5:4
(3:0, 0:2, 2:2)

Mladší dorost vyhrál i v druhém přípravném zápase

05.08.2014 / Tomáš Lysý

Ve druhém přípravném zápase se mladší dorost utkal se Žďárem nad Sázavou, který přivítá hned v prvním kole extraligy. Během úvodní třetiny se Dukla po střelách Josefa Vrátného, Jaroslava Musila a Jakuba Filipa dostala do třígólového vedení. Ve druhé části ale Plameny díky své výborně hrající první lajně snížily na rozdíl jednoho gólu. I když Jihlava po gólech Adama Hrbatého a Lukáše Jindry znovu svému sokovi v závěrečné třetině odskočila, Ždár nesložil zbraně a také přidal dvě přesné trefy. Vyrovnat však již hosté nestihli, pomyslné tři body tak zůstávají v Jihlavě.
05.08.2014 16:45, Přípravné zápasy mladšího dorostu A - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Stark, Slabý, Mareš, Vála, Havelka, Trávník – Filip, Jindra, Vrátný, Prokš, Adam, Musil, Vala, Slabý, Hrbatý
5

SKLH Žďár nad Sázavou

Joska – Březina, Marek, Trnka, M. Nečas, Šutera, Pachl, Sedlák, J. Nečas, Donda, Pytlík, Trejbal, Kaut, Kadleček, Brejcha, Nový, Caha, Geba, Poul, Jirčík, Kukla, Nepokoj
4
Branky a nahrávky: 4. Vrátný (Jindra), 14. Musil, 16. Filip (Jindra), 46. Hrbatý (Adam, Vala), 51. Jindra (Musil, Mareš) – 26. Nečas (Donda), 34. Kaut (Nečas), 55. Kaut (Nečas), 57. Kadleček (Pytlík, Březina). Rozhodčí: Hejduk – Kuřítko, Šťastná. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2, 5:4.

Průběh utkání

Úvod zápasu patřil jihlavské Dukle, která byla od úvodního buly aktivnější a po zásluze se také dočkala prvního gólu. Lukáš Jindra poslal puk před branku na Josefa Vrátného, který zblízka prostřelil žďárského gólmana - 1:0. I nadále měli domácí více ze hry. Svojí převahu vyjádřili červenožlutí dvěma góly v rozmezí 14. a 16. minuty. Nejprve v početní převaze překvapil Ondřeje Josku střelou z kruhů Jaroslav Musil – 2:0, a poté se střelou z bezprostřední blízkosti prosadil Jakub Filip – 3:0.

Ve druhé části hry se však Jihlavští svým vedením uspokojili, což Plameny zákonitě potrestali. Zejména dvojice Martinů Nečas s Kautem znamenala vytrvalé nebezpečí pro gólmana Škarka. Na konci první třetiny ještě Martin Nečas svojí velkou šanci nevyužil, ale šest minut po pauze se již nemýlil, když jej před brankou výborně našel David Donda - 3:1. Varování v podobě gólu domácí probralo, ale Vrátný ve dvou šancích svůj druhý gól v zápase nepřidal. Radovali se naopak hosté, když Martin Nečas našel před brankou Martina Kauta a ten zblízka zvedl puk nad lapačku brankáře Dukly - 3:2.

Gólově nejbohatší byla závěrečná třetina, ve které se síť za gólmany rozvlnila hned čtyřikrát. Ve dvaačtyřicáté minutě se Adam Hrbatý zblízka neprosadil, když mu puk uskočil z hole, ale vše si vynahradil o čtyři minuty později, když zakončil hezkou kombinaci Tomáše Valy a Dominika Adama - 4:2. V jednapadesáté minutě se zdálo být o osudu zápasu jasno, protože Lukáš Jindra uplatnil důraz před brankou a vrátil svému týmu třígólové vedení - 5:2. Jenže pět minut před koncem o sobě opět dala vědět dvojice Nečas s Kautem. Po vzájemné spolupráci se k puku mezi kruhy dostal Martin Nečas a prostřelil Škarka - 5:3. Závěrečný nápor Plamenů byl ještě umocněn přesnou střelou Jakuba Kadlečka, který zblízka doklepl puk do sítě Dukly - 5:4, ale i přes power-play Žďáru si již Jihlava vítězství utéct nenechala.