. Upozorňovali jsme kluky, abychom zrychlily hru a nepřidržovali kotouče, bohužel se stal přesný opak. Pak přišel vyrovnávací gól. Myslím, že rozhodlo oslabení 5 na 3, kdy padl rozhodující gól na 2:1. Potom už soupeř byl aktivnější."

František Zeman (trenér Jihlavy): „První třetinu jsme nehráli vůbec to, co jsme si řekli a o první přestávce jsme museli zvýšit hlas v kabině. Náš herní projev byl od 21. minuty lepší, šli jsme výkonem i výsledkově nahoru. Šťastným gólem jsme se dostali do vedení na 2:1. Zaslouženě jsme vyhráli."