3:1
(0:0, 1:1, 2:0)

25.10.2014 / Adam Joska

25.10.2014 16:00, DHL extraliga juniorů - 21. kolo

HC Dynamo Pardubice

Vejmelka – Petira, Vácha, Franc, Bažant, Adam, Nedbal, Ščotka – Procházka, Chvojka, Havrda, Velinský, Kusý, Hlaváček, Voženílek, Pipek, Kysela, Krajňák, Karkóci
3

HC Dukla Jihlava

Svoboda – Tobola, Půža, Leština, Pospíchal, Hohl, Kochánek, Port – Dufek, Bambula, Dupljaku, Balaštík, Dvořák, Mahút, Mäki, Marcilis, Beran, Jícha, Anděl, Nováček
1
Branky a nahrávky: 40. Vácha (Voženílek), 46. Voženílek (Krajňák, Adam), 60. Voženílek – 32. Anděl (Tobola, Dufek). Rozhodčí: Úlehla – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 35:20. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Průběh utkání

Přestože utkání začalo zostra, oba celky hráli velice aktivně a hra se přelévala ze strany na stranu, museli si diváci na první vážnější šanci počkat až do deváté minuty. Když se ke střele dostal Procházka, tak jeho pokus zastavila až tyčka hostující branky, nechybělo mnoho a Pardubice mohly jít do vedení! Do konce periody domácí svého soupeře přehrávali, ale nedařilo se jim vstřelit branku, oba gólmani byli bezchybní.

Po dvanácti odehraných minutách z druhé části duelu se hosté dostali nečekaně do vedení! Lukáš Anděl vypálil z pravé strany na Vejmelu, jeho střela byla ještě tečovaná jedním z domácích obránců a změnila směr, s čímž domácí brankář nepočítal a pustil kotouč za svá záda – 0:1.

O dvě minuty později to mohlo být již o dvě branky, když Voženílek spadl na led a přišel kvůli tomu o puk, zmocnil se ho Nováček, který se ihned vydal sám na Svobodu, zakončení se mu ale nevydařilo podle jeho představ.

V poslední minutě druhé dvacetiminutovky byl vyloučen hostující Lukáš Jícha na dvě minuty za sekání, čehož pardubičtí využili a srovnali tak stav utkání. Lukáš Vácha se dokázal dostat k dorážce, po které Svoboda poprvé kapituloval – 1:1.

Rozhodující gól padl po šesti minutách hry ve třetí třetině, Východočeši zužitkovali svůj tlak, když se ke střele dostal Daniel Voženílek, jenž nedal hostujícímu brankáři šanci – 2:1.

Osm minut před koncem před koncem zápasu mohl pojišťující branku vstřelit Barkóci, ale proti byla konstrukce hostující branky, která již podruhé pomohl Svobodovi.

Do konce utkání zbývaly dvě minuty, když Vejmelka vyhodil kotouč mimo hrací plochu, za což byl potrestán dvouminutovým trestem a nabídl soupeři možnost ke skórování. Jihlava si vzala oddechový čas a po chvíli také odvolala Svobodu z klece a hrála v šesti hráčích v poli.

Ani to jí ale nepomohlo, půl minuty před koncem pečetil výhru hokejistů z města perníku svou druhou brankou v utkání Daniel Voženílek – 3:1. Pardubičtí junioři tak zvládli otočit vývoj utkání a připsali si důležité tři body.