4:2
(2:1, 0:0, 2:1)

25.01.2014 / David Mencl

25.01.2014 16:00, NOEN Extraliga juniorů - 32. kolo

HC Slavia Praha

D. Novák – M. Novák, Mašín, Saňa, Hochel, Drahorád, Leština, Bureš – Červený, Kellerstein, Török, Patzelt, Ječný, Brzák, Hlinka, Jedlička, Tomek, Andres, Navrátil
4

HC Dukla Jihlava

Fučík – Půža, Čermák, Košař, Vala, Polívka, Dundáček, Žáček – Lupač, Severa, Vantuch, Březina, Střecha, Sladký, Molnár, Mahút, Jícha, Beran
2
Branky a nahrávky: 4. Török (Ječný, Andres), 19. Saňa (Török, Andres), 45. Ječný (Andres, Saňa), 58. Drahorád (Mašín, Hlinka) – 3. Dundáček (Střecha), 51. Jícha (Dundáček). Rozhodčí: Horák - Dančišin, Hodač. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Zápas začal přesilovou hrou hostujících, kterou dokázali Jihlavští využít. Rána Filipa Dundáčka se otřela o břevno a skončila v síti. Domácí to však nijak nerozhodilo a za necelé dvě minuty vyrovnali. Ječný přenechal puk Tomáši Törökovi, který se trefil přesně k tyči. Dobrou příležitost měl v polovině první části Molnár, jeho trestné střílení však Novák perfektně zneškodnil.

Do vedení se tedy dostali Pražané, když si Josef Saňa sjel blíže k bráně a ranou z voleje se nemýlil. Druhá část poté probíhala převážně ve středním pásmu s tvrdými souboji o puk. Ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat zajímavou příležitost, jelikož kralovaly obě obrany. Teprve až ve 45. minutě se prosadil Filip Ječný, který po bleskurychlé akci zakončil přesně do horního růžku.

Vzápětí mohl snížit Molnár, který se zjevil sám mezi kruhy, Novák ale nadvakrát ustrážil svoji klec. Na druhé straně zase pálil do odkryté svatyně Drahorád, Fučík se ale fantasticky přesunul a koncem lapačky vytěsnil kotouč do rohu. O minutu později zase ujel Jícha s Březinou do přečíslení, po přihrávce však nedokázal Březina ani nadvakrát překonat Nováka.

Jihlava se snížení přeci jen dočkala. Střelu Dundáčka v přesilové hře tečoval Lukáš Jícha mimo dosah Nováka. Jedlička poté byl v úniku faulován, přesto zvládl zakončit, Fučík ale odolal. V následující přesilovce se dostal puk na modrou ke Karlu Drahorádovi, který střelou po ledě pojistil výhru sešívaných. Ve zbytku duelu se už nic nestalo a slávisté tedy mohli oslavovat.