3:1
(1:1, 0:0, 2:0)

24.10.2014 / Michal Kuba

24.10.2014 18:00, DHL extraliga juniorů - 20. kolo

HC Kometa Brno

Jekel – Vágner, Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vojáček, Šnajnar – Kozel, Pokorný, Dvořák, Denk, Zohorna, Garčic, Raška, J. Dufek, Král, Grünwald, Dymáček
3

HC Dukla Jihlava

Svoboda – Tobola , Půža, Leština, Pospíchal, Hohl, Kochánek, Port – A. Dufek, Bambula, Dupljaku, Balaštík, Dvořák, Mahút, Mäki, Marcilis, Beran, Jícha, Nováček
1
Branky a nahrávky: 11. Kozel (Kubeš, Švejda), 59. Grünwald (Denk, Kupčík), 60. Raška (Zohorna, Pokorný) – 6. Bambula. Rozhodčí: Volf – Klein, Chocholouš. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 50:31. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Průběh utkání

První dvacetiminutovka začala zlehka. Žádný z týmů se příliš nedostával do šancí. Ale v šesté minutě při signalizované výhodě pro Jihlavu prchl dvěma bekům Brna Jiří Bambula. V samostatném úniku neměl nikterak vysokou rychlost a kličku se mu také nepovedlo dokončit, jelikož mu touš sklouzl z hokejky. Puk ale zamířil mezi betony Jekela a hosté se radovali jako první z gólu. Kometa začala šlapat, nejprve si do bekhendového zakončení nabruslil Zohorna, ale nebyl úspěšný. Chvíli po něm ale vyražený puk dokázal uklidit do sítě Adam Kozel a bylo srovnáno. V závěru periody si ještě najel do dobré střelecké pozice domácí Dufek, ale minul. Za stavu 1:1 opustili hokejisté ledovou plochu.

Prostřední perioda již nebyla v tak klidném režimu. Po minutě a čtvrt dostal šanci skórovat brněnský Adam Raška, když se k němu před brankoviště odrazil od zadního mantinelu puk, který z modré lajny poslal Šnajnar. Ani když si později Pokorný vybruslil před branku s pukem nezískala Kometa vedení. Poté Brnu začala na 25 sekund dvojnásobná přesilovka, se kterou se ale domácí nevypořádali. V druhé desetiminutovce byl znovu Raška v gólové šanci, ale vstřelení branky zamezila horní tyčka. Jihlava v této části nijak vážně nezahrozila, ale do několika střeleckých pokusů se dostala. Ještě dvě sekundy před sirénou pálil domácí Zohorna z pravého kruhu směrem ke vzdálenější tyčce odkryté brány, ale o několik centimetrů puk svatyni Dukly minul. I po druhé třetině tak platil stav 1:1.

Závěrečná perioda téměř celou dobu nasvědčovala tomu, že se opět gólu nedočkáme a bude se prodlužovat. V čase 58:20 to ale změnil domácí Hynek Grünwald, když vyjel zpoza branky a trefil se do horní části branky. Jihlava si vzala timeout a hrála závěrečnou minutu bez brankáře Svobody. Krátký nápor na bránu Brna znemožnil Pavel Jekel. Půl minuty před třetí a poslední sirénou si vzal kotouč Adam Raška a trefil prázdnou branku.

Jihlava hrála velmi bojovně a po první brance měla spoustu energie. I za srovnaného stavu nezahazovala šance a drala se dopředu. Nakonec se ze tří bodů radují domácí a celek z Vysočiny tak poráží i podruhé, tentokrát na domácím ledě. O jeden gól méně se podařilo Kometě vstřelit proti tomuto soupeři než v minulém zápase.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek: V utkání jsme, dá se říct, dobývali branku hostů. Měli jsme spoustu šancí, všechny šly ale doprostřed brány, bylo otázkou, jestli to prostřelíme nebo ne. Soupeř nehrál vůbec špatně, naštěstí jsme třetí třetině dali dvě branky. Ty rozhodly o výsledku utkání. Jihlavu jistě velmi nakoplo vstřelení první branky v zápase.

Petr Svoboda: Snažili jsme urvat každý bod, bohužel nám konce zápasů moc nejdou. Brno šlo výhře naproti, mělo spoustu šancí. Bohužel jsme zaváhali, hráli jsme powerplay, čehož Kometa využila. Brno si výhru dnes zasloužilo. První brankou se kluci sice uklidnili, ale rychle jsme inkasovali na 1:1. Srážejí nás stále stejné chyby.