3:4p
(2:2, 1:0, 0:1 - 0:1)

Jihlavští hokejisté nadějně rozehraný duel do vítězného konce nedotáhli

14.03.2014 / Libor Kucza

Domácí vstoupili do utkání velmi dobře, avšak jako první se prosadili hosté, a to hned dvakrát. Jihlavští ale nesvěsili hlavy do konce úvodní části vyrovnali. V závěru prostřední třetiny poté dokonal obrat Radek Hubáček. Navdzory převaze mužstva z krajského města Vysočiny srovnala Olomouc ve třetí dvacetiminutovce krok a v nastaveném čase následně rozhodla o zisku důležitého vítězství. Dukla padla v poměru 3:4 po prodloužení, čímž si výrazně zkomplikovala sérii.
14.03.2014 17:00, 1. liga ČR - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich – Dobrovolný, Zadražil, Mocek, Podlipnik, Štebih, Jaroš, Tobola – Haluza, Čachotský, Prokš – Důras, Hubáček, Seman – Velecký, Kuřítko, Malec – Štěpánek, Březina, Mikeš
3

HC Olomouc

Vošvrda – Kadela, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Drtil, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Pekr, Kindl, Švaňhal – Marosz, Knotek, Herman – Jergl, Diviš, Vodný
4
Branky a nahrávky: 11. Mocek (Seman, Důras), 19. Haluza (Štebih, Čachotský), 40. Hubáček (Velecký, Mocek) – 9. Herman (Knotek, Marosz), 11. Houdek (Kucharczyk, Selingr), 53. Vodný (Pekr), 64. Selingr (Diviš). Rozhodčí: Hrubý, Wagner – Kis, Klein. Vyloučení: 7:10, navíc Kindl (OLO) deset minut - úder do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3038. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4.

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté vlétli do zápasu velice aktivně, svého soka převyšovali především v bruslení. Z územní převahy ale nedokázali nic vytěžit. Po nevyužité přesilové hře se ujali vedení hosté, když na konci učebnicového protiútoku rozvlnil síť za Rittichem Jakub Herman – 0:1. Za necelé dvě minuty se skóre opět měnilo, početní výhodu Hanáků využil šťastnou trefou nad levé rameno jihlavské mága Tomáš Houdek – 0:2. O několik málo sekund později ale vsítila Dukla kontaktní branku. Petr Mocek v předbrankovém prostoru zužitkoval práci Filipa Semana a bekhendem mezi Vošvrdovy betony rozsvítil červené světlo – 1:2. V 19. minutě bylo vyrovnáno. Při hře ve čtyřech se prohnal do pásma podél levého mantinelu Petr Haluza. Dravý útočník posléze rovněž vymetl skulinu mezi chrániči olomouckého muže v masce – 2:2.

Druhá třetina začala ve znamení hostující ofenzivy, která ale nepřinesla kýžené ovoce. Po uklidnění hanácké aktivity se převzali iniciativu znovu červenožlutí. Nejprve netrefil odkrytou bránu Filip Seman, následně v přesilové hře tentýž hráč orazítkoval břevno. Ve 33. minutě mohli skórovat Kohouti, Jakub Herman uháněl po kvalitní individuální práci sám na Ritticha, který ale vystihl pohyb olomouckého forvarda a šanci zlikvidoval. Závěr prostřední dvacetiminutovky přinesl velkou porci hostujících trestů. Jeden z nich dokázal 16 vteřin před sirénou potrestat volejem do levého horního rohu branky Radek Hubáček – 3:2.

Dukla si do třetí třetiny přenesla velkou část zbylé přesilové hry, kterou ale nevyužila. Ofenzivní pojetí ale družině pod taktovkou Petra Vlka zůstalo i nadále. V dobré pozici se ocitl Michal Velecký, který ale stejně jako poté Filip Seman neskórovali. Ve 49. minutě neuspěl ani Michal Důras. Střelecká nemohoucnost se nakonec domácím zle vymstila, v čase 52:14 totiž potvrdil po Veleckého tutovce pravidlo „nedáš, dostaneš“ díky svému důrazu před brankou Michal Vodný – 3:3. Klání poté dospělo až do prodloužení, které v jeho 4. minutě rozhodl šťastným švihem do horní části branky Pavel Selingr – 3:4. Dukla tak na Olomouc nestačila, prohrála 3:4 po prodloužení. Naděje na úspěch v semifinále tak pro jihlavský celek opět klesly, Hanáci mají naopak velkou šanci ve čtvrtém duelu rozhodnout.

Ohlasy trenérů

Jiří Dopita (HC Olomouc): My jsme do utkání vstoupili velmi slušně, dostali jsme se do vedení 2:0. Poté jsme ale po nějakých chybách o vedení přišli, ten druhý gól byl laciný. My jsme neproměnili přesilovku pět na tři, Jihlava poté měla velkou šanci na 4:2, to byl, myslím, Velecký, kterou nedali a my jsme vzápětí vyrovnali, čímž jsme domácí asi vytrestali. V prodloužení rozhodl gól, kdy gólman neviděl a puk propadl až za něj. Jsme za to moc rádi.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Tak my jsme nestihli začátek zápasu. Pak jsme vyrovnali na 2:2, měli jsme tam nějaké šance…ale jak říká tady Jirka, za stavu 3:2 jsme tam měli vyloženou šanci, která kdyby tam padla, tak si myslím, že bychom se radovali my. Bohužel se potvrdilo „nedáš, dostaneš“, dostali jsme gól na 3:3 a v power-play byli šťastnější hosté.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie