3:2sn
(1:0, 0:1, 1:1)

Béčko mladšího dorostu veze bod z Havlíčkova Brodu

28.09.2014 / Ladislav Vácha

Šesté kolo zavedlo svěřence kouče Karla Nekvasila na led havlíčkobrodských Rebelů. Domácím se povedla úvodní část, kterou vyhráli zásluhou gólu Vojtěcha Holendy. Dukla oplatila ve druhé části stejnou mincí, vyrovnání zařídil Milan Tušer. Na další gól se poté muselo čekat až do závěru třetí třetiny. Rebel sice znovu vedl, ale hned vzápětí vyrovnal Jindřich Kardoš. Nakonec domácí přece jen uspěli, když vyhráli nájezdy poměrem 2:1.
28.09.2014, ELIOD liga mladšího dorostu - 6. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Arbelovský – Lachman, Krejčí, Zvěřina, Horák, J. Marek, Hart, Škareda – Petržílek, Holenda, Teplý, Pejchal, Přibyl, Cachnín, Pokorný, Petržílka, Kohout
3

HC Dukla Jihlava B

Lepeška – Zadina, Koláček, Martinů, Mareček, Kalenda, Vaněk - Fixa, Kardoš, Adamová - Šulek, Tušer, Matějka - Hrbatý, Lupač, Štěrba
2
Branky a nahrávky: 13. Holenda, 55. Petržílek (Petržílka, Holenda), rozh. náj. Lachman – 35. Tušer (Šulek), 56. Kardoš (Zadina). Rozhodčí: Honza - Capouch, Žák. Vyloučení: 5:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Rebelové vlétli do zápasu jako utržení ze řetězu, když ihned po úvodním vhazování pláchl jihlavským zadákům Jan Petržílek, jenže zblízka si svým blafákem vylámal zuby na mrštné vyrážečce gólmana Lepešky. Pokračovalo se vyrovnaném hokeji, který přerušil až faul domácího Ondřeje Harta. Mladí bojovníci z Kotliny se však ubránili bez úhony a při hře 5 na 5 brzy udeřili. Nádherné sólo jako z hokejové učebnice vystřihl rychlonohý Vojtěch Holenda, který se prokličkoval až do předbrankového prostoru a ve velké rychlosti předvedl těžký manévr, při němž rychlou kličkou v pádu zasunul kotouč za Lepeškova záda. Dukla mohla srovnat krok v závěru úvodní dvacetiminutovky, když brankář Arbelovský jen vyrazil Matějkovo nahození, jenže Milan Tušek nedokázal zakončit do odkrytého koutu brány.

Jihlava měla obrovskou příležitost na vyrovnání hned na začátku prostřední části, když hrála dlouhou přesilovku 5 na 3. Paradoxně to však málem byli oslabení Rebelové, kdo zasadil soupeři další nepříjemný úder. Záda jihlavským hráčům opět ukázal Jan Petržílek, jenže svůj samostatný únik zakončil jen blafákem do Lepeškovy hrudi. Vzápětí se početní převaha nabídla i domácím, kterým ke gólové radosti chyběl jen malý kousíček. Jiří Přibyl zblízka nepropálil gólmana Lepešku a se dvěma rychlými dorážkami neuspěl ani Richard Cachnín. Mladíci z krajského města se nechtěli nechat zahanbit a skórování měl na dosah Adam Fixa, který objel i gólmana Arbelovského, jenže v rychlosti už nestihl puk zasunout do brány. Jihlava pokračovala v útočné aktivitě a dočkala se zasloužené odměny. Milan Tušer vybruslil zpoza brány a z úhlu přehodil rameno gólmana Arbelovského u přední tyčky.

Do třetího dějství nastoupili červenožlutí s velkou chutí a gólman Arbelovský musel likvidovat obrovskou šanci, když v úniku vypráhl jeho lapačku Jan Lupač. Vrátit havlíčkobrodským barvám mohl drobný šikula Vojtěch Holenda, jenže tentokrát nedotáhl svůj nájezd do úspěšného konce. Zanedlouho se puk od Alexandra Matějky dostal před brankoviště k Janu Lupačovi, ale jihlavský útočník opět prohrál minisouboj s gólmanem Arbelovským. Na začátku 55. minuty se už parta z Kotliny radovala. Vojtěch Holenda našel mezi kruhy Jakuba Petržílku, který sice ještě nepropálil gólmana Lepešku, ale s dorážkou do odkryté brány už slavil úspěch Jan Petržílek. Dukla však nesložila zbraně a bleskově odpověděla. Daniel Zadina ještě vyprášil z mezikruží jen Arbelovského betony, jenže kus černé gumy se odrazil přesně na hůl Jindřicha Kardoše, který už měl při dorážce snadnou úlohu.

V samostatných nájezdech drama pokračovalo, rozhodnutí nakonec přišlo až z hole obránce Tomáše Lachmana, který uspěl se svou povedenou ranou.

Proměnili:
Jan Petržílek, Tomáš Lachman - Daniel Zadina

Neproměnili:
Vojtěch Holenda, Richard Cachnín, Jan Petržílek - Adam Fixa, Milan Tušer, Daniel Zadina, Jan Lupač

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Dnes byl k vidění vyrovnaný zápas se spoustou neproměněných šancí na obou stranách. Havlíčkův Brod se dvakrát ujal vedení, ale my jsme dokázali dvakrát vyrovnat. Domácí přece jen byli o bod lepší a zasloužili si jej. V celém zápase nás hodně podržel gólman Nikolas Lepeška.