4:3sn
(1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

Dukla zdolala Piráty po samostatných nájezdech

24.10.2014 / Libor Kucza

Souboj odstartovali lépe domácí, kteří skórovali hned po dvaceti vteřinách hry, prosadil se Adam Zeman. Ještě v prvním dějství hosté vyrovnali. Ve druhé části se pak dokonce ujali vedení. Strhující třetí část přinesla tři góly, Dukla hned dvakrát vyrovnala, trefili se Marek Melenovský a Jakub Matai. Zápas dospěl až do prodloužení, které o vítězi nerozhodlo. Samostatné nájezdy pak přisoudily bonusový bod zásluhou dvou tref Tomáše Čachotského Dukle, která tak zvítězila 4:3.
24.10.2014 20:00, 1. liga ČR - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Kacetl – Dobrovolný, Podlipnik, Urbanec, Štebih, Čáp, Schejbal, Šidlík – Čachotský, Zeman, Diviš - Důras, Seman, Matai - Semorád, Melenovský, Březina - Malec, Kuřítko
4

Piráti Chomutov

Hanuljak – Havel, Mrázek, Rýgl, Šulák, Drtina, Skinner, Rutta, Koma – Hovorka, Růžička, D. Květoň - Šagát, Chrpa, Račuk - Kämpf, O. Kaše, D. Kaše - Gajovský, Hřebejk, L. Květoň
3
Branky a nahrávky: 1. Zeman (Diviš, Čachotský), 49. Melenovský (Důras, Seman), 53. Matai (Březina, Podlipnik), rozhodující nájezd Čachotský – 17. Gajovský (Hovorka, Koma), 34. Kämpf (Kaše, Rutta), 52. Kämpf (Gajovský, Šulák). Rozhodčí: Svoboda – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 4:8, navíc Hřebejk (CHM) 10 minut nesportovní chování. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1726. Střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

Průběh utkání

Lepší vstup do zápasu si nemohli domácí přát. Hned v úvodních vteřinách hry se totiž ujali vedení. Richard Diviš si vyjel z levého rohu, načež dobře viděl najíždějícího Adama Zemana, jemuž poslal přihrávku. Mladý forvard poté z voleje překonal Hanuljaka – 1:0. Nedlouho poté měla obě mužstva příležitost v podobě přesilových her. Ani v jednom případě se ale o úspěšně sehrané početní výhodě hovořit nedalo. V následujících minutách se hra přelévala, ovšem příliš mnoho vzrušení utkání nenabízelo. Až ve dvanácté minutě pálil svým typickým švihem těsně nad Čachotský. V čase 16:27 bylo vyrovnáno. Nikola Gajovský ujel domácí defenzivě a poté si pomocí bekhendového blafáku poradil s Kacetlem – 1:1. Vyrovnaný stav poměrně spravedlivě reflektoval herní obraz prvního dějství.

Druhá perioda začala poměrně nervózně, po menší strkanici byli vyloučení Martin Kuřítko a Radek Havel. Ve hře čtyři na čtyři měl slibnou příležitost Adam Zeman, který ale díky důslednosti chomutovského zadáka nemohl optimálně zakončit. Na druhé straně ledové plochy se řítil nikým nehlídán Nikola Gajovský. Podruhé v utkání však Kacetla nepřekonal. Dukla poté měla převahu, ovšem nedokázala ji patřičně využít. Piráty podržel také vynikající Miroslav Hanuljak, který vychytal Čachotského i Mataie. Ve 34. minutě udeřili hosté. David Kämpf předvedl ukázkový důraz a dorazil střelu Davida Kašeho za bezmocného Kacetla – 1:2. Vedení Chomutova mohl navýšit David Květoň, který upláchl ve vlastním oslabení. Domácího muže v masce ale nepřekonal.

V úvodu třetí třetiny měli domácí hned čtyřminutovou početní výhodu. Využít ji ale nedokázali. V čase 48:12 se Dukla přesto dočkala, Marek Melenovský vymetl z meziukruží pravý horní růžek Hanuljakovy svatyně – 2:2 Nerozhodný stav ale nevydržel dlouho, hnedle vzápětí se totiž ve vlastním oslabení prosadil David Kämpf. Chomutovský forvard zakončil svůj únik švihem nad Kacetlovo pravé rameno – 2:3. Za necelou minutu bylo opět vyrovnáno. Červené světlo roszvítil Jakub Matai, který se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a následně trefil skulinu mezi Hanuljakovými betony – 3:3. Poté již branka nepadla. Stejně tak v prodloužení. Samostatné nájezdy pak přinesly hned čtyři série. Hosté skórovali zásluhou Ondřeje Kašeho pouze jednou. Domácím zařídil vítězství 4:3 dvěma trefami kapitán Tomáš Čachotský.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Piráti Chomutov): Měli jsme špatný vstup do zápasu. Nemůžeme si dovolit dostat gól hned v prvních sekundách. Po vyrovnávacím gólu jsme se srovnali. V průběhu zápasu nám odpadli další dva hráči a naše marodka už je velká. Bodu z Jihlavy si ceníme, ale myslím si, že když jsme dali gól na 2:3, tak už jsme měli zápas uhrát za tři body. Ale doplatili jsme na nedůraz. Z některých věcí je mi smutno. První liga je tak kvalitní soutěž, že by jí měli pískat také dva rozhodčí, protože dva lidí více vědí. Je pak těžké krotit emoce hráčů a i v trenérech to vibruje. Jak říkám, je mi z toho smutno. Dál k tomu nic nemám, musím pochválit tým za bojovnost a znovu opakuji, že si cením bodu z Jihlavy, která má dobrý tým a patří k favoritům soutěže.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): My jsme předvedli trošku zlepšení. Povedl se nám vstup do zápasu, ale soupeř je velmi kvalitní se spoustou zkušených hráčů a ukázali, že umějí. Ale jejich góly zase padly po našich hrubkách a individuálních chybách, což je letos naše bolest. Musím hráče pochválit, že je nepoložil gól na 2:3, který jsme dostali. Nájezdy pak už jsou loterie.