0:4
(0:1, 0:0, 0:3)

29.03.2014 / Tomáš Lysý

29.03.2014 13:30, NOEN Extraliga juniorů - 0. kolo

PZ Kladno

Černý – Lachman, Dolgoš, Krpelan, Paták, Dolejší, Fikáček, Kehar – Čejka, Jirák, Raclavský, Hoffmann, Seidl, Himl, Král, Cukr, Cigánik, Srpek, Bednář, Keller
0

HC Dukla Jihlava

Fučík – Čermák, Dundáček, Polívka, Půža, Vala, Žáček – Balaštík, Bambula, Beran, Březina, Jíchal, Lupač, Mahút, Molnár, Severa, Sladký, Střecha, Vantuch
4
Branky a nahrávky: 4. Molnár (Jícha), 42. Střecha (Mahút, Molnár), 47. Balaštík (Čermák, Březina), 54. Sladký (Březina, Žáček). Rozhodčí: Horák - Lhotský, Štofa. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 16:50. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

Utkání na kladenském ledě začala mnohem lépe Jihlava, která se již ve třetí minutě zápasu ujala vedení. Jícha poslal puk za obranu domácích, kde se kotouče ujal Alexandr Molnár, který se bekhendem trefil přesně mezi betony gólmana - 0:1. I nadále byla Jihlava aktivnější. Černý v brance PZ Kladna si však proti střele Březiny poradil, stejně tak jako s pokusem Severy a Valy. Domácí měli problémy s rozehrávkou a jen těžko se dostávali před Fučíka. V závěru první třetiny si zahrála Dukla první přesilovku v zápase, vážněji však branku domácích neohrozila.

Také kladenští hokejisté dostali výhodu přesilové hry, a to hned na začátku druhé třetiny, více než na střelu Raclavského od modré se hráči PZ nezmohli. Již v plném počtu hráčů se dostal ke střele z mezikruží Střecha, který vyprášil rukavici Černého. Vzápětí mohl využít Beran chybu v obraně PZ Kladna, ránou do středu branky ale úspěšný nebyl. Na druhé straně se Bednár dostal za obránce Dukly, jenže ke střele se nedostal, protože mu kotouč ve finální fázi sjel z hole. Krátce na to se znovu dostal do šance aktivní Střecha, lapačka gólmana byla na místě. Změnu stavu nepřinesla ani střela Seidla, který z úhlu upaloval sám na Fučíka, svůj pokus však mezi tři tyče nenamířil. Nebezpečí pro branku domácích představoval zejména Střecha. Nejprve neuspěl střelou z úhlu, následně po obkroužení branky. Gól nepřinesla ani přesilovka Jihlavy v závěru třetiny, takže hosté šli do kabiny stále s hubeným jednogólovým vedením.

Co se Tomáši Střechovi nepodařilo ve dvou třetinách zápasu, to se mu povedlo na konci 42. minuty. Po ose Molnár – Mahút se puk dostal k jihlavskému šikulovi, který si připsal svůj pátý gól v barážových bojích - 0:2. Třetí gól Dukly mohl přidat Molnár, který v situaci dva na jednoho vzal odpovědnost na sebe, skulinku ve výstroji Černého ale nenašel. Třetí branku Dukly tak přidal Vojtěch Balaštík, když poslal puk po přihrávce Čermáka nechytatelně k tyči - 0:3. Deset minut před koncem dostali kladenští výhodu dvouminutové přesilovky pět na tři. V největší šanci byl Král, který tváří v tvář Fučíka bekhendem nepřekonal. Gólový účet zápasu tak uzavřel již při hře pět na pět Jaroslav Sladký, jenž dorazil puk za záda gólmana po střele Březiny - 0:4.

Dukla tak dokráčela ke třem bodům a po čtyřech zápasech baráže zůstává neporažena. Vzhledem k tomu, že Vsetín nakonec uhájil tři body proti Porubě, je jasné, že PZ Kladno ani Poruba již nemají ani teoretickou šanci vybojovat první místo. O jedinou volnou vstupenku mezi tuzemskou juniorskou smetánku si to rozdá Jihlava se Vsetínem v pondělním utkání na Horáckém zimním stadionu, které startuje od 18 hodin.