3:2
(1:1, 0:0, 2:1)

25.01.2014 / Pavel Kuba

25.01.2014 12:30, Extraliga staršího dorostu - 36. kolo

HC Kometa Brno

Krček – Trnka, Sedláček, Marcello, Švejda, Kratochvíl, Šnajnar, Kubeš, Mikyska – Nohel, Zohorna, Dvořák, Škvrně, Denk, Čejka, Horký, Dymáček, Garčic, Dufek, Havlát
3

HC Dukla Jihlava

Vacek – Pospíchal, Dörrer, Mandát, Kochánek, Port – Kolouch, Dupljaku, Balaštík, Dvořák, Bambula, Hoskovec, Peschout, Vala, Nováček, Zayml
2
Branky a nahrávky: 2. Horký (Dufek, Dvořák), 44. Zohorna (Dymáček, Garčic), 48. Škvrně (Denk, Nohel) – 7. Bambula (Peschout, Balaštík), 58. Nováček (Vala, Kolouch). Rozhodčí: Klimecký – Lukš, Novák. Vyloučení: 5:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 181. Střely na branku: 46:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Jak již bylo avizováno v anotaci, Kometa byla tím týmem, který otevíral skóre dnešního zápasu. To když se puk od pravého mantinelu odrazil až na hranici brankoviště, kde se k zakončení v pádu dostal Luboš Horký - 1:0. To Kometě nebylo dlouho co na plat, jelikož o čtyři minuty později si o slovo řekli i jihlavští útočníci. Konkrétně to byl Jiří Bambula, kdo vybojoval vyrovnání. To Dukla oslavila po Peschoutově přihrávce zpoza brány do prostoru mezikruží, odkud puk zametl za brankovou čáru zmíněný Bambula - 1:1.. A tak se oba celky po prvních odehraných dvaceti minutách odebraly do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Druhá dvacetiminutovka byla na šance možná ještě bohatší než ta první, ale v této části branka nepadla. A to ačkoliv Jihlava měla k dispozici dlouho dvojnásobnou přesilovou hru a Brno dvě dvouminutové početní výhody hned za sebou. V prostřední části oba celky nastřelily tyčky, ale jak již bylo řečeno, góly nepadaly.

To až v závěrečné periodě. Brno rozseklo nerozhodné skóre po Dymáčkově passu z pravého křídla na najíždějícího Radima Zohornu, který z prvního doteku zasunul kotouč do odkryté části Vackovy klece - 2:1. O nastartování brněnských hráčů po této brance rozhodně nebylo pochyb. Důkazem byl i další gól do jihlavské sítě. Denk poslal přes celou šíři kluziště přihrávku na Marka Škvrněho, jenž efektivně zasunul puk do poloprázdn části brány, kam se jihlavský gólman nestačil přesunout - 3:1.

Jihlava sice minutu a půl před koncem stačila prosadit po dorážce Filipa Nováčka, ale to stejně pro Kometu nebylo žádnou komplikací - 3:2. Dukla se ještě sanažila brněnskou zeď na modré probourat v šesti, ale to nepomohlo a Kometa si tak připsala další tříbodovou výhru.

Ohlasy trenérů

Jan Konečný (Kometa): Po včerejším výborném utkání jsme v tom dnešním byli vlažnější, minimálně v prvních dvou třetinách. Nešli nám tolik nohy. Ve třetí třetině jsme si ale vše vynahradili, odehráli jsme ji výborně, jsme za ni spokojeni.

Štěpán Moravec (Dukla): Myslím si, že utkání bylo relativně vyrovnané. Ve třetí třetině ovšem Kometa přidala a bylo vidět, že má na víc. Zaslouženě šla do vedení. V závěru jsme domácí sice potrápili, dorovnat se nám ale již nepodařilo. Z herního pohledu si však Kometa vítězství zasloužila, gratuluji jí.