0:4
(0:1, 0:2, 0:1)

Mladší dorost nebodoval. Hradci Králové podlehl 0:4

14.09.2014 / Vojtěch Balaštík

Ve 4. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu přijeli na led Horáckého zimního stadionu Královští lvi z Hradce Králové. Po nepříliš záživném začátku by k vidění duel, ve kterém hosté domácí Jihlavu přehráli a zvítězili 4:0.
14.09.2014 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Vála, Slabý, Stark, Kaltounek, Havelka, Habermann – Slabý, Adam, Strnad – Prokš, Jindra, Vrátný – Úlovec, Lupač, Filip – Hrbatý
0

Hradec Králové

Vomáčka – Muška, Gaspar, Voňka, Jonáš, Lelek, Pohl – Hašek, Štohanzl, Jirásek – Havelec, Pažourek, Maršík – Mazura, Matouš, Jakubec – Síla, Hladík
4
Branky a nahrávky: 8. Hašek (Muška), 25. Havelec (Jonáš), 38. Gaspar (Štohanzl), 52. Matouš (Pažourek). Rozhodčí: Horký - Brabec, Pekárek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 31:42. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

Úvod prvního dějství nepřinesl příliš mnoho zajímavých situací. Hned v prvním střídaní se sice objevil před Škarkem osamocený Hašek, ale střelou z otočky vyprášil pouze beton domácího brankáře a poté si na další šanci diváci museli chvíli počkat. Na hře obou mužstev byla spousta nepřesností a hra se tak odehrávala hlavně na středu hřiště. V čase 7:04 nechali domácí obránci před brankou zcela samotného Jakuba Haška, který obdržel zpoza brány přihrávku od Jakuba Mušky a střelou z první Škarka propálil. Hned na to se hosté ocitli v situaci 2 na 1 a do zakončení se dostal Maršík, který pohrdnul a branku netrefil. Začalo se hodně jezdit nahoru, dolů, ale ze hry měli malinko více stále hosté, kteří po nahození způsobili zmatek před Škarkem, když se k odraženému puku před brankou dral osamocený Jirásek, ale naštěstí obrana zvládla na poslední chvíli zakročit. Jedinou velkou šanci měla Dukla tři minuty před koncem, když Vomáčkovi nepozorně vypadl puk přímo před něj, ale ke smůle domácích se ani jednom z útočníký nepodařilo protlačit puk za jeho záda.

Ve druhé třetině přidali obě mužstva na obrátkách a byla to Jihlava, kdo měl ze začátku navrch. Kryštof Pažourek si došel pro faul a v přesilové hře domácí výborně kombinovali a drželi Hradec v pásmu. Z toho vyplynuly dvě stoprocentní příležitosti pro Davida Starka, jenž ale velice pohrdnul a dvakrát nezvládl nasměrovat puk do prázdné brány. Toho využili hosté, když fauloval Kaltounek a potvrdilo se pravidlo „nedáš, dostaneš“. Z přesilovky dokázali hradečtí okamžitě využít maximum, když se prosadil Miroslav Havelec. Hra se pak nějakou chvíli přelívala opět ze strany na stranu, ale domácí útočníci ne a ne si vypracovat nějakou kloudnou šanci. V čase 35:39 byl vyloučen Slabý, třicet vteřin na to Habermann a v následujícím oslabení 5 na 3 byl Škarek nucen kapitulovat po třetí. Michael Gaspar se ocitl mezi kruhy a ranou o tyč se postaral o navýšení vedení svého týmu.

Do závěrečné části vstoupili oba týmy ve vysokém tempu a prvních deset minut to byla spíše přetahovaná o puk než pěkný hokej, ale byli to především hosté, kdo začal tahat za delší konec. V čase 50:08 Gaspar pěkně vystřelil a Štohanzl jeho střelu šikovně tečovat jen těsně nad Škarkovu svatyni. O minuty a půl později přišla definitivní úprava skóre a potvrzení dnešního výsledku. Mikuláš Matouš se ocitl v předbrankovém prostoru a střelou nad lapačku se nemýlil. Zbytek třetiny se dohrával víceméně v režii Hradce. Po celý zápas bylo k vidění hodně nepřesností na obou stranách, ale díky dobré defenzivě a hře dopředu se podařilo Hradci získat tři body.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec: Dnes se potvrdilo známé klišé "nedáš gól, nemůžeš vyhrát". Nemyslím si, že jsme předvedli špatný výkon, ale největší zklamání je hra našich útočníků, kteří se bojí hrát v předbrankovém prostoru, tam kde to bolí a v tomhle nasazení a bojovnosti nás Hradec Králové překonal, jinak si myslím, že to bylo hokejově vyrovnané utkání. Bohužel nám chybí hráči, kteří dokážou zabojovat v ten správný okamžik. Definitivně nás položilo vyloučení a následné oslabení 5 na 3, kdy se za stavu 0:3 zápas už těžko obrací. Hradci gratulujeme a nezbývá nic jiného, než pracovat dál do dalších utkání.

Tomáš Martinec: Jsme šťastní, že se nám v Jihlavě podařilo vyhrát, protože jsme měli špatný vstup do soutěže a v prvních dvou zápasech jsme prohráli. Navzdory tomu, že zápas s Kometou Brno se nám podařilo ubojovat, na hráčích stále leží nervozita, herně to není úplně ono, nehrajeme tak, jak bychom si představovali a věděli jsme, že v Jihlavě to nebude nic snadného. I když výsledek vypadá jednoznačně, tak bych řekl, že jsme nebyli lepší než spíše šťastnější.