0:1
(0:1, 0:0, 0:0)

17.10.2014 / Tomáš Lysý

17.10.2014 18:00, DHL extraliga juniorů - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda – Hohl, Dundáček, Port, Tobola, Půža, Leština – Balaštík, Střecha, Dufek – Nováček, D. Dvořák, Marcilis – Beran, Jícha, Anděl – Hubert, Mahút, Dupljaku
0

Piráti Chomutov

T. Dvořák – Szathmáry, Havel, Černý, Meliško, Páleník, Dubeň, Ringler, Hierman – Wágner, Šťovíček, Janák – Veselý, Huňady, Chrpa – Kellerstein, A. Macháček, Strunz – Tupý, P. Macháček, Dimitrov
1
Branky a nahrávky: 12. Huňady (Veselý, Chrpa). Rozhodčí: Doležal – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 22:30. Průběh utkání: 0:1.

Průběh utkání

Úvod zápasu žádné velké šance nepřinesl, oba týmy si moc dobře byly vědomy, že se hraje o důležité body. V páté minutě se dostal do zakončení Chrpa a puk skončil v lapačce pozorného Svobody. O chvilku později byl sice domácí gólman v ohni střel, nicméně dvakrát kotouč vyrazil a třikrát mířili hosté vedle. Také Dukla měla šanci, když Dupljakovo nahození málem tečoval za záda pirátského gólmana Mahút. Na začátku jedenácté minuty se hosté ujali vedení. Veselý poslal z pozice za brankou puk na Patrika Huňadyho, jenž v přesilovce otevřel zblízka skóre. Jihlava mohla vyrovnat také v přesilovce, nicméně pokusy Leštiny mířily buď do připraveného Tadeáše Dvořáka, resp. kus černé gumy nedokázal před gólmanem tečovat Anděl.

Na začátku druhého dějství těsně minul z prostoru mezi kruhy pravou tyčku domácí klece Wágner. V další přesilovce mohla Dukla inkasovat, když Janák zachytil rozehrávku Svobody, přihrál Šťovíčkovi a ten minul volnou část klece. Poté se neprosadil ani Tupý po nahození bývalého jihlavského beka Szathmáryho. V polovině zápasu měli hosté obrovskou šanci, ve které se před Svobodou ocitl Štovíček. Gólman červenožlutých střelu kapitána hostí kryl a poradil si i s dorážkou Janáka. Jihlavě se naskytla velká šance srovnat stav při 93 vteřin dlouhé přesilovce pět na tři. Střecha snad čtyřikrát mířil levého kruhu na branku, ale buď byla jeho rána nepřesná, nebo vymetla vyrážečku brankáře. Když se po zblokované střele Dundáčka nedostal k puku žádný z domácích hráčů a nahození Anděla před branku těsně minul Jícha, šlo se do kabin stále za stavu 0:1 pro Chomutov.

Do třetí třetiny dala Jihlava spoustu sil a naskytla se jí šance i při oslabení. Půža výborně v sevření dvou hráčů zabojoval o kotouč, který se nakonec dostal k Dufkovi, nicméně domácí útočník měl už málo prostoru k zakončení. Na druhé straně nejprve prošla Huňadyho střela těsně vedle a poté předvedl fantastický zákrok Svoboda. Gólman Dukly přečetl kličku Macháčka, roztáhl se po celé šíři brankoviště a nedovolil mu zasunout puk k pravé tyči. Další gólovou šanci hostí neproměnil Veselý střílející zblízka mimo odkrytou pravou tyč. V závěru zápasu znovu potvrdil Střecha, že mu prostě v dnešním utkání není přáno, když se uvolnil mezi kruhy a opět zamířil nad. Červenožlutí to ještě zkusili bez gólmana, leč když skákavý puk nezkrotil u levé tyče Tadeáše Dvořáka Aleš Dufek, bylo jasné, že Jihlava prostě gól nedá a Chomutov si pod vedením nového trenéra Roberta Kaše odveze důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Skořepa (Piráti Chomutov): Získali jsme důležité tři body. Byli jsme dneska lepším týmem a je jen škoda, že jsme ve druhé třetině nedali více gólů a nezvýšili své vedení, protože jsme do patnácté minuty měli docela tlak. Kluky musím pochválit, protože hráli zodpovědně dozadu a vydřeli jsme tu strašně důležité tři body.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Udělali jsme jednu chybu v oslabení a dostali jsme gól. Bez gólu se vyhrát nedá a myslím si, že rozhodla naše neproměněná přesilovka pět na tři, kdy jsme nebyli schopni dát gól ani pořádně vystřelit. Soupeř pak prokázal svojí kvalitu a už si výsledek pochválil. Dnes jsme neměli to pověstné štěstí okolo brány. Musím pochválit gólmana Dominika Svobodu, který nás dneska celou dobu držel ve hře. Zítra se od toho musíme odrazit a pokračovat dále.