9:4
(2:2, 3:0, 4:2)

27.09.2014 / Kryštof Rossmann

27.09.2014 16:00, DHL extraliga juniorů - 13. kolo

Bílí Tygři Liberec

Stezka – Mrázek, Šír, Klinger, Arlt, Divila, Tržický – Babec, Hrníčko, Kalfiřt, Huňa, Král, Jedlička, Solenský, Vondráček, Havlas, Paločko, Heřmánek
9

HC Dukla Jihlava

Svoboda (44. Adam) – Tobola, Půža, Leština, Hohl, Kochánek, Port – Dufek, Dupljaku, Balaštík, Střecha, Dvořák, Mäki, Marcilis, Beran, Jícha, Anděl
4
Branky a nahrávky: 12. Solenský (Šír), 20. Šír (Král, Havlas), 22. Huňa (Solenský, Paločko), 24. Jedlička (Kalfiřt), 29. Huňa (Paločko), 42. Solenský (Huňa, Paločko), 44. Babec (Jedlička, Kalfiřt), 45. Paločko, 60. Král (Solenský) – 6. Marcilis (Beran, Jícha), 8. Balaštík (Marcilis), 42. Anděl (Marcilis), 59. Dvořák (Dufek). Rozhodčí: Veinfurter – Svoboda, Ševic. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 0:2, 6:2, 6:3, 8:3, 8:4, 9:4.

Průběh utkání

Zápas mezi Bílými Tygry z Liberce a jihlavskou Duklou začal lépe pro hosty. Již v 6. minutě šli totiž do vedení. Přesilovou hru využil po šťastném odrazu kotouče Jan Marcilis - 0:1. O dvě minuty později to se šelmami vypadalo ještě hůř. Stezka se nedohodl s obránci, čehož dokázal využít Vojtěch Balaštík - 0:2.

Liberečtí zaznamenali první úspěch v minutě dvanácté. Martin Šír našel krásným pasem rozjetého Samuela Solenského, který tváří v tvář jihlavskému gólmanovi uspěl střelou mezi betony - 1:2. Na samém konci úvodního dějství měli domácí k dispozici přesilovku 5 na 3, kterou dokázali využít. Martin Šír propálil vše, co mu stálo v cestě a srovnal skóre na 2:2.

Liberecké šelmy začaly druhou třetinu, tak jak skončili první, tedy gólově. Po 75 vteřinách hry se prosadil Jozef Huňa, který společně s jeho spoluhráči Samuelem Solenským a Matějem Paločkem naprosto vyšachovali obranu hostí a poslali domácí poprvé v zápase do vedení - 3:2. To ještě navýšil o další dvě minuty Jakub Jedlička, který po pěkné Kalfiřtově přihrávce zpoza brány propálil gólmana Svobodu - 4:2.

Ve 29. minutě se Tygři radovali po páté. Lajna Solenský - Huňa - Paločko byla k nezastavení. Tentokrát puk do branky hostí namířil Jozef Huňa, který se prosadil po přihrávce Matěje Paločka z předbrankového prostoru - 5:2. Druhá třetina tedy skončila ve prospěch Bílých Tygrů, kteří dokázali otočit skóre.

Tím ale utrpení pro hosty neskončilo, hned minutu po začátku třetí periody se hlavně díky důrazu na brankovišti prosadil Samuel Solenský - 6:2. Na tuto branku však hosté odpověděli hned v zápětí. Lukáš Anděl se dokázal prosadit po přihrávce Jana Marcilise - 6:3.

Brankostroj třetí třetiny se však ani zdaleka nezastavil. O další dvě minuty později dokázal Liberci vrátit čtyřbrankové vedení Jiří Babec, který dostal krásnou přihrávku před branku a díky efektivní otočce a pěknému bekhendovému pokusu zvýšil skóre - 7:3. To už bylo moc i na brankáře Svobodu, kterého nahradil Jiří Adam. Ani ten však nedokázal zabránit další liberecké brance. Matěj Paločko se ocitl ve výborné pozici mezi kruhy, šancí nepohrdl a přidal osmý liberecký gól - 8:3.

Dvě minuty před koncem ještě Jihlavští využili přesilovou hru, za střelce byl označen Daniel Dvořák - 8:4. Ani tak ale neměli poslední slovo, 45 vteřin před koncem se napřáhl Zdeněk Král a tvrdou ranou od modré čáry propálil Adama - 9:4. Liberečtí zápas zvládli jednoznačně lépe a zaslouženě zvítězili. Svému soupeři nakonec vsítili devět branek, Jihlava dala jen čtyři góly a vrací se domů s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Dnes jsme katastrofálně vstoupili do zápasu, myslím si že jsme pořád hráli ten včerejší. To byla samozřejmě chyba, ale musím říct že kluci se poté srovnali a ukázali svoji sílu. Nakonec jsme byli jednoznačně lepší. Mrzí mě jen ty čtyři obdržené branky. Ale je pravda, že po tom začátku jsme hodně přidali. Musím všechny kluky pochválit, jsme za tři body rádi a velká gratulace týmu.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že ze zápas zlomil za stavu 2:0, kdy jsme měli obrovskou šanci, bohužel jsme ji nevyužili a v podstatě ihned jsme obdrželi branku. Poté přišla série našich zbytečných vyloučení, soupeře jsme tím dostali do zápasu. Liberec lépe vstoupil do druhé třetiny, ve které rozhodl třemi góly. Nakonec si s námi soupeř dělal, co chtěl.